Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΘΩΝΟΣ 10 – ΤΚ 10557 – Αθήνα

ΤΗΛ. 210 3229500 FAX 210 3214367

E-mail: eekpa@otenet.gr

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2010,

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε Έκτακτη Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο 9μηνο, όλοι μας, ακόμη και ο τελευταίος συνάδελφος καπνοπώλης, προσπαθήσαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο που πιστεύαμε, να βοηθήσουμε προς την επίλυση του καπνικού ζητήματος.

Παρά τα όποια παρατράγουδα, την διαφορετική προσέγγιση του θέματος, διαφορετικές προτάσεις κ.λπ., πιστεύουμε πως μετά από 9 μήνες όλοι μας γίναμε σοφότεροι, επί του συγκεκριμένου θέματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά περισσότερα κοινά σημεία τόσο προς την προσέγγιση του θέματος όσο και προς την διεκδίκηση.

Το ζητούμενο είναι ένα και κοινό. Η επαναφορά της χαμένης κερδοφορίας και της βιωσιμότητας του κλάδου που όλοι μας εκπροσωπούμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και εσείς την ίδια επιδίωξη έχετε ως προς αυτούς που εκπροσωπείτε και θα συμφωνήσετε μαζί μας πως ο πολυκερματισμός του κλάδου δεν βοηθάει στην επίτευξη των κοινών στόχων. Κοινός στόχος μας είναι η αισθητή μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης, ώστε να προκύψει βιώσιμη κερδοφορία για τον κλάδο μας, ανεξάρτητα αν η κερδοφορία μας θα εκφράζεται με την θεσμοθέτηση ποσοστού ή όχι. Αρκεί να ανακτήσουμε την χαμένη κερδοφορία μας.

Κατόπιν αυτών και επειδή τα προβλήματα του κλάδου μας δεν σταματάνε στο καπνικό, πιστεύουμε πως μόνο σύσσωμος ο κλάδος θα μπορέσει να ορθώσει ανάστημα και να αντιμετωπίσει τις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες που έρχονται. (βλέπε Καλλικράτη, αύξηση Φ.Π.Α., ειδικό φόρο κατανάλωσης αναψυκτικών κ.λπ.) αλλά ακόμη και σήμερα για την επίλυση του καπνικού, όταν δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμένουμε επ' άπειρον δέσμιοι των δεσμεύσεων και χωρίς λύση, όταν κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι οδεύουν στη χρεοκοπία.

Επειδή λοιπόν η πολυφωνία και η πολυδιάσπαση του κλάδου δεν βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων, καλούμε όλα τα νόμιμα Σωματεία, ανήκοντα στον Ομοσπονδία ή όχι, να παραβρεθούν στην Έκτακτη Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12:00 πμ., που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 44, με θέματα συζήτησης τα ακόλουθα:

1. Ενημέρωση για την μέχρι σήμερα εξέλιξη του καπνικού και την από κοινού παραπέρα δράση μας για την επίτευξη λύσης.

2. Περαίωση και τί σημαίνει για τον κλάδο μας.

3. Ταμειακές μηχανές - Απογραφή.

4. Καλλικράτης - μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους.

Συνάδελφοι,

Ο στόχος είναι ένας και κοινός. Η επαναφορά της χαμένης κερδοφορίας μας. Γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η παρουσία όλων των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου ώστε από κοινού να συναποφασίσουμε για την τύχη του κλάδου μας.

Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Πλακόπουλος

Θεόδωρος Μάλλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece