Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Τελικώς ζούμε αυτό που μας αξίζει!!!

Ο κλάδος μας επί χρόνια βάλλεται από παντού και εμείς, «μη μου τη μέρα τάραττε».

Έτυχε να έχουμε, συνήθως από σπόντα, ένα μαγαζάκι που λέγεται περίπτερο, που λόγω της δυναμικής πωλήσεων και των γενικότερων καταστάσεων, βγάζαμε ένα μεροκάματο και είχαμε πιάσει τα …του παπά.

Γίναμε βλέπεις και εμείς επιχειρηματίες, με νοοτροπία νεόπλουτου μικρού καπιταλιστή, όταν μέχρι χθες …, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η λέξη ποσοστό ήταν και δυστυχώς για πολλούς ακόμη είναι άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό μας, πόσο μάλλον στην πρακτική μας.

Έρχονταν και έρχονται οι χαρτογιακάδες στο περίπτερο μας, να μας λανσάρουν αυτό που σπούδασαν να κάνουν, προϊόν, θεωρία περί αστείρευτων κερδών και οτιδήποτε άλλο χρειάζονταν, για να τους βάλουμε το προϊόν σε «πρώτη μούρη», μας πέταγαν και ένα δωράκι και μόνο τεμενάδες δεν κάναμε.

Όποιος ήθελε, όπως ήθελε και όταν ήθελε, έρχονταν και έρχεται στο μαγαζάκι μας και εφάρμοζε την όποια εμπορική, τιμολογιακή και οποιαδήποτε πολιτική του, τάζοντας με τον τρόπο τους «λαγούς και πετραχήλια» και εμείς…

Ξεχνάμε που μέχρι πριν λίγα χρόνια, τα περίπτερα κόντευαν να διπλασιάσουν όγκο τους, από τα δεκάδες διαφημιστικά αυτοκόλλητα, κολλώντας ο κάθε χαρτογιακάς το ένα πάνω στο άλλο για να διαφημίσει το προϊόν του;

Τί κάναμε;

Απλά βρέθηκε κάποιος επιχειρηματίας και εκμεταλλεύτηκε εμπορικά το χώρο που εμείς έχουμε μισθώσει, κερδίζοντας από την διαφήμιση όλοι εκτός από εμάς!!!

Σήμερα έχουμε εκχωρήσει ακόμη και τη φάτσα του περιπτέρου στη διαφήμιση, χωρίς ουσιαστικό κέρδος, περιορίζοντας των χώρο τοποθέτησης και προβολής των προϊόντων που εμπορευόμαστε, και μας φταίει ο Δήμος, η Νομαρχία, το εκάστοτε Υπουργείο, γιατί δεν μας δίνει άλλα 10, 20, 30 τεραγονικά μέτρα για να εκθέτουμε τα προϊόντα μας!!!

Τα κατά τόπους Σωματεία, συντεχνιακά μαγαζάκια, ταϊσμένα ποικιλοτρόπως από μεγάλα συμφέροντα που ήξεραν πολύ καλά τη δουλειά τους, ηθελημένα ή αθέλητα, νόμιζαν ότι παρήγαγαν πολιτική, έτρεχαν δίπλα σε πολιτικά πρόσωπα σε κάθε ευκαιρία για μια φωτογραφία που θα τους ανέβαζε τις μετοχές τους για μελλοντική αναρρίχηση σε μεγαλύτερα αξιώματα.

Ο κακόμοιρος περιπτεράς, έχοντας την εντύπωση πως εκπροσωπείται επάξια ή μή έχοντας άλλη επιλογή ή νομίζοντας πως δεν είχε άλλη επιλογή, λούζονταν τα όποια και συνεχώς διογκούμενα επαγγελματικά του προβλήματα.

Σήμερα, και παρά του ότι δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, τα συντεχνιακά μαγαζάκια μ’ αυτούς που τα απαρτίζουν, ενόψει του καπνικού προβλήματος, ξαφνικά έγιναν επιστήμονες.

Ταμπουρωμένοι πίσω από τα εγώ τους, όλοι θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά τις απανωτές σφαλιάρες που τρώνε απ’ αυτά που προτείνουν, δείχνοντας την γύμνια τους ως προς την γνώση του αντικειμένου.

Κόντρες βορείων και νοτίων, συμμαχίες έστω και με αντίθετες θέσεις για την εξόντωση του δήθεν κοινού εχθρού.

Προσπάθεια επιβολής της εκάστοτε απόψεως – θέσης, ακόμη και με απειλές ψευδό-πιστολάδων.

Με ψηφοφορίες παρωδίες εν αγνοία αυτών που εκπροσωπούν.

Με διπρόσωπους, υποτίθεται συνδικαλισταράδες, που πριν περίπου δύο χρόνια παρακαλούσαν για βοήθεια για να στήσουν Σωματείο…, κατηγορώντας τους τότε «κακούς». Έστησαν το μαγαζάκι τους, και στη συνέχεια συμμετείχαν ενεργά και με θέση στους «κακούς». Σήμερα ξαφνικά είναι αγωνιστές και τάσσονται κατά των «κακών» και πάλι!!!

Όποιος δεν συμφωνεί με την θέση τους, τον παρουσιάζουν ως εχθρό όχι μόνο δικό τους, αλλά του κλάδου!!!

Μέχρι προχθές όλοι έριχναν ανάθεμα στο Σωματείο των Αθηνών, γιατί καθυστερεί να πάει πρόταση στο Υπουργείο.

Σήμερα που πήγαν σαν Πανελλήνια Ομοσπονδία με συλλογή υπογραφών από πολλούς υποστηριχτές την πρότασή τους, τί έγινε συνάδελφοι; Πάλι το Σωματείο των Αθηνών φταίει για την συνέχιση του αδιεξόδου???

Άχνα δεν βγαίνουν σήμερα για την όποια καθυστέρηση!!!

Όταν σας έλεγαν για Ευρωπαϊκές Οδηγίες, Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αποφάσεις, κλπ, τις οποίες σας παρουσίασα και στη Συνέλευση των Αθηνών, όταν το επανέλαβα στη συνάντηση παρωδία στην αίθουσα της ΓΕΣΕΒΕΕ, απευθυνόμενος με ερώτησή μου στον νομικό παρά Αρείου Πάγου, εσείς κλείνατε τ’ αυτιά σας.

Έπρεπε να το ακούσετε μετά από λίγο από τους εκπροσώπους του Υπουργείου για να το καταλάβετε, όταν η πρότασή σας χαρακτηρίστηκε ως αντί-Κοινοτική;

Εγώ ξαφνικά παρουσιάζομαι ως υπαλληλάκος, μή περιπτεράς, πουλημένος, πληρωμένος, πληροφοριοδότης, γίδι, πρόβατο και οτιδήποτε άλλο ανήθικο και ανέντιμο.

Κάποιοι φωστήρες του κλάδου, μετά από τόσες επερωτήσεις στη Βουλή για το καπνικό, μετά από τόσες συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, θέσανε ως πρόβατο επί σφαγής κάποιον που θέλησε να βοηθήσει ή για άλλους λόγους να συνδράμει ζητώντας και πάλι το θεσμοθετημένο 8% !!! Αλήθεια γιατί τελικά απαλείφθηκε το 8% στην τρίτη παράγραφο???

Ποιος άχρηστος ζήτησε και ζητάει την κατάργηση του 20% , που αμφιβάλω αν κανείς ξέρει τι σημαίνει νομοθετικά???

Γιατί από κάποιους ειδήμονες αποσιωπούνται οι απαντήσεις στην υπ’ αρίθμου 3353/10.6.2010 αναφορά Βουλευτή, ασχέτως πως έφτασε εκεί, από τα:

· Υπουργείο Οικονομικών, Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

· Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

· Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

· Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αλήθεια, μετά και την επερχόμενη επερώτηση, αν δεν παράγει αποτέλεσμα, ΤΙ ???

Πάλι θα φταίει το Σωματείο των Αθηνών???

Αλήθεια τι θα προτείνετε τότε, πέρα από τον τουφεκισμό των «κακών» και δήθεν πουλημένων???

Αααα ξέχασα, «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Τελικώς, αρχίζω να πιστεύω πως ζούμε αυτό που μας αξίζει!!!

Όταν όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του μικρόκοσμου των περιπτερούχων, όντας κομμάτι της Ελληνικής μας κοινωνίας, μην παραξενεύεστε για την κατάντια τόσο του κλάδου μας όσο και της κοινωνίας γενικότερα σήμερα. Όταν όλοι μας με την στάση μας, τη θέση μας, την ψήφο μας, βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στο σημερινό γίγνεσθαι!!!

Από καρδίας ενός λαϊκιστή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece