Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

i bank POS "Εκτός τόπου και χρόνου"

Σύμφωνα με νεότερη πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της,  https://www.nbg.gr/el/business/pliromes-me-kartes/pos/i-bank-pos , αναφορικά με την προμήθεια της χρήσης POS, (πληρωμές με τραπεζικές κάρτες) δείχνουν να βρίσκονται “εκτός τόπου και χρόνου”.
Συγκεκριμένα, προσφέρει τρία πακέτα:
1.      Επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω τρία πακέτα, δίνεται δωρεάν το τερματικό DESKTOP iCT220.
Αποτέλεσμα εικόνας για DESKTOP iCT2202.      Επιλέγοντας το πρώτο πακέτο, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών έως 500€ η προμήθεια της τράπεζας είναι ένα μηνιαίο πάγιο 9,90€. Σε περίπτωση που ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών περάσει τα 500€, τότε τα επιπλέων θα χρεώνονται με προμήθεια από την τράπεζα με 1,40% προμήθεια.
3.      Επιλέγοντας το δεύτερο πακέτο, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών έως 1500€ έχει μηνιαίο πάγιο 18,80€ και στα επιπλέον των 1500€ με 1,40% προμήθεια.
4.      Επιλέγοντας το τρίτο πακέτο, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών έως 2500€ έχει μηνιαίο πάγιο 29,50€ και στα επιπλέων των 2500€ με 1,40% προμήθεια.
Σε κάθε περίπτωση, ο μηνιαίος όγκος ακόμη και του πιο άγονου περιπτέρου, είναι πολλαπλάσιος των 2500€!!! Οπότε μιλάμε για προμήθεια της τράπεζας 1,40% επί του τζίρου, εκτός και αν επιλέξουμε το άλλο πρόγραμμα που αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο.  
Σε κάθε περίπτωση τα POS είναι ασύμφορα για τον περιπτερά.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται το κόστος του περιπτερά με νούμερα που “βγάζουν μάτια”!!!

 
Πέραν της παραπάνω ανάλυσης, η συγκεκριμένη τράπεζα, έχει επιλέξει την άγρα πελατών δια μέσου διαφήμισης σε ραδιόφωνα κ.λ.π. κάνοντας λόγω μόνο για μηνιαίο πάγιο 9,90€!!!  
Τελικά, τόσο … μα τόσο … μή επαγγελματίες είμαστε;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece