Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Πιο είναι τελικά το ζητούμενο;

πίνακας με πιθανή μείωση του συντελεστή του Ε।Φ।Κ. κατά 4 μονάδες
πίνακας με πρότασή

Παρατηρώντας τους παραπάνω πίνακες βλέπουμε τα εξής:

1. Πίνακας 1ος. Βλέπουμε την μείωση της κερδοφορίας μας σε σχέση με το 2009. Τι ισχύει σήμερα.

2. Πίνακας 2ος. Βλέπουμε την κερδοφορία μας σε περίπτωση που υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά περίπου 4 μονάδες. Αν αυτό γίνει αποδεκτό. Για περισσότερη μείωση δεν το βλέπω.

3. Πίνακας 3ος. Βλέπουμε την κερδοφορία μας σύμφωνα με την πρότασή μου.

Και στους 3 πίνακες η κίτρινη γραμμή δείχνει την κατώτατη λιανική τιμή. Παρατηρήστε την κερδοφορία όλων, από τα 3,20€ και πάνω όπου κα θα πάνε οι τιμές των τσιγάρων.

Τι βλέπω να γίνεται;

Αν υποθετικά η κυβέρνηση μπορεί να παρακάμψει το μνημόνιο του Δ.Ν.Τ. και φοβούμενη το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, μπορεί, ίσως να μειώσει κατά ελάχιστα τους φορολογικούς συντελεστές, πηγαίνοντας στην κερδοφορία του 2ου πίνακα.

Όσο για τον τρίτο πίνακα, «κάηκε» όταν:

1. Αν πάμε στον δεύτερο πίνακα αυτομάτως έχουμε διασπαστεί (έχοντας κερδίσει έστω και το ελάχιστο) και δεν υπάρχει περίπτωση για τον 3ο πίνακα. Πόσο μάλλον σήμερα που δεν μπορεί να κατανοηθεί.

2. Για να πάμε στον 3ο πίνακα θα έπρεπε να είμαστε αφενός γνώστες του καπνικού, μη πιστεύοντας αυτούς που τάζουν 8% και τους πιστεύετε και αφετέρου θα έπρεπε να είμαστε μαχητές και όχι “ζητιάνοι” για επιβίωση!!!

Κατόπιν αυτών, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Πιστεύετε πως μπορεί να γίνει μείωση των φορολογικών συντελεστών και σε πιο επίπεδο; Πόσες μονάδες μείωση;

2. Πιστεύετε πως θα επανέλθουμε στο 8% και με ποιον τρόπο;

3. Πιστεύετε πως οι οικονομολόγοι του Υπ. Οικονομικών ή του Δ.Ν.Τ. είναι τόσο άσχετοι ή ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους; Δηλαδή το ζητούμενο είναι τα φορολογικά έσοδα ή το παραγόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να αδειάσει το τοπίο και να «παίξουν μπάλα» κάποια μεγάλα συμφέροντα στα «αποκαΐδια» του περιπτερά, και γενικότερα σε όλη την αγορά;

4. Είδατε μέχρι σήμερα κανένα αναπτυξιακό μέτρο; Εγώ πάντως δεν έχω δει.

Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις εκτιμήσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece