Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ, Ο ΑΡΓΟΣ “ΘΑΝΑΤΟΣ” ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Το θέατρο της Βουλής, συνεχίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, και οι κατά τ’ άλλα άξιοι “μπροστάρηδες” έφυγαν δηλώνοντας ικανοποιημένοι!!!

Η χαρά τους δεν περιγράφεται και ως συνάδελφοι θέλησαν να μοιραστούν τη χαρά τους, στέλνοντας ακόμη και μηνύματα δια μέσου κινητών για την πρωτοφανή επιτυχία.

Ποια είναι η αλήθεια.

Μετά από έντονο διαπληκτισμό για το ποιος θα παραστεί στην διαπραγματευτική συζήτηση, καταφέρθηκε ως δημοκρατικός κλάδος να παραβρεθούν στη συνάντηση εξωθεσμικά πρόσωπα και οι πρόεδροι πολλών Σωματείων να μείνουν στη απ’ έξω!!!

Μετά από δυόμιση ώρες αγωνίας ξεπροβάλει ο Κ. Δούκας κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση του σήματος της νίκης και λέγοντας ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ!!!

Καταλαγιάζοντας ο κουρνιαχτός της επιτυχίας, αποκαλύφθηκε η σκληρή πραγματική αλήθεια.

Ο Υφυπουργός κ. Κουσελάς αποφασισμένος να μην απολέσει ούτε ένα ευρώ από τα φορολογικά έσοδα, επανέφερε την προηγούμενη πρότασή του για ελάχιστη μείωση της φορολογίας. Συγκεκριμένα την μείωση του Αναλογικού από 67% σε 65% και την αύξηση του Παγίου από 10% σε 20%. Στην πράξη αυτό σημαίνει υπολείμματα από ψίχουλα !!!

Έπαιξε το θέμα της θεσμοθέτησης πολύ έξυπνα ως επί πολλών ετών συνδικαλιστής και “άδειασε” τους πάντες.

Έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα στις εταιρείες πως αν δεν δεχθούν την πρότασή του 65% - 20%, εντός δέκα ημερών θα προχωρήσει στις 25 Νοεμβρίου στην θεσμοθέτηση ποσοστού των λιανοπωλητών. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι εταιρείες έσπευσαν από σήμερα κιόλας να αποδεχθούν την παραπάνω πρόταση του Υπουργού, πλην των Ελληνικών, οι οποίες και αυτές τελικώς θα αποδεχθούν, υπό την απειλή της θεσμοθέτησης που σε καμία περίπτωση δεν τους συμφέρει. Οπότε η όποια θεσμοθέτηση πάει στο “βρόντο” και δεν αθετεί κανέναν λόγω του, όταν είπε είτε το ένα είτε το άλλο !!!

Πάλι αν υποθετικά οι εταιρείες δεν αποδεχθούν την πρόταση του Υπουργού, τότε για τη ποσοστό θεσμοθετημένο μιλάμε κ. Δούκα, κα. Χερέτη και κ. Κόγια ??? Γι’ αυτό που θα προκύψει από την ελάχιστη μείωση του φόρου που θα φτάνει μεσοσταθμικά το 4% ??? Όταν με την πρόταση του κ. Υπουργού η συνολική φορολογική επιβάρυνση

Έξυπνα ο Υπουργός “αγόρασε χρόνο” λόγω εκλογών, χωρίς ουσιαστικά να δεσμευτεί τίποτα συγκεκριμένο και καμία διασφάλιση του κέρδους μας.

Που είναι το χαρτί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δούκα???

Που είναι η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για θεσμοθέτηση κ. Δούκα και λοιποί ???

Από πού προκύπτει το 4,5% που εγώ είχα προτείνει κύριοι ???

Αν μετά από αυτά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που σεβόμενοι τον διάλογο δεν απέργησαν και τώρα εκτιμώντας ως ανεπαρκές το αποτέλεσμα αυτού προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΠΩΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ???

Αυτοί είμαστε. Ζούμε αυτό που μας αξίζει!!!

Κατόπιν ατών, τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece