Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Νέα "φοροεπιδρομή"


Η αλλαγή του φορολογικού πλαισίου και στη συνέχεια ο επαναπροσδιορισμός του σε συνδυασμό με το θέμα των αποδείξεων και των sms που θα στέλνουν όσοι επιθυμούν να φορολογηθούν με χαμηλό συντελεστή για το τέλος των ακινήτων έχουν οδηγήσει σε παράκρουση τους φορολογούμενους τις τελευταίες ημέρες.
Μόλις τρεις μήνες πριν από τη λήξη του έτους διευκρινίστηκαν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τη φορολογική δήλωση του 2011, ενώ λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα sms αποκαλύφθηκε το τραγελαφικό: τα μηνύματα πήγαιναν σε λάθος παραλήπτες…
Η σύνταξη του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος είναι στην τελική ευθεία και αναμένεται να πάρει το δρόμο της Βουλής εντός των ημερών - αφού, βεβαίως, πάρει τη «βούλα» και της τρόικας. Μέσω του ΕΦΣ αναμένεται να επιβληθούν νέα επώδυνα χαράτσια, προκειμένου ήδη μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012 η κυβέρνηση να δει το πρωτογενές ισοζύγιο να αποκτά θετικό πρόσημο.
Στη φαρέτρα της κυβέρνησης φέρονται να βρίσκονται εισπρακτικά μέτρα που (θεωρείται πως) θα αποδώσουν τα αναμενόμενα έσοδα, μεταξύ των οποίων η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά και η αύξηση στις αντικειμενικές αξίες με απώτερο στόχο την εξίσωσή τους με τις αγοραίες. Επιπλέον, η κυβέρνηση ετοιμάζει αύξηση στη φορολόγηση των καπνικών προϊόντων, στην ακίνητη περιουσία και στα τέλη κυκλοφορίας μαζί με ένα δραστικό «μαχαίρι» σε πολλές από τις φοροαπαλλαγές και σε φόρους υπέρ τρίτων που ίσχυαν μέχρι πρότινος, ενώ προσανατολίζεται και στον καθορισμό πλαφόν στις επιστροφές φόρου.
Ειδικά όσον αφορά τις φοροαπαλλαγές, η κατεύθυνση είναι να καταργηθούν συνολικά για φορολογούμενους με δηλωθέν εισόδημα μεταξύ 30.000 και 40.000 ευρώ - το ακριβές όριο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Παράλληλα, θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι τα κριτήρια για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος θα αυξηθούν κατά 60%.

ΠΗΓΗ: in2life

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Λαθραία τσιγάρα στο εμπόριο


Τα τελευταία δύο χρόνια, η ασκούμενη πολιτική των υπέρμετρων φόρων στα καπνικά προϊόντα, έχει επιφέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Η πολιτική αυτή έχει επιφέρει την σημαντική απώλεια κερδοφορίας των εμπλεκομένων τόσο στην παραγωγή όσο και κυρίως στην λιανική πώληση των καπνικών προϊόντων.
Έχει οδηγήσει σε λουκέτο πάνω από 3.500 σημεία λιανικής, τα οποία είναι καθαρά οικογενειακές επιχειρήσεις.
Έχει οδηγήσει στο προσωρινό ή και οριστικό κλείσιμο σημαντικής Ελληνικής καπνοβιομηχανίας της ΣΕΚΑΠ, με σημαντικό μερίδιο στην αγορά των καπνικών προϊόντων.
Έχει επιφέρει την “άνθιση” του παραεμπορίου με την διακίνηση και εμπορία τεραστίων  ποσοτήτων καπνικών προϊόντων, όταν πολλά από τα συνοικιακά ψιλικατζίδικα και μίνι μάρκετ, φαίνεται να εμπορεύονται λαθραία τσιγάρα. Επίσης λαθραία τσιγάρα πωλούνται απροκάλυπτα στις παρυφές των κατά τόπων λαϊκών αγορών, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που απροκάλυπτα υποψήφιοι αγοραστές τα ζητάνε ακόμη και από κεντρικά περίπτερα.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, οι εναπομείναντες περιπτερούχοι πασχίζουν για την επιβίωση τους, κερδίζοντας 5άλεπτα και 8τάλεπτα από την πώληση καπνικών προϊόντων και κάποια ψιλικατζίδικα και μίνι μάρκετ υπό την κατοχή κυρίως αλλοδαπών, βγάζουν “γερό μεροκάματο” από την πώληση λαθραίων τσιγάρων!!!   
Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανύπαρκτοι!!!
Μήπως με αυτές τις προϋποθέσεις και για την επιβίωσή μας θα πρέπει να στραφούμε και εμείς στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων;
Το παρακάτω λαθραίο πακέτο τσιγάρων, έχει κατακλίσει την αγορά.   

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Απέργησαν και οι περιπτερούχοι.



Η συμμετοχή των περιπτερούχων στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των ΓΕΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, κάτω από την “ομπρέλα” της  ΓΣΕΒΕΕ, σε Αθήνα και Πειραιά, ξεπέρασε  κάθε προσδοκία.
Πάνω από το 80% των περιπτέρων ήταν κλειστά, γεγονός που τη συμμετοχή αυτή θα την ζήλευαν πολλά κλαδικά Σωματεία.
Παρά τη μεγάλη συμμετοχή στο κλείσιμο των περιπτέρων, οι πλειοψηφία των συναδέλφων προτίμησε να ξεκουραστεί, αντί να συμμετέχει στην πρωτοφανή από όγκο και παλμό πορεία. Εξ’ αυτού και το προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο “Απεργία ή Αργία?”

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απεργία ή Αργία;


Με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ,  θα ήθελα να πω τα ακόλουθα:

Με την ασκούμενη πολιτική των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα των τελευταίων δύο χρόνων, μόνο τα “σώβρακα” δεν μας έχουν πάρει. Ως φαίνεται, θέλουν να μας πάνε δεκαετίες πίσω, βιώνοντας την εξαθλίωση σε κάθε μορφή της.
Παρά τα παραπάνω που δεν είναι μόνο δικιά μου εκτίμηση,  οι διοργανωτές τις εξαγγελθείσας απεργίας (αρχικά 24ώρης), πρότειναν 48ώαρη. Προσωπική μου άποψη είναι πως έτσι δεν αλλάζει και τίποτα, μάλλον την λαϊκή οργή θέλουν να “ξεφουσκώσουν”.
Για να αλλάξει η καταστροφική πορεία προς το χάος, χρειάζεται τουλάχιστον πενθήμερη γενική απεργία με παράλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να ανατραπεί το καθεστώς το οποίο μας έφτασε εδώ.

Ανακοίνωση ΠΑ.ΣΥ.ΠΕ.ΚΑ.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Περιπτέρων & Καπνοπωλών (ΠΑ.ΣΥ.ΠΕ.ΚΑ.) συμμετέχει στην γενική κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011.

Καλούνται όλοι οι περιπτερούχοι και καπνοπώλες να συμμετέχουν δυναμικά στις συγκεντρώσεις και πορείες της ΓΣΕΒΕΕ και των κατά τόπους Ομοσπονδιών Επαγγελματιών.

Καλούνται να στηρίξουν κάθε μορφή κινητοποίησης που θα εξαγγελθεί από τα κλαδικά ή τοπικά συλλογικά δευτεροβάθμια σωματεία, γιατί μόνο μαζικά και ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, μπορούμε να στείλουμε το σωστό μήνυμα στους σωστούς αποδέκτες.

Φτάσαμε στα όρια μας, δύο χρόνια κάθε εβδομάδα και ένας καινούριος φόρος. Κάθε τρεις μήνες αύξηση των εμμέσων φόρων με συνεπακόλουθο την μείωση των περιθωρίων κέρδους μας, δηλαδή του εισοδήματός μας από το οποίο ζούμε τις οικογένειες μας.

Φτάνει πια, ως εδώ!

Διεκδικούμε την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και των μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση όλους τους πολίτες.

Διεκδικούμε μια πολιτική που θα κινείται στην βάση της αναπτυξιακής πυραμίδας που αποτελείται από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, πλούτο και ανάπτυξη.

Διεκδικούμε πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων και του ταμείου κοινωνικής στήριξης.

Να σπάσει επιτέλους αυτός ο καταστροφικός φαύλος κύκλος που οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε! 

Ο Πρόεδρος Μανώλης Νικητάκης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γκιώνης

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Περιπτερούχων


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ & ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΘΩΝΟΣ 10 – Τ.Κ. 10557
ΤΗΛ. 210 3229500 FAX: 210 3214367
                                                                                    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2011

Συνάδελφοι,
Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού που φέρνει η Κυβέρνηση στην Βουλή την Τετάρτη 19/10/2011 και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι τριτοβάθμιες οργανώσεις της χώρας την ημέρα αυτή, αποφασίσαμε την συμμετοχή του κλάδου μας σ’ αυτές.
Αντιδρούμε και αγωνιζόμαστε ώστε να μην περάσουν οι πολιτικές που στόχο έχουν :
  • Την εξαφάνιση του μικρού επαγγελματία υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.
  • Την διάλυση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και τις συντάξεις πείνας για όσο ακόμα θα υπάρχουν.
  • Να οδηγήσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία και την εξαθλίωση, ώστε να δημιουργήσουν φθηνά εργατικά χέρια, αφού ήδη έχουν αφαιρέσει βίαια τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Να διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό και να μας τρομοκρατήσουν, ώστε πολύ πιο εύκολα να περάσουν τις επιδιώξεις τους.
  • Την πλήρη παράδοση του εθνικού μας πλούτου αλλά και της ιδίας της χώρας στους δανειστές μας, όπως και οι ίδιοι οι κυβερνώντες χωρίς ίχνος ντροπής πλέον παραδέχονται.
Έτσι άμεσα και οργανωμένα θα πρέπει ν’ αντιδράσουμε για να σταματήσει η αδιέξοδη πορεία και ο απόλυτος κατήφορος και να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι :
·         Δεν είμαστε φοβισμένα και άβουλα όντα αλλά συνειδητοί και ενεργοί πολίτες.
·         Δεν θα στραφούμε η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, όπως έντεχνα επιχειρούν για να γίνουμε εύκολη λεία στα χέρια τους, αλλά θα σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον, ώστε ν’ αποτρέψουμε τα δόλια σχέδιά τους.
·         Έχουμε αντιληφθεί τα βρώμικα παιχνίδια των πολιτικών παραγόντων, των αφεντικών τους και των αλληλοεξαρτώμενων Μ.Μ.Ε. που επί χρόνια μας αποπροσανατολίζουν και μας καταδυναστεύουν.
·         Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ν’ ανατρέψουμε το απαράδεκτο σκηνικό και ν’ ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την εθνική και την προσωπική μας αξιοπρέπεια.
·         Αφήνουμε τον καναπέ και βγαίνουμε αγωνιστικά και διεκδικητικά στον δρόμο, για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση, ν’ ανορθώσουμε το πεσμένο ηθικό μας στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση ξεκάθαρα το μήνυμα :
ΤΕΡΜΑ πια ο εφησυχασμός, ο ωχαδερφισμός και η απάθεια. Έφτασε η ώρα για γενικό ξεσηκωμό. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών
Ελλάδας συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ
την Τετάρτη 19/10/2011 με το κλείσιμο των περιπτέρων καθώς και με το κάλεσμα
όλων των συναδέλφων στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην
Πλατεία Κάνιγγος στις 11:30 το πρωί.

Ενημερώστε όσους πιο πολλούς συναδέλφους και ψιλικατζήδες μπορείτε, ώστε να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.



  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΟΥΚΑ                                                                        ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΛΛΙΟΣ



 


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
e - mail : iakovou.Κon@hotmail.com                  ΚΙΝ. :  6980406262  cosmote
( δικαστικά αναγνωρισμένο πρωτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο ν.1712/1987 με αριθμό μητρώου 9008 )

Θεσσαλονίκη ,12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΘΕΣΕΙΣ

Προς ,

·        Καπνοπώλες - Περιπτεράδες – Ψιλικατζήδες
·        Μ.Μ.Ε.
·        ΑΡΓΟΣ
·        ΕΥΡΩΠΗ
·        ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΥΠΟΥ

          Σοβαρό, υπεύθυνο και αξιόπιστο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ονομάζεται αυτό που ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μελών του και υπερασπίζεται πάνω από όλα τα συμφέροντα του κλάδου με αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια, με θάρρος και τόλμη στο λόγο, με παρεμβάσεις στα Υπουργεία και στα Μ.Μ.Ε., με σχέδιο, οργάνωση και προγραμματισμό στις δράσεις του, πρωτίστως με το προσωπικό παράδειγμα των Μελών της Διοικήσεώς του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η εισαγωγή αυτή τίθεται ως απάντηση σε κάποια Σωματεία - Ανώνυμες Εταιρίες, τα οποία είτε συνειδητά είτε από άγνοια, με τις θέσεις τους τρομοκρατούν και παραπληροφορούν τους συναδέλφους, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τελικά τα συμφέροντα των φιλοεταιρικών τους συνεργασιών.
Το Σωματείο Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου και αντιστέκεται σε όποιον επιθυμεί την συρρίκνωση του.
Είμαστε και θα είμαστε οι μάχιμοι υπερασπιστές του Κλάδου,
δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ  Προσκυνημένοι ούτε Είλωτες

<-- <-- <-- <-- <-- συνεχίζεται --> --> --> --> -->


Αγαπητοί συνάδελφοι,
είναι πλέον οφθαλμοφανείς οι προθέσεις και οι ενέργειες αυτών των Σωματείων- Ανώνυμων Εταιρειών.
Ο αγώνας για την επιβίωση όλων μας απαιτεί την γενική εναντίωση μας απέναντι σε Σωματεία τέτοιου τύπου και την απομόνωσή τους.

Σχετικά με τις εγγυήσεις που δίνονται κατά καιρούς από συναδέλφους μας για τον έντυπο και περιοδικό τύπο , η θέση του Σωματείου μας είναι :
Κάποια ποσά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της φαντασίας. Είναι απολύτως αδικαιολόγητο σε περίοδο γενικευμένης και οξύτατης οικονομικής κρίσης με δεδομένο την κατακρεούργηση των ποσοστών κερδοφορίας μας στις επιχειρήσεις μας τα τελευταία 2 χρόνια ,να ζητούνται εγγυήσεις έστω και 1 ευρώ σε μετρητά.
Όσο αφερέγγυοι είναι οι συνάδελφοι “ που λένε κάποιοι “ στο να τηρήσουν η όχι την εκάστοτε συνεργασία, άλλο τόσο είναι και από την μεριά των διανομέων τύπου και των πρακτορείων διανομής τύπου.
Οι ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών μας το απέδειξε περίτρανα.
Προτείνουμε και παροτρύνουμε τους διανομής τύπου και τα πρακτορεία ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ να δεχτούν την πρόταση του Σωματείου μας και να μην ζητούν εγγυήσεις από τους υφιστάμενους παλιούς στο επάγγελμα συναδέλφους , ενώ σε τυχόν νέους στο επάγγελμα οι εγγυήσεις που θα δίνονται να είναι με την μορφή ανοιχτής συναλλαγματικής όπως ακριβώς γίνεται και με τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας , και όχι σε μετρητά.
Επίσης προτείνουμε και παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους, γνωρίζοντας ότι έχουν χαθεί πολλές εγγυήσεις, να ζητούν και να κρατούν αποδεικτικά στοιχεία όχι μόνο στο θέμα των εγγυήσεων αλλά και στις καθημερινές μας συναλλαγές.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε την σοβαρότητα των εκλογών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν 26 –27-28 Νοεμβρίου , και σας παρακαλούμε να είμαστε όλοι συνεπείς στο δικαίωμα της ψήφου , και να στηρίξουμε μαζικά και μαχητικά τους υποψηφίους που προέρχονται από το Σωματείο Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη και τον κλάδο μας .
Επικοινωνήστε με το Σωματείο για περισσότερες λεπτομέρειες.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος                                                         Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ιακώβου                                               Λαζαρίδου Όλγα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece