Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ ή ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Άκαρπη έκβαση είχε και η σημερινή ευρεία συνάντηση υπό τον Υφυπουργό κ. Κουσελά όταν η όποια λύση θα προκύψει την ερχόμενη Δευτέρα είτε συμφωνήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη είτε όχι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι υπαρκτή η πρόθεση της κυβέρνησης καθώς και του Υπουργού για εξεύρεση λύσης, από την οποία δεν θα θίγονται τα σημερινά φορολογικά έσοδα και θα βελτιώνει την κερδοφορία του δικτύου.

Ωστόσο ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης μείωσης του φόρου, θα επέφερε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς τα εμπόδια μεταξύ ελληνικών και εισαγωγικών εταιρειών καθυστερούν και υποδαυλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 25-10-2010, ευελπιστώντας πως στο ενδιάμεσο διάστημα θα πρυτανεύσει η λογική και το κάθε εμπλεκόμενο μέρος δεν θα μεταφέρει εκ’ νέου αποκλειστικά το εταιρικό του συμφέρον, αλλά θα επιδιώξουμε όλοι μαζί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, όταν ο Υφυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά πως αν και στην επόμενη και τελευταία συνάντηση δεν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει και θα νομοθετήσει κατά το δοκούν από μόνος του.

Η πρόταση του Υπουργείου και αυτή τη φορά όπως και στην προηγούμενη που είχε η Ομοσπονδία μας, ήταν για μείωση του συντελεστή του αναλογικού από 67% σε 65%, αύξηση του Παγίου από 10% σε 15%-20% και όχι αύξηση του ελαχίστου φόρου. Πιστεύω ακράδαντα πως με κοινή συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών θα μπορούσε η μείωση του αναλογικού, που ουσιαστικά μας ενδιαφέρει, να φτάσει άνετα στο 63% αν πάμε με κοινή θέση.

Εκείνο που προέχει για να επανακτήσουμε την χαμένη κερδοφορία μας ασχέτως αν θα εκφράζεται με την θεσμοθέτηση ή όχι, προέχει η μείωση του αναλογικού τουλάχιστο στο 63% για να επανακτήσουμε την κερδοφορία μας. Θα μπορούσαμε ως κλάδος να ταυτιστούμε τουλάχιστον σ’ αυτό, όπως γράψαμε και στη επιστολή κάλεσμα σε όλα τα νόμιμα Σωματεία ανά την Ελλάδα και την οποία όχι μόνο αγνοήσανε, αλλά βιάστηκαν να προαποφασίσουν κινητοποιήσεις για να προλάβουν τη δόξα!!!

Η επιστολή κάλεσμα που η Ομοσπονδία απέστειλε βρίσκεται την ακόλουθη διεύθυνση: http://www.eekpa.gr/News/tabid/56/articleType/ArticleView/articleId/34/----.aspx καθώς και η δεύτερη στην http://www.eekpa.gr/News/tabid/56/articleType/ArticleView/articleId/35/----.aspx.

Η Ένωση της Αθήνας με ανακοίνωση προς τους συναδέλφους από αύριο, τους ενημερώνει πως κατόπιν της απόφασης της Έκτακτης Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, καθώς και σε αναμονή των αποφάσεων του Υπουργού, δεν θα συμμετάσχει προς το παρόν σε καμία κινητοποίηση. Θα αναμένει τις αποφάσεις και αναλόγως θα πράξει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗ.ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΗΞΕΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΦΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ......

Ανώνυμος είπε...

5%+1,6% ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ 64% ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΣ 15% ΠΑΓΙΟΣ 80% ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece