Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗ

Κι ενώ το πρόβλημα καλά κρατεί κι ολοένα φουντώνει, τα παιδία παίζει.

Κι ενώ απογυμνωθήκαμε με τις απέραντες γνώσεις μας επί του καπνικού και όχι μόνο, τώρα γίνεται μάχη επίδειξης προτάσεων από τους ειδήμονες και σωτήρες του κλάδου.

Πόσο λίγοι και μικροί τελικά είμαστε!!!

Ανεξαρτήτου προτάσεων και διεκδίκησης “θέσης στον κήπο των ηρώων” το καπνικό ζήτημα φουντώνει ολοένα και περισσότερο, “καίγοντας” κάθε μέρα καθυστέρησης, όλο και περισσότερους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, ας σοβαρευτούμε πριν να είναι πολύ αργά.

Όποια πρόταση και να προωθήσουμε στο Υπουργείο, για να έρθει σε εφαρμογή, απαιτείτε χρόνος και σειρά από επί ρυθμίσεων, γεγονός που σημαίνει το “θάνατο του εμποράκου”.

Γι’ αυτό ανεξαρτήτου προτάσεως προς το Υπουργείο, πρέπει σήμερα κιόλας να προβούμε σε παράλληλες διεκδικητικές ενέργειες για να επιβιώσουμε και παράλληλα καταθέτουμε και την όποια πρόταση θέλετε.

Οι καπν/νίες σφυρίζουν αδιάφορα στο υπαρκτό πρόβλημα, όταν ξέρουν πως εμείς συνεχίζουμε και τους πουλάμε τα προϊόντα τους. Πρόταση; Καμία!!!

Οι πρατηριούχοι Αθήνας δια του προέδρου τους κ. Χατζηβασίλογλου, απόσπασαν θερμό χειροκρότημα στην Συνέλευση των περιπτερούχων, όταν έκαναν λόγω για κοινό πρόβλημα και ανάγκη για κοινή διεκδίκηση. Ωστόσο μέχρι και σήμερα ούτε την ενότητα είδαμε, ούτε και πρόταση είδαμε. Γιατί να τα δούμε συνάδελφοι όταν μεταφέρουν στην “καμπούρα μας” την όποια χασούρα τους αναλογεί;

Εμείς συνάδελφοι τι κάνουμε;

Απλά μπαίνουμε σε διλήμματα του τύπου:

· να προτείνω μποϊκοτάζ και από ποια λιανική τιμή;

· Θα ακολουθήσουν οι συνάδελφοι και αν όχι;

· Να προτείνω απεργία πόσοι θα ακολουθήσουν, πως θα πληρώσουν το ενοίκιο. κ.λ.π.

Συνάδελφοι ο κλάδος είναι έτοιμος να ορθώσει ανάστημα και να διεκδικήσει. Το σινιάλο περιμένει.

Κατόπιν αυτού του σινιάλου η ευθύνη για την επιτυχία, καταμερίζεται στον κάθε συνάδελφο.

Γι’ αυτό παράλληλα με την όποια πρόταση κατατεθεί στο Υπουργείο, θα πρέπει να συνοδεύεται και με άμεση διεκδίκηση βιώσιμων περιθωρίων κέρδους από καπν/νίες και πρατήρια.

Ας το παλέψουμε, το μπορούμε. Σε διαφορετική περίπτωση τι να πω, θα είμαστε αυτό που μας αξίζει.

Παρά τη θύελλα κοσμητικών επιθέτων ένθεν & ένθεν, ας πρυτανεύσει η λογική και ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας δώσουμε από κοινού όλοι μαζί αυτή τη μάχη.

Άλλωστε όλοι μας καθημερινά κρινόμαστε, θα κριθούμε και ο καθένας μετά την μάχη ας πάρει αυτό που του αξίζει.

Παράκληση προς όλες τις πλευρές, να πρυτανεύσει ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ & ΛΟΓΙΚΗ.

3 σχόλια:

Tasos είπε...

Τι να πω ....μακάρι η όποια καθυστέρηση να είναι για καλό μας.

Παρατηρώντας όμως τους συναδέλφους στην πιάτσα (αυτούς που δεν έχουν κάποια επαφή με σωματεία, ιντερνετ κλπ) διαπιστώνω με λύπη ότι ηδη το "κατάπιαν" και το "χωνέψαν".

Και αυτό με εξοργίζει αφάνταστα , επειδη βλέπω ότι αυτή η στρατηγική πωλήσεων των εταιρειών ("κράχτης είναι δεν χρειάζεται να κερδίζετε") πέτυχε . Και φυσικά θα πετύχαινε μιας και βασίζεται στην νωχεληκότητα, αμορφωσιά, μεγάλο πλήθος, μεγάλο ανταγωνισμό των περιπτεράδων και στην έλλειψη οργάνωσης, συνδικαλισμού, και επικοινωνίας αυτών.

Αυτό που με τραμάζει είναι τι θα γίνει αν υιοθετηθεί κι από άλλες εταιρείες, μιας και είναι "πολλά τα λεφτά Άρη" .

Ήδη υιοθετήθηκε από δήμους (κάρτες στάθμευσης), εισητήρια, τύπος (αυτοί το προχώρησαν ακόμα παραπέρα με την γνωστή ... "ΧΧΧ ευρώ <> για να σου δώσουμε"), εταιρεία snacks (χαμηλότερα ποσοστά κέρδους και μαρκέ τιμές, γιατί τα x-snacks είναι σχεδόν μονοπώλειο), φημολογείται για τα παγωτά την επόμενη χρονιά, κλπ κλπ.

Γνώμη μου λοιπόν, για να μη μετατραπούν τα μαγαζιά μας σε "κραχτάδικα" (για να μην αγοράζουμε και το νεράκι 0.48 κάποια μέρα), είναι να δούμε πιο συλλογικά το όλο θέμα και παράλληλα με το καπνικό να βρεθεί παράλληλη λύση για όλα τα υπόλοιπα.
Φάγαμε που φάγαμε το γάϊδαρο τόσους μήνες, τουλλάχιστον να βρούμε έναν κοινό τρόπο αντιμετωπισης όλων αυτών που μας εκμεταλλεύοντε, και αυτών που θα ακολουθήσουν, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν, μιας και η περίοδος κρίσης είναι η καλύτερη ευκαιρία τους, με την εύνοια του κράτους, επειδή δεν απέλυσαν προσωπικό και δεν ανεβάσαν τις τιμές, απλά μειώσαν τα ποσοστά κέρδους της λιανικής.

Tasos είπε...

Για να μην δημιουργηθεί καμιά παρέξηση, μιας και το site μου έκοψε μια λέξη εντός διπλών εισαγωγικών,
διορθώνω :

από

"ΧΧΧ ευρώ <> για να σου δώσουμε"

σε

"ΧΧΧ ευρώ εγγύηση για να σου δώσουμε"

PAGOURAS είπε...

Eντάξει για τα τσιγαρα το καταλαβαινω, αλλα το να δινει καποιος ενα σκασμο χιλιαρικα για να πουλαει τυπο τι να πω. Εγω Ειμαι καινουριος αλλα οταν μου ζητησαν αυτα τα λεφτα ακομα τρεχω.
Παντως πιστευω οτι εαν δεν γινει απεργια διαρκειας τσαμπα συζηταμε.
Επισης τι γινεται με το ζητημα των παραλληλων εισαγωγων ξερει καποιος.
Αυτο νομιζω θα βοηθουσε.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece