Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κάλεσμα σε πανελλαδική σύσκεψη καπνοπωλών

«Αν κρίνω από την πηγή (peripterades), χαίρομαι που έστω και έξι χρόνια μετά από την αρθρογραφία μου κάποιοι είδαν το φως το αληθινό. Το γεγονός ότι δεν είμαι περιπτεράς με βοηθάει να έχω θέσεις συνείδησης κατόπιν μελέτης και όχι υπαγορευόμενες από στιγμιαίες λαθροεκτιμήσεις ή επιπολαιότητες ή σκοπιμότητες. Το τελευταίο (σκοπιμότητες) δεν το γράφω για να χαρακτηρίσω τον Παλαιογιάννη. Απλά απορώ: Γιατί πέντε χρόνια μετά; Και ούτε μία αναγνώριση;
Γιώργο, κάπου έχω αρχίσει να κουράζομαι.....»


Αγαπητέ κ. Παπαγιάννη,  & συνάδελφοι,
Η αναγνώριση σας ως γνώστη του θέματος αλλά και ως άνθρωπο, για μένα είναι δεδομένη και το γνωρίζετε. Επίσης δεδομένο είναι πως κάποτε συμφωνήσαμε πως δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για θεσμοθέτηση στο πολιτικό και φορολογικό περιβάλλον το οποίο ζούσαμε. Κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, ήταν λάθος ο προσδιορισμός του 8,2% επί της λιανικής  στα επίπεδα της τότε φορολογίας. Δεν έβγαινε και δεν βγαίνει το ποσοστό αυτό, αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση των συντελεστών του Ε.Φ.Κ. ή μια τεράστια αύξηση των λιανικών τιμών σε αντίθεση με την αγοραστική δύναμη των καπνιστών, όπου το δεύτερο και πάλι στα φθηνά τσιγάρα είναι αδύνατον να προκύψει.
Σήμερα τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά και ελπίζω να συμφωνήσεις μαζί μου όταν:
1.      Ανείσπρακτα προβλεπόμενα φορολογικά έσοδα.
2.      Τεράστια αύξηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.
3.      Διάλυση των σημείων λιανικής.
4.      Νέα κυβέρνηση με πρόσωπα άλλης κουλτούρας (θέλω να πιστεύω).
5.      Δεδομένα πως οι καπν/κές και εισαγωγικές εταιρείες καπνικών προϊόντων κερδίζουν όσα κέρδιζαν και πριν την οικονομική κρίση και τις απανωτές αυξήσεις του Ε.Φ.Κ.
6.      Γνωρίζουμε πλέον τι συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κ.λ.π.
Σήμερα πιστεύω πως το περιβάλλον είναι τέτοιο που ευνοεί την θεσμοθέτηση ποσοστού επί της λιανικής τιμής. Όταν με συντονισμό, κοινές θέσεις και στρατηγική, θα μπορούσαμε να το πετύχουμε, προσδιορίζοντας το ποσοστό, ανάλογα πάντα με το φορολογικό περιβάλλον.
Σίγουρα όλοι μας έχουμε κάνει λάθος εκτιμήσεις και ενέργειες. Το θέμα είναι σήμερα, όντας πιο σοφοί, να συντονιστούμε προς μια κατεύθυνση και όχι άλλοι να λένε θεσμοθέτηση επί λιανικής, άλλοι θεσμοθέτηση επί της αποφορολογημένης, άλλοι ελεύθερη τιμολόγηση κ.λ.π.
Είναι στους πάντες γνωστό, πως πλέον δεν εκπροσωπώ κανέναν πέραν της επαγγελματικής μου επιβίωσης, η οποία πιστεύω πως ταυτίζεται με το σύνολο των συναδέλφων μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ολοι μαζι
Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια στον κλάδο και τα περισσότερα εξ’ αυτών ασχολούμενος με τα κοινά, θέλω να πιστεύω πως κάτι και εγώ γνωρίζω αλλά το κυριότερο τουλάχιστον γι’ αυτούς που με γνωρίζουν από παλιά, πάντα λειτουργό χωρίς κανένα ίδιον όφελος.  





Επί της ευκαιρίας, κάνω ύστατη έκκληση προς κάθε ασχολούμενο με τα κοινά του κλάδου μας, παραμερίζοντας τα εγώ μας, στην πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης για το θέμα αυτό, ώστε βγαίνοντας, όλοι μας μετά από αναλύσεις και συζητήσεις να έχουμε όλοι μας μια κοινή γραμμή και στόχο.
Όποιος θέλει να προσφέρει πραγματικά, ας κινηθεί/ούμε προς αυτή την κατεύθυνση και όχι εγώ κατέθεσα υπόμνημα, πρόταση, μελέτη κ.λ.π.
Είπαμε, παραμερίζουμε τα εγώ μας.
Όλοι μαζί.
Το μπορούμε.
Ας το πιστέψουμε.
Ας το πράξουμε.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Παλιογιάννης 

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνάδελφοι καπνοπώλες Ισπανίας

Περιθώρια και διάρθρωση του κόστους

Περιθώρια

Τα περιθώρια στον τομέα αυτό σε σχέση με την πώληση του ταμπάκο και την έκδοση σφραγισμένο χαρτί ορίζει ο νόμος. Ως εκ τούτου, αυτό εξαρτάται από τα προϊόντα που πωλούνται στην επιχείρηση. Εκτός από ταμπάκο και χροιά, η οποία θα είναι οι κύριες πηγές εισοδήματος, μπορείτε να πωλούν και άλλα στοιχεία, όπως τα περιοδικά, καραμέλα, πάσο για το λεωφορείο, τηλεφωνικές κάρτες, κ.λπ.
Η πώληση των καρτών τηλεφώνου και τα περάσματα λεωφορείων θεωρούνται παροχή εξυπηρέτησης του πολίτη, έτσι ώστε τα περιθώρια δεν είναι σημαντικές και σχεδόν συμβολική. Όσον αφορά τον εαυτό τους και άλλα αντικείμενα που είναι οι ίδιοι οι έμποροι λιανικής πώλησης που ορίστε τα περιθώρια.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το περιθώριο κέρδους επί των πωλήσεων σε περίπτωση ταμπάκο είναι μεταξύ 8,5% και 9% και γραμματόσημα και σφραγίδα χαρτί είναι 4%.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους για PVP σε εφημερίδες και περιοδικά μεταξύ 20% και 25%. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε λάβει ένα μέσο περιθώριο του 22% επί του Καταλόγου.Επιπλέον, το περιθώριο κέρδους επί των πωλήσεων των άλλων αντικειμένων μπορεί να φτάσει το 75% της τιμής καταλόγου.
Το συνολικό περιθώριο όλων των τύπων των αντικειμένων υπολογίζεται ως ο σταθμισμένος μέσος όρος λαμβάνοντας υπόψη ότι το 70% των εσόδων προέρχεται από την πώληση του ταμπάκου (τσιγάρα και πούρα), περίπου το 12% προέρχεται από τα γραμματόσημα, το 10% του Τύπου και το υπόλοιπο 8% προέρχεται από την πώληση των μπιχλιμπίδια και άλλα αντικείμενα. Ο υπολογισμός έγινε ως εξής:
Αποτέλεσμα εικόνας για margen de tabaco
Επιπλέον, θα μειώσει το περιθώριο των πωλήσεων σε ποσοστό της ετήσιας μεταβλητής αμοιβής που αντιστοιχεί μας πληρώνουν ανάλογα με ετήσιο όγκο εισοδήματός μας. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρούμε ένα τέλος 1% .Για Έτσι, το συνολικό ακαθάριστο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων θα είναι 13,98% επί του εισοδήματος.

Διάρθρωση του κόστους

Η εκτίμηση των κύριων μηνιαίο κόστος (χωρίς ΦΠΑ) είναι:
·          Καταναλωτικά αγαθά:
Η μηνιαία κατανάλωση των αγαθών υπολογίζεται σε 86,02% του όγκου των πωλήσεων του μήνα, αυτή η κατανάλωση είναι ίση με το περιθώριο του 16,25% επί της τιμής αγοράς.
·          Ενοίκιο:
Σε αυτήν την επιχείρηση είναι απαραίτητο να έχουν μια θέση περίπου 50 m 2. Η μέση τιμή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη θέση και την κατάσταση των εγκαταστάσεων?για την μελέτη έχει υπολογίσει την τιμή των € 650,00.
·          Προμήθειες, υπηρεσίες και άλλα έξοδα:
Εδώ θεωρούμε τις δαπάνες για προμήθειες, όπως ο ηλεκτρισμός, νερό, τηλέφωνο ... οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται, επίσης, και άλλα έξοδα (καθαριότητα, η κατανάλωση τσάντες, είδη γραφείου κ.λπ.). Αυτά τα έξοδα υπολογίζονται σε € 125,00 ανά μήνα.
·          Τα επαγγελματικά έξοδα:
Όπως γνωρίζουμε, το καπνοπωλείο του ταμπάκου δεν μπορεί να κάνει διαφημιστικές καμπάνιες. Μια επιλογή είναι να καταχωρήσετε τις επιχειρηματικές επαγγελματίες οδηγούς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν κοστίζει, έτσι ώστε αυτό το παιχνίδι θα είναι 0,00 €.
·          Οι δαπάνες για εξωτερικές υπηρεσίες:
Στις δαπάνες για εξωτερικές υπηρεσίες συμβούλων οι δαπάνες συλλέγονται. Οι δαπάνες αυτές θα είναι περίπου € 95,00 ανά μήνα.
·          Δαπάνες προσωπικού:
Σε προσωπικό κόστος θεωρήθηκε ένα μισθό για αυτόνομη από 1,290.00 € (το ποσό περιλαμβάνει τις εισφορές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης του εαυτού).
Έννοια
Ποσό
SS από την εταιρεία
(Επιχειρηματίας Αυτο Manager)
1.290
0
(*) Συμβολή στην κοινωνική ασφάλιση σε αυτόνομο καθεστώς περιλαμβάνεται στο μισθό.
·          Άλλα έξοδα:
Βλέπουμε εδώ μια πρόβλεψη για άλλα πιθανά έξοδα δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω σημεία: ασφάλιση, τοπικοί φόροι ... Το εκτιμώμενο ποσό θα είναι € 1,800.00 ετησίως για τι ποσό του μηνιαίου σας θα είναι € 150,00.
·         Αποσβέσεις:
Ετήσια απόσβεση υπολογίζεται ως εξής:
Έννοια
Επένδυση
% Αποσβέσεις
Ετήσια Προμήθεια Εξαγοράς
Επάρκεια της Τοπικής
18.189,66
10%
1,818.97
Έπιπλα και συσκευές
3,362.07
20%
672,41
Ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού
1.650
25%
412,5
Εξοπλισμός
3,879.31
20%
775,86
Σκεύη και Εργαλεία
0
20%
0
Άλλες επενδύσεις
0
20%
0
Σύνολο
3,679.74
(*) Αποσβέσεις τοπική προσαρμογή έχει γίνει σε 10 χρόνια.
Η περίοδος αποπληρωμής του επάρκεια του τοπικού θα είναι για τη ζωή σας να είναι σε θέση να εφαρμόζουν τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες για αυτό. Ωστόσο, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι ο χώρος πρέπει να ενοικιάζονται, ότι η ζωή εξαρτάται από τη διάρκεια της μίσθωσης, αν αυτό είναι κατώτερο από αυτό έξω.
Επιπλέον, θα πρέπει να περιλαμβάνει την απόσβεση του έξοδα, αναβάλλονται (έξοδα για τη δημιουργία και θέση σε λειτουργία):
Έννοια
Αναστροφή
% Αποσβέσεις
Ετήσια Προμήθεια Εξαγοράς
Λοιπά έξοδα εγκαταστάσεως
2080.3
33.33%
693,43
Συνολική Ετήσια
693,43

Υπολογισμός της νεκρό

Το νεκρό σημείο είναι το σημείο όπου τα έσοδα ίσα έξοδα, από αυτό το σημείο η επιχείρηση αρχίζει να ωφεληθούν.
Αυτό το όριο υπολογίζεται ως εξής:
·          Έσοδα: ζάρια θα προέλθουν από τις πωλήσεις.
·          Έξοδα: Θα αποτελείται από καταναλωτικών αγαθών (που έχουμε αναλάβει κατανάλωση του 86,02% των καθαρών πωλήσεων) και το άθροισμα: ενοικίαση, προμήθειες, και άλλες υπηρεσίες, επαγγελματικές δαπάνες, εκτός των υπηρεσιών, οι δαπάνες προσωπικού, αποσβέσεις και άλλα έξοδα.
Έξοδα
Ποσό Μήνας
Ετήσιο ποσό
Ενοικίου
650
7.800
Προμήθειες
125
1.500
Επιχειρηματικές Έξοδα
0
0
Οι δαπάνες για εξωτερικές υπηρεσίες
95
1.140
Λοιπά έξοδα
150
1.800
Μισθοί
1.290
15.480
Κοινωνική ασφάλιση
0
0
Οι αποσβέσεις των ενσωμάτων παγίων
306,65
3,679.74
Έξοδα, αναβάλλονται
57,79
693,43
Σύνολο πάγια έξοδα Εκτιμήσεις
2,674.43
32.093,18
Μέσο μικτό περιθώριο κέρδους επί των πωλήσεων
13,98%
13,98%
Νεκρό
19.130,41
229,564.92

Αυτό θα σήμαινε ένα ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 229,564.95 ευρώ. Ως εκ τούτου, ο μέσος μηνιαίος λογαριασμός για να κρατήσει την επιχείρηση είναι 19,130.41 ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece