Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Γιατί θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι, να παραβρεθούν και να πάρουν ενεργά μέρος στη Συνέλευση.

1. Η Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο αποφάσεων ενός Σωματείου.

2. Η Συνέλευση μπορεί και έχει το δικαίωμα να πάρει αποφάσεις κατόπιν πλειοψηφίας, ανεξάρτητα από τις προτάσεις της εκάστοτε Διοίκησης.

3. Η Συνέλευση έχει την δυνατότητα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Διοίκησης και να αναδείξει συντονιστική επιτροπή για την εκπροσώπηση της, σε περίπτωση που πιστεύει πως δεν εκπροσωπείτε επαρκώς.

4. Όταν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, η Συνέλευση έχει τα παραπάνω δικαιώματα, δεν δικαιούται κανείς να απέχει και να παραχωρεί το δικαίωμά της γνώμης αλλά και της ψήφο του στους ολίγους.

5. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την όποια κατάσταση έχει επέλθει ο κλάδος, όταν με την απουσία και την αδιαφορία του, μη σηκώνοντας το βάρος και την ευθύνη που του αναλογεί, σιωπηρά έχει συμφωνήσει με την όποια έκβαση του όποιου ζητήματος.

6. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι, τόσο για την σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση, όσο και για την επόμενη μέρα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, για το αν θα επιβιώσει ο κλάδος μας και για το ποιο θα είναι το μέλλον του, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και καλούμαστε να αποφασίσουμε με ωριμότητα, υπευθυνότητα και σωφροσύνη.

Σε καμία περίπτωση δεν χωράει εφησυχασμός, ωχαδερφισμός και οτιδήποτε άλλο πλην την ενεργής συμμετοχής στα δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece