Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"Άνθρακας" η θεσμοθέτηση


Σύμφωνα με το νόμο 3919/2011 <<Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων>>, και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 παράγραφος θ) αναφέρεται: καταργείται << Η επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων τιμών ή αμοιβών για τη διάθεση αγαθών ή την προσφορά υπηρεσιών, είτε αυτές ορίζονται ευθέως είτε προσδιορίζονται εμμέσως με την εφαρμογή συντελεστή κέρδους ή με άλλο ποσοστιαίο υπολογισμό.
Με νεότερο νόμο καθορίζονται οι ελάχιστες αμοιβές των χονδρεμπόρων και λιανοπωλητών καπνικών προϊόντων σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα.
Κατόπιν αυτών, ποιος μπορεί να μας πει τι τελικά θα ισχύσει???
Ο κ. Κουσελάς και γενικότερα το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, είναι οι εμπνευστές και εισηγητές των δυο άκρως αντίθετων διατάξεων!!! Τελικά ξέρουν τι τους γίνεται ή έξυπνα παραμυθιάζουν τους περιπτεράδες???
Θα πρυτανεύσει επιτέλους η λογική και η συλλογικότητα για την κοινή διεκδίκηση της χαμένης κερδοφορίας μας???
Μετά από όλα αυτά και επί μακρόν χρονικό διάστημα, οι μπροστάρηδες τι έχουν να μας πούνε???

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΠΝΙΚΩΝ


Μετά από την ψήφιση του περιβόητου νομοσχεδίου με τον καθορισμό ελαχίστων περιθωρίων κέρδους του δικτύου εμπορίας και λιανικής πώλησης των καπν/κών προϊόντων, τα περιθώρια κέρδους διαμορφώνονται ως εξής, ανάλογα την εκάστοτε λιανική τιμή και τεμάχια τσιγάρων ανά πακέτο.
Βέβαια, μένει να δούμε τόσο την εφαρμογή του νόμου, όσο και τα συνακόλουθα… 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…


Παρά την άτυπη συμφωνία, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών  και των εταιρειών καπν/κών προϊόντων, για μικρή ανατίμηση όλων των σημάτων, σε “αντάλλαγμα” με τη μικρή μείωση της συνολικής φορολογίας αυτών, οι εταιρείες όχι μόνο δεν προέβησαν σε ανατιμήσεις, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)  αντιθέτως προβαίνουν σε νέες υποτιμήσεις των σημάτων τους!!!

Εμείς θα παραμένουμε ως απλοί “κομπάρσοι” στο όλο ζήτημα ή θα
προβούμε σε πρωτοβουλίες διασφάλισης των κερδών μας???

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece