Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΚΟ

Μετά από τις τιτάνιες διαμεσολαβητικές διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ομοσπονδίας μεταξύ Ελληνικών και Εισαγωγικών εταιρειών καπνικών προϊόντων, ξεπεράστηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό οι όποιες δυσκολίες και αντιρρήσεις ως προς τον τρόπο αναδιαμόρφωσης των φορολογικών συντελεστών, με αποτέλεσμα να είμαστε όσο ποτέ άλλοτε κοντά σε μια λύση.

Έχοντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, τους μεταφέραμε το αισιόδοξο κλίμα μετά από τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες και έτσι Την τρίτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κουσελά, εκπροσώπους απ’ όλες τις καπνοβιομηχανίες καθώς και εκπροσώπους από τον κλάδο μας. Απώτερος σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η συμφωνία για το ύψος αναδιαμόρφωσης των φορολογικών συντελεστών, που όπως διαφαίνεται θα είναι 63% από 67% ο συντελεστής του αναλογικού και αύξηση του συντελεστή του παγίου από 10% σε 15%-20%.

Με αυτό το σενάριο για τον κλάδο μας σημαίνει πως από 2,56% μεσοσταθμικό κέρδος διαμορφώνεται σε 5,58% και πιο αναλυτικά σε ένα πακέτο των 2,80 € θα έχουμε 0,10 € κέρδος, στα 3,20 € θα έχουμε 0,15 €, στα 3,80 € θα έχουμε 0,21 € και στα 4,00 € λόγω ανατίμησης θα έχουμε 0,24 €. Σίγουρα είναι μια διορθωτική κίνηση, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως μας ικανοποιεί στο απόλυτο.

Ωστόσο, όπως εμμέσως έχει ανακοινωθεί, η ψήφιση των παραπάνω θα γίνει στο δεύτερο 15ημερο του Νοεμβρίου, μέχρι να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης και μέχρι να έρθει σε εφαρμογή καταλαβαίνετε πως μιλάμε για το νέο έτος!!!

Πόσα περίπτερα θα αντέξουν μέχρι τότε?

Μήπως ο κλάδος μας χρειάζεται λύση άμεσα?

Μήπως…?

Αυτά προς το παρών, αναμένεται συνέχεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece