Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΣΤΟΧΕΥΣΗ, ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Επειδή δεν πιστεύω πως υπάρχει δυνατότητα θεσμοθέτησης σταθερού ποσοστού κέρδους μας, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα διασφάλισης επαναφοράς της κερδοφορίας μας με εναλλακτική πρόταση, όπως αποτυπώνεται στους παρακάτω πίνακες, η οποία προϋποθέτει “συμφωνία κυρίων” μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, όπως λειτουργούσε το σύστημα από το 1992 μέχρι και σήμερα.

Πολύ περισσότερο σήμερα όταν και ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Κουσελάς έκανε λόγω για συμφωνία κυρίων.

Στον 1ο Πίνακα αποτυπώνεται η σημερινή πραγματικότητα.

Στον 2ο Πίνακα αποτυπώνεται το τι θα παραχθεί με την μείωση του συντελεστή του Αναλογικού φόρου από 67% σε 63% και με την αύξηση του Παγίου από 10% σε 20%.

Στον 3ο Πίνακα αποτυπώνονται τα παραγόμενα αποτελέσματα με ίδιους φορολογικούς συντελεστές όπως και στον 2ο Πίνακα, με τη διαφορά πως αλλάζει το μοίρασμα της αποφορολογημένης αξίας με συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με "συμφωνία κυρίων" και όχι με θεσμοθέτηση, όταν και εφόσον δεν είναι δυνατή η αυτή.

Στον 4ο Πίνακα αποτυπώνονται τα παραγόμενα αποτελέσματα με μείωση του συντελεστή του Αναλογικού από 67% σε 60% και αύξηση του Παγίου από 10% σε 20% και με μοίρασμα της αποφορολογημένης αξίας όπως και στον 3ο Πίνακα.

Όπως από το 1992 μέχρι και σήμερα που καταργήθηκε το θεσμοθετημένο ποσοστό κέρδους μας επί της λιανικής τιμής, έγινε "συμφωνία κυρίων" η οποία προέβλεπε πως το 60,4% της αποφορολογημένης αξίας θα είναι το κέρδος των εταιρειών και το 39,6% το κέρδος του δικτύου.

Έτσι και σήμερα μπορεί να επιτευχτεί "συμφωνία κυρίων" και να λειτουργήσει το σύστημα όπως φαίνεται στον 3ο και 4ο Πίνακα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pioi einai oi kyrioi niko oi kapnobiomhxanies??

NIKOS είπε...

Αν υποθετικά συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, ή το διεκδικήσουμε, όποιος θα υπερβαίνει τις “κόκκινες γραμμές” τιμών βάση των συμφωνηθέντων, θα πρέπει ως κλάδος να τον εκτοπίζουμε από τα μαγαζιά μας. Είτε αυτός είναι πρατηριούχος είτε εταιρεία. Το μπορούμε πίστεψέ με, αρκεί να είμαστε γνώστες και ενωμένοι!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece