Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ

ΟΘΩΝΟΣ 10 – ΤΚ 10557

ΤΗΛ. 210 3229500 FAX: 210 3214367

E-mail: eekpa@otenet.gr

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2010,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η οικονομική κρίση, σε συνάρτηση με την υπερβολική αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα, συνθέτουν ένα φλεγόμενο περιβάλλον στο οποίο τα περίπτερα – καπνοπωλεία αποτελούν την καύσιμη ύλη.

Οι λανθασμένοι υπολογισμοί – προβλέψεις και οι άστοχες αποφάσεις που πάρθηκαν προσδοκώντας την αύξηση των φορολογικών εσόδων, επέφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα. Βύθισαν τα περίπτερα – καπνοπωλεία σε απόγνωση και απελπισία.

Το αδιέξοδο αυτό και η οικονομική ασφυξία που καταλήξαμε μπορεί να λυθεί μόνο από ένα Υπουργείο που είναι αποφασισμένο να επανορθώσει τη σε βάθος οικονομική ζημιά του κλάδου που απασχολεί 40.000 οικογένειες, επαναφέροντας την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπρέπειας μας.

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Δημήτρη Κουσελά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Οικονομικών κο Δημήτρη Γεωργακόπουλο μας δημιουργήθηκε η αίσθηση μιας θετικής εξέλιξης καθώς οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την συνάντηση είναι ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των φορολογικών συντελεστών των καπνικών προϊόντων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν βελτιωμένες προμήθειες για το δίκτυο της Μικρής Λιανικής.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου που είναι η τελευταία και καθοριστική συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κουσελά, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαλόγου που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Προσδοκούμε ότι το Υπουργείο θα πάρει μία λογική απόφαση ώστε τα δημόσια έσοδα να διασφαλιστούν και να αποκατασταθούν οι προμήθειες των περιπτέρων - καπνοπωλείων.

Το σημερινό, πρωτοφανές, εκρηκτικό οικονομικό περιβάλλον, επιβάλλει την επικράτηση λογικών και εφικτών θέσεων και απαγορεύει την εν θερμώ λήψη αποφάσεων, αποσκοπώντας πάντα στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου οφέλους και όχι στην οποιαδήποτε προσωρινή παραίσθηση.

Για τους λόγους αυτούς, το Σωματείο της Αθήνας αποφάσισε, να μην συμμετέχει σε καμία από τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από ορισμένα σωματεία της επαρχίας, μέχρι να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων που θα οριοθετούν οι αποφάσεις του Υπουργείου την Δευτέρα 25 Οκτώβρη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Πλακόπουλος

Θεοδόσης Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece