Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παραλογισμός της λογικής

Συνάδελφοι,

Όπως έχω γράψει κατά καιρούς και όπως προείπαν οι σοφοί «αν κερδηθεί μια μάχη δεν σημαίνει πως κερδήθηκε και ο πόλεμος».

Κατόπιν αυτού και αν οι αποφάσεις από το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ικανοποιητικές για τον κλάδο μας, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο όσο ποτέ η ενότητα και η κοινή διεκδίκηση για την βιωσιμότητα μας.

Το «κυνήγι μαγισσών» δεν βοηθάει κανέναν στην παρούσα φάση και κυρίως τον συνάδελφο που προσδοκά άμεσα λύση, και την οποία θα τη βρει μόνο μέσα από την ενότητα. Η όποια παραπολιτική και το παρασκήνιο, έχουν να κάνουν με τη διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων και όχι πως αμφησβητείθικε ποτέ η προσπάθεια ακόμη και του τελευταίου για άμεση λύση.

Ωστόσο, το γεγονός πως φτάσαμε σήμερα να εκλιπαρούμε για βιωσιμότητα, δεν είναι τυχαίο. Κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ποτέ στο παρελθόν, ακόμη και σήμερα, δεν δείξαμε ανάλογο επαγγελματισμό και στάση. Το πρόβλημα ένα και κοινό όλων μας, ωστόσο ακούγονταν και ακούγονται πολλές φωνές, πολλές προτάσεις, δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση του διαιρεμένου και ασυντόνιστου κλάδου, προκαλώντας το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας δεν είναι μόνο το καπνικό παρά το μέγεθός του. Τα χρόνια προβλήματα είναι πολλά όπως και αυτά που έρχονται και ας μη εθελοτυφλούμε. Βλέπετε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε μη αλκοολούχα ποτά, υψηλά μισθώματα στο διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον, χάσιμο αποκλειστικής πώλησης προϊόντων, τεράστια απόκλιση λιανικών τιμών από ανταγωνιστικά μαγαζιά κ.λ.π.

Μέχρι σήμερα τρέχαμε και τρέχουμε πυροσβεστικά πίσω από κάθε πρόβλημα προσπαθώντας να περισώσουμε ότι μπορούμε, χωρίς να έχουμε όραμα και στρατηγική και να διαμορφώσουμε το δικό μας αύριο.

Είναι καιρός λοιπόν να κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να λειτουργήσουμε συλλογικά για τη διαμόρφωση του ούτως η άλλος δύσκολο αύριο του κλάδου μας.

Όλοι μαζί. Δεν περισσεύει κανείς, ακόμη και η αντίθετη άποψη, φωνή, έχει κάτι να πει. Ας την ακούσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece