Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Να πως τροφοδοτείται η διαφθορά και η διαπλοκή

Αγαπητοί φίλοι μου:

Όλο αυτόν τον καιρό που απουσιάζω, δίνω την προσωπική μου μάχη για να επανέλθω στο περίπτερο που επί χρόνια εργαζόμουν.

Όλο αυτό το διάστημα το τι έχουν δει τα μάτια μου, δεν περιγράφονται. Από αναρμόδιους αρμόδιους, από φασίστες δημοκράτες, από εφαρμοστές των νόμων άσχετους προς τη νομοθεσία, από αυτούς που αποφασίζουν για όλους εμάς χωρίς εμάς και χωρίς να γνωρίζουν τι αποφάσεις λαμβάνουν κ.λ.π.

Το έτος 2003 ή 2004 αν θυμάμαι καλά, με την ιδιότητα του Προέδρου Περιπτερούχων Αθηνών, και μετά από καταγγελία μου τόσο στην Νομαρχία Αθηνών όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την σωρεία εξώσεων συναδέλφων για εικονικές ιδιοχρήσεις λόγου έλλειψης ή καινού νομοθετικού περιεχομένου, παραβρέθηκα στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου και πήρα τον λόγο κάνοντας την τοποθέτησή μου για το εν’ λόγο ζήτημα.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι το σούσουρο που έγινε μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, όταν τόλμησα να τους πω κατάμουτρα, πως αποφασίζουν για εμάς όταν δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη για τον κλάδο μας. Όπως χαρακτηριστικά είπα:

<< αμφιβάλω αν η πλειοψηφία των Νομαρχιακών Συμβούλων, πλην του Νομάρχη και του Αντινομάρχη, (κ. Σγουρός και κ. Πασβαντίδης) γνωρίζουν πως ο κλάδος των περιπτερούχων είναι ο μοναδικός επαγγελματικός κλάδος ο οποίος δεν είναι ενταγμένος στις επαγγελματικές μισθώσεις, ενώ στις υποχρεώσεις αντιμετωπίζεται ως κανονικός επαγγελματίας>>.

Η αντίδραση της πλειοψηφίας ήταν χαρακτηριστική. Αλήθεια! Δεν είστε στις επαγγελματικές μισθώσεις;

Συνέχισα και είπα και το εξής που είναι πέρα για πέρα αληθινό:

<< Από τη στιγμή που η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, εισηγείται στη Νομαρχία ποιος ανάπηρος θα πάρει ποιο περίπτερο, από μία λίστα κατόπιν ειδικής επιλογής ανάλογα με τη “δωράκι” έκανε ο όποιος υποψήφιος δικαιούχος, αφενός μεν, μέρος από το εν’ λόγο δωράκι φτάνει μέχρι τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παραχώρηση, αφετέρου δε, ο νέος πλέον δικαιούχος, από κάπου θα πρέπει να βγάλει τα έξοδα που έκανε για να πάρει το περίπτερο. Από πού θα τα βγάλει; Από πού αλλού; Από τον ενοικιαστή ο οποίος ο τελευταίος τροχός της αμάξης και μάλιστα αδύναμος. Κατά συνέπεια αυτών, ο ιδρώτας των ενοικιαστών μέσου εκβιασμού, βλέπε ιδιόχρηση, “είναι το λαδάκι για να λιπάνει όλα τα παραπάνω γρανάζια”>>.

Όλα αυτά, για όποιον ενδιαφέρεται, είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών.

Να λοιπόν πως τροφοδοτείτε το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής!

Γιατί παρά την σωρεία υπομνημάτων μας, η Νομαρχία Αθηνών δεν έχει εισηγηθεί ποτέ την ένταξη του κλάδου μας στις επαγγελματικές μισθώσεις;

Γιατί κάποιοι καλοθελητές από τον κλάδο μας, στην προσπάθειά και τον αγώνα μας για την ένταξή μας στις επαγγελματικές μισθώσεις, σαμποτάρανε και πολέμησαν λυσσαλέα την όποια προσπάθειά μας;

Νομίζω πως η απάντηση είναι απλή και δεν χρειάζεται περεταίρω σχολιασμό.

Με φιλικούς

χαιρετισμούς

Νικόλαος Παλιογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece