Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

"Παγίδα" η νέα σύμβαση του ΟΑΣΑ

ΟΑΣΑ: Μεταβολές στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών λόγω της πυρκαγιάς στην  Πεντέλη - Ypodomes.com

Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ: 18794/03.10.2023


Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση υπηρεσιών πώλησης προϊόντων κομίστρου του ΟΑΣΑ μέσω συσκευών Φορητών Τερματικών Πώλησης και μέσω εμφακελωμένων προφορτισμένων εισιτηρίων»
 

Στην σελίδα 2 παράγραφος 2, αναφέρει τα ακόλουθα:


2. Η προμήθεια κάθε Σημείου Πώλησης καθορίζεται σε σχέση με την ονομαστική αξία των πωλούμενων προϊόντων κομίστρων, σύμφωνα με την παρακάτω κλίμακα:


ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ
Ονομαστική Αξία Εισιτηρίου (ευρώ) Προμήθεια (%)
≤ € 6,00 4%
€ 6,01 ≤ € 12,00 3%
€ 12,01 ≤ € 20,00 2%
€ 20,01 ≤ € 30,00 1%
€ 30,01 ≤ € 50,00 0,5%


Ακολουθεί η προηγούμενη συμφωνία ως είχε:

 
Συμφωνία Ανάθεσης Τιμολόγησης Σήμερα ........................... 2018 στην Αθήνα, οι υπογράφοντες την παρούσα συμφωνία ανάθεσης αφενός η εταιρεία .............................................. αποκαλούμενη στο εξής
«Εταιρεία», με έδρα ..................................,...........................Α.Φ.Μ. ....................... ,Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε.
ΑΘΗΝΩΝ και αφετέρου η εταιρεία .............................................................................με έδρα
........................................................................................................, Α.Φ.Μ. ...................... Δ.Ο.Υ. .......................... αποκαλούμενος στο εξής «Λήπτης», συμφώνησαν από κοινού και αποδέχθηκαν τα εξής:
1. Σε συνέχεια της μεταξύ μας συμφωνίας για την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω ΦΤΠ-POS ο Λήπτης ρητά αποδέχεται την ανάθεση της τιμολόγηση της προμήθειας που δικαιούται ο Λήπτης από την πώληση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων
στην Εταιρεία.
2. Η εταιρεία θα εκδίδει παραστατικό «Αυτοτιμολόγηση – Συμφωνία Ανάθεσης (Άυλων Ηλεκτρονικών Εισιτηρίων)» στο οποίο θα αναφέρεται το Χρονικό Διάστημα των πωλήσεων για τις οποίες υπολογίστηκε η προμήθεια που δικαιούται ο Λήπτης καθώς
και ανά προϊόν το σύνολο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκε.
3. Τα παραστατικά «Αυτοτιμολόγηση – Συμφωνία Ανάθεσης (Άυλων Ηλεκτρονικών Εισιτηρίων)» θα εκδίδονται στην έδρα της Εταιρείας και πιο συγκεκριμένα στην διεύθυνση ..............................., 4. Η Εταιρεία ενημερώνεται μέσω email από τον Ο.Α.Σ.Α. για τις πωλήσεις του Λήπτη και με βάση την συγκεκριμένη πληροφόρηση υπολογίζεται η προμήθεια 4% στην αξίας των πωληθέντων εισιτηρίων και εκδίδεται το παραστατικό «Αυτοτιμολόγηση
– Συμφωνία Ανάθεσης (Άυλων Ηλεκτρονικών Εισιτηρίων)» σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.
5. Ως διαδικασίες αποδοχής του κάθε τιμολογίου από τον Λήπτη ορίζονται οι παρακάτω:
α. Η παράδοση του τιμολογίου στο σημείο πώλησης από υπάλληλο της Εταιρείας ή β. Η ταχυδρομική αποστολή του τιμολογίου στο σημείο πώλησης ή γ. Η ηλεκτρονική αποστολή μέσω email στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση που
ορίζεται από τον λήπτη:
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ο επιλογή του τρόπου αποστολής των παραστατικών είναι στην διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας.
Η «Εταιρεία»                                                Ο «Λήπτης»


Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, συγκρίνοντας τις δυο συμβάσεις καταλήγω στο εξής συμπέρασμα:
1. Η προηγούμενη σύμβαση κάνει λόγω για προμήθεια 4% επί των
πωληθέντων – επαναφορτισθέντων εισιτηρίων.
2. Η νέα σύμβαση την οποία καλούμαστε να αποδεχθούμε κάνει
αναφορά σε προμήθεια ανάλογα με την αξία σε ευρώ ανά συναλλαγή, σύμφωνα με την παραπάνω κλίμακα !!!
 

Αναλυτικότερα.
Με την νέα σύμβαση, η προμήθειά μας θα έχει να κάνει ανάλογα με την αξία της επαναφόρτισης ή πώλησης προφορτισμένων εισιτηρίων και πάντα σύμφωνα με την κλίμακα του παραπάνω πίνακα, σημειώνοντας πως η σύμβαση είναι επ’ αόριστο χρόνο.
 

Δηλαδή, επαναφορίζοντας μια κάρτα με πενθήμερο (8,20€) ή 10+1 (12,00€) διαδρομών ολόκληρο και πάντα με την νέα σύμβαση η προμήθειά μας θα είναι 3%, διότι η αξία της συναλλαγής είναι μεγαλύτερη από 6,00€, αντί για 4% που είναι σήμερα.
Αν υποθέσουμε πως την επαύριον της υπογραφής της νέας σύμβασης, ο ΟΑΣΑ κρίνει πως θα πρέπει να γίνει ανατίμηση των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών και οι 10+1 διαδρομές ολόκληρου κομίστρου θα αξίζουν πλέον 12,50€ ή 13,00€ η προμήθειά μας ποια θα είναι; Σύμφωνα με την νέα σύμβαση η προμήθειά μας θα είναι 2%!!!!
Δηλαδή καλούμαστε σήμερα να υπογράψουμε μια σύμβαση επ’ αόριστων με προμήθεια η οποία θα μειώνεται ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΑ!!!


Θεωρώ απαράδεκτη την νέα σύμβαση που μα μας προτείνει ο ΟΑΣΑ, και καλώ τους "μπροστάρηδες", αν θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν την προμήθειά μας, λαμβάνοντας υπόψιν τους την «παγίδα» προμήθεια επί της εκάστοτε ονομαστικής αξίας συναλλαγής, που αμέσως παραπάνω ανέλυσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece