Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Και με τη «βούλα» η ελεύθερη διαμόρφωση κέρδους στις κάρτες τηλεφωνίας

Μετά από επίμονες προσπάθειες και αρκετή αλληλογραφία, είχαμε την έγγραφη παραδοχή της εταιρείας WIND και τώρα την πλέον επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, πως οι κάρτες τηλεφωνίας δεν είναι διατιμημένα προϊόντα.
Σας επισυνάπτω το σχετικό απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης:




 Κατόπιν αυτών, είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε ελεύθερα το εμπορικό μας κέρδος, από την πώληση καρτών τηλεφωνίας.
Ωστόσο, από τις γενικότερες διατάξεις εμπορίου, θα πρέπει να προβούμε στα ακόλουθα για το νόμιμο της ενέργειάς μας:
·        Θα πρέπει να έχουμε αναρτημένο κατάλογο τιμών πώλησης των καρτών σε εμφανή σημείο, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει εκ’ των προτέρων την τελική τιμή απόκτησης της κάρτας.
·         Δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη γραμμή για το πόσο θα πουλάει ο κάθε συνάδελφος. Ο καθένας ορίζει την τιμή που θα πουλάει. Κάποιος μπορεί να θέλει επιπλέον 0,10€, άλλος 0,20€, 0,30€ κ.ο.κ. άλλος συνάδελφος μπορεί να θέλει να ορίζει ποσοστιαία ( % ) το επιπλέον της παροχής. 2%, 3%, 5% κ.ο.κ.
·        Επειδή η πώληση κάρτας δεν εμπεριέχει ΦΠΑ, το επιπλέων ποσό που θα ορίζουμε ως «καπέλο» υπόκειται σε ΦΠΑ με συντελεστή 23%.  Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαμορφώσουμε τις ταμειακές μηχανές με ένα έξτρα πλήκτρο, το οποίο θα αναφέρεται η επιπλέον προμήθεια μας σε συντελεστή ΦΠΑ 23%. Δηλαδή θα πατάμε π.χ. κάρτα 10€ και το έξτρα πλήκτρο με την προμήθειά μας και θα βγαίνει η απόδειξη με συνολικό ποσό πληρωμής.
π.χ.



Κατόπιν αυτών, ο καθένας είναι ελεύθερος να διαμορφώσει ελεύθερα το εμπορικό του κέρδος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece