Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΟΙΣΘΩΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

Στην Αθήνα σήμερα την ………………………………. Ανάμεσα στους παρακάτω υπογράφοντες, αφενός του/της …………………………………………………………………….κατοίκου………………………………... οδός ………………………………………αριθμός…………..Τ.Κ…………Α.Φ.Μ……………………………& Α.Δ.Τ…………………..και αφετέρου του/της …………………………………………………………………... του ………………………………κάτοικο…………………………………..οδός…………………………………. Α.Δ.Τ…………………………, συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα παρακάτω:

Ο πρώτος από τους συμβαλλόμενους που καλείτε στο εξής “εκμισθωτής” και έχει την άδεια εκμετάλλευσης ως και την κυριότητα, νομή και κατοχή του περιπτέρου που βρίσκεται επί της οδού………………………………. Αριθμό………..περιοχή…………………………………το εκμισθώνει με την σύμβαση αυτή στο δεύτερο που καλείτε στο εξής “μισθωτής” με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:

1. Αυτή η μίσθωση διέπεται από τους όρους και περιορισμούς του Α.Ν.1324/1949 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Ν.Δ. 1044/71 και 1043/1980 και της με αριθ. Πρωτ. Κ.5671/1487 9-8-1984 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας Οικονομικών και Δικαιοσύνης, που κυρώθηκε με το άρθρο 38 Ν.1563/85 (Τ.Α.151), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 25 του Ν.1848/89 (Τ.Α.112) καθώς και το Ν.3036/2002,όπως τροποποιήθηκαν με τα άρθρα του Ν. 3648/29-2-2008.

2. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 7 χρόνια και αρχίζει από………………και λήγει στις………………..

3. Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται σε …………………….. euro που θα καταβάλλεται κάθε πρώτη του μήνα με έγγραφη απόδειξη του εκμισθωτή αποκλειόμενου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου καθώς και αυτού του όρκου. Το μίσθωμα αυτό θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο μέχρι και τη λήξη της μίσθωσης σε ποσοστό ίσο με εκείνο του πληθωρισμού που καθορίζεται κάθε φορά από την Τράπεζα Ελλάδος για το αμέσως προηγούμενο έτος, μετά την συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης της παρούσας σύμβασης. Ως μίσθωμα επί του οποίου θα υπολογίζεται το παραπάνω ποσοστό, θεωρείται αυτό που έχει διαμορφωθεί το μήνα Δεκέμβριο (δηλ. για κάθε χρόνο η αύξηση θα υπολογίζεται στο ποσό του μισθώματος που θα έχει διαμορφωθεί στον προηγούμενο χρόνο).

4. Ο μισθωτής κατέβαλε σήμερα στον εκμισθωτή ποσό ίσο με δύο μηνιαία μισθώματα σαν εγγύηση τήρησης των όρων της παρούσας σύμβασης και το οποίο θα επιστραφεί μετά τη λήξη της μίσθωσης άτοκο.

5. Το περίπτερο παραδόθηκε σε αποδεκτή κατάσταση στον μισθωτή ο οποίος το βρήκε της αρεσκείας του και το παρέλαβε σήμερα. Κάθε δε φθορά που θα γίνει στο περίπτερο ή βλάβη, βαρύνει τον μισθωτή αποκλειστικά.

6. Ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή των φόρων τελών κ.λ.π. υπέρ το Δήμου ή Κοινότητας όπου βρίσκεται το περίπτερο, καθώς και κάθε φόρο που βαρύνει το περίπτερο ως προς την λειτουργία του, καθώς και στην εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ ή οποιοδήποτε άλλου τέλους βαρύνει τον μισθωτή.

7. Απαγορεύεται στο μισθωτή να αναρτά διαφημιστικούς πίνακες στη οροφή του περιπτέρου. Το δικαίωμα τούτο παραμένει στον εκμισθωτή και για δικό του όφελος.

8. Απαγορεύεται στο μισθωτή να επιφέρει οποιαδήποτε προσθήκη, τροποποίηση ή μεταρρύθμιση του περιπτέρου χωρίς την έγγραφη συναίνεση του εκμισθωτή. Οποιαδήποτε προσθήκη, τροποποίηση ή μεταρρύθμιση γίνει κατά παράβαση αυτού του όρου, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα συνεπάγεται, παραμένει προς όφελος του περιπτέρου χωρίς να γεννά κανένα απολύτως δικαίωμα αφαίρεσης ή αποζημίωσης του μισθωτή.

9. Απαγορεύεται στον μισθωτή να παραχωρήσει κατά οποιοδήποτε τρόπο την χρήση του περιπτέρου, να υπομισθώσει αυτό καθώς και να προσλάβει συνέταιρο.

10. Ο μισθωτής υποχρεούται να έχει το περίπτερο ανοιχτό όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και να πωλεί όλα τα από τους Νόμους προβλεπόμενα και επιτρεπόμενα είδη και όχι άλλα που δεν επιτρέπεται η πώληση τους από τα περίπτερα.

11. Με το περίπτερο παραδόθηκε και η υπ’ αρίθμ………………………. γραμμή τηλεφώνου τα έσοδα της οποίας θα είναι υπέρ του μισθωτή ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή κάθε τέλους αυτής. Για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής καταβλήθηκε σήμερα σαν εγγύηση του τηλεφώνου στον εκμισθωτή το ποσό των ………………. το οποίο και θα επιστραφεί άτοκο μετά την λήξη της μίσθωσης και την παράδοση στον εκμισθωτή του τελευταίου λογαριασμού εξοφλημένου.

12. Όλα τα βιβλία και στοιχεία που προβλέπονται από το Κ.Φ.Σ. της κατηγορίας του περιπτέρου τηρούνται στο όνομα του μισθωτή και απαγορεύεται αυστηρά η έκδοση στοιχείων (τιμολογίων κ.λ.π.) στο όνομα του εκμισθωτή.

13. Σε περίπτωση μεταφοράς του περιπτέρου σε άλλη θέση λύεται η μίσθωση εκτός αν οι συμβαλλόμενοι συμφωνήσουν για τη νέα θέση.

14. Ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει το περίπτερο με την λήξη της μίσθωσης χωρίς άλλη ειδοποίηση, κάθε δε καθυστέρηση έχει σαν συνέπεια την καταβολή από τον μισθωτή στον εκμισθωτή ποινικής ρήτρας ……….. για κάθε μέρα καθυστέρησης.

15. Ο εκμισθωτής δικαιούται όπως τρεις πλήρεις μήνες πριν από την λήξη της μίσθωσης να καταγγείλει αυτήν για ιδιόχρηση, έγγραφα, γνωστοποιώντας την απόφασή του αυτή στην Νομαρχία με την κοινοποίηση της καταγγελίας στον μισθωτή.

16. Παράταση ή ανανέωση της μίσθωσης δεν επιτρέπεται παρά μόνο έγγραφα και σύμφωνα με τους όρους των άρθρων 5 και 6 της παραπάνω κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπουν: “άρθρο 5 Το δικαίωμα παράτασης της μίσθωσης ασκείται επί ποινή έκπτωσης προ τεσσάρων μηνών από τη λήξη της μίσθωσης, με έγγραφη δήλωση προς τον εκμισθωτή.

17. Όλοι οι παραπάνω όροι συνομολογούνται σαν ουσιώδεις, κάθε δε παράβαση τούτων από τον μισθωτή καταγγέλλεται στην Νομαρχία και επιφέρει την λήξη της μίσθωσης μαζί με την λύση αυτής και την έκπτωση των εγγυήσεων υπέρ του εκμισθωτή.

18. Η παρούσα σύμβαση συνεχίζεται έως και τη λήξη της, σε περίπτωση μεταβίβασης του δικαιώματος σε άλλο μέλος της οικογενείας του εκλιπόντος δικαιούχου, καθώς και κατά την παραχώρηση του περιπτέρου σε νέο δικαιούχο, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.3648/2008.

19. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου και εφόσον το δικαίωμα δεν μεταβιβάζεται σε μέλος της οικογενείας, η κατάθεση των ενοικίων μετά την παρέλευση τριμήνου θα γίνεται στο Ταμείο Αρωγής σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 1044/71 και στον αριθμό λογαριασμού που θα δοθεί από το παραπάνω ταμείο. (Τα ενοίκια του τριμήνου από το θάνατο του δικαιούχου τα δικαιούνται οι κληρονόμοι αυτού).

20. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των ανωτέρω Νόμων και της ομοίως ανωτέρω μνημονευόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των τεσσάρων Υπουργών.

21. Η σύμβαση αυτή ισχύει από της υπογραφής μεταξύ των συμβαλλομένων εφόσον ο οικείος Νομάρχης εγκρίνει την μίσθωση. Σε απόδειξη-βεβαίωση συντάχθηκε αυτή η σύμβαση σε πέντε (5) αντίγραφα τα οποία αφού βεβαιώθηκε το γνήσιο της υπογραφής των συμβαλλομένων, πήρε καθένας από ένα αντίγραφο, δύο θα κατατεθούν στον οικείο Νομάρχη και το πέμπτο στην αρμόδια Οικονομική Εφορία με ευθύνη του μισθωτή.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

Ο ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ Ο ΜΙΣΘΩΤΗΣ

……………………………………. ………………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece