Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ

Δεν με ενδιαφέρει η άποψη μερικών ακατονόμαστων οι οποίοι μετριούνται στα δάχτυλα το ενός χεριού μου, όπου ο ρόλος τους είναι αν μη τι άλλο ύποπτος και επικίνδυνος, όταν παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν τον κλάδο από εφικτές λύσεις, στερώντας του επί μακράν το δικαίωμα της επιβίωσης των συναδέλφων.

Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να μην είμαι τσουτσέκι κανενός και να λέω την άποψή μου με απλά και κοφτά λόγια, δεν πρόκειται να κάνω τη χάρη σε κανένα, σταματώντας να εκφράζω την προσωπική μου άποψη.

Η διάσπαση του κλάδου στερώντας την κοινή διεκδίκηση, δεν είναι τυχαία. Ο ρόλος ορισμένων υποτιθέμενων σινδικαλισταράδων δια μέσου του facebook και όχι μόνο, μόνο τυχαίος δεν είναι. Από την αρχή του καπνικού προβλήματος και με χίλιους δυο τρόπους προσπαθούν να δημιουργήσουν τη διάσπαση, πράγμα που κατάφεραν.

Από τη μία δημόσια στο F/B ρίχνουν ασύστολα λάσπη χωρίς κανένα στοιχείο και από την άλλη τα ίδια πρόσωπα παίρνουν τηλέφωνο για προσωπικά τους ρουσφέτια. Ξέρουν αυτοί για ποιους μιλάω.

Ορισμένοι κατά τ’ άλλα Πρόεδροι Σωματείων, κατηγορούν τη Διοίκηση της Αθήνας και εμένα για πουλημένους και όχι μόνο, όταν αυτό το διάστημα οι ίδιοι ζητάνε “επιχορηγήσεις” από εταιρείες για δικούς τους λόγους!!! Επίσης ξέρουν αυτοί.

Γραφεία Σωματείου είναι “επιπλωμένα”, σφραγισμένα μετά τον παραγκωνισμό του … και χρηματοδοτούμενα επίσης από εταιρεία. Με ομολογία του ιδίου, μέχρι και τα ενοίκια των περιπτέρων του χρηματοδοτήθηκαν κατά καιρούς και κατά τ’ άλλα τον βρίσκω λαλίστατο στο F/B!!!

Κάποιος κατά τ’ άλλα “κύριος” προβαίνοντας σε άνομες πράξεις έχει πετάξει συναδέλφους στο δρόμο για να καρπωθεί τα περίπτερα. Συγκεκριμένη εταιρεία του έδωσε … ακόμη και τον τρόπο υπολογισμού φόρου κ.λ.π. και έχει το θράσος να μιλάει.

Από αρχές Ιουνίου, όπου και συνεργαζόμουνα με την Ένωση Αθηνών, γράψαμε ανακοίνωση για να μοιράσουμε στον κλάδο, κάνοντας λόγω για κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, με αρχή για μη πώληση τσιγάρων από 3,00€ και κάτω. Εντελώς συμπτωματικά ο κύριος … , έγραψε:

« Θα παρακαλούσα όλους τους συναδέλφους να έχουν υπομονή και ψυχραιμία διότι τον τελευταίο καιρό ορισμένα άτομα κινούνται ως παπαγαλάκια και λένε τα εξής: "Να κατεβάσουμε από τα ράφια όλα τα τσιγάρα που είναι κάτω από 3 ΕΥΡΩ" Αυτό είναι λίαν επικίνδυνο διότι αν κάποιος στείλει μια επιστολή στο υπουργείο και καταγγείλει στην επιτροπή ανταγωνισμού την ενέργεια αυτή αμέσως ανοίγει η απελευθέρωση των τιμών. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ Ή ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ…»

Ποιόν ενοχλούσε η μή πώληση τσιγάρων από 3,00€ και κάτω??? Γιατί δεν ήθελαν τις τότε κινητοποιήσεις??? “Πολέμησαν” λυσσαλέα την όποια προσπάθεια για διεκδίκησης, στέφοντας και τους πρατηριούχους εναντίων μας. Είναι το ίδιο πρόσωπο που στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών πρότεινε και την θεσμοθέτηση ποσοστού των πρατηριούχων στο 2,8% επί της λιανικής, όταν το ποσοστό τους μέχρι και σήμερα είναι 2,6% επί της λιανικής. Δηλαδή, για τα μάτια του κόσμου τους έκαναν και χάρη. Σήμερα και ενώ γίνεται λόγος για ποσοστό των πρατηριούχων 8,3% επί της αποφορολογημένης αξίας, που σημαίνει πτώση των κερδών τους κατά 50% και πλέον, το ίδιο πρόσωπο λέει «Ας προσέχανε. Βάλανε τα χέρια τους και βγάλανε τα μάτια τους»!!! Ποιανού συμφέροντα εξυπηρετείς κύριε …???? Η μη πώληση τσιγάρων από 3,00€ και κάτω, ήταν κατά του κλάδου??? Αφού πέτυχες το στόχο σου τώρα ρίχνεις “κλωτσιά” και στους πρατηριούχους.

Όταν “έπαιζε” η πρόταση της απελευθέρωσης ήσουνα κρυμμένος. Γιατί κύριε…, εμφανίστηκες μετά την απόρριψη της πρότασης περί απελευθέρωσης??? Προφανώς για να διαταράξεις και πάλι την πιθανότητα ενότητας του κλάδου, με αίτημα που βολεύει τις καπν/νίες. Τις βολεύει ο προσανατολισμός του κλάδου σε ανέφικτα αιτήματα, γιατί ξέρουν πως θα σπάσουμε τα μούτρα μας. Εσύ δεν είσαι που από συγκεκριμένη καπν/νία πείρες σε μορφή EXCEL τον υπολογισμό φόρου όταν δεν ήξερες που πάνε τα τέσσερα???

Ποιος προέβη σε άνομες πράξεις πλαστογραφώντας έγγραφα επικαλούμενος υπογραφές συναδέλφων???

Ποιος οδήγησε στο αυτόφωρο τους συναδέλφους της περιφρούρησης κατά την απεργία στις 20-4-2010???

Ποιος γύρναγε από πόλη σε πόλη χαρίζοντας λογισμικά??? Ποιος τα χρηματοδότησε???

Ποιος τελικά είναι ο ρόλος σου???

Στην τελευταία υποτιθέμενη απεργία πείνας που πραγματοποιήθηκε από την μαϊμού ΟΠΚΕ, με 36.000 μέλη και 70 Σωματεία, συμμετείχε και ο πρόεδρος εργαζομένων καπν/νίας.!!! Τυχαίο? Δεν νομίζω!!!

Τα ίδια πρόσωπα, είναι σε καθημερινή βάση σε επικοινωνία με εταιρείες!!!

Ποιοι ρε ρεμάλια είναι οι πουλημένοι???

Ας απαντήσει ο καθένας από εσάς στο ερώτημα, «ποιοι και γιατί θα ήθελαν τον κλάδο διασπασμένο και πως θα μπορούσαν να το καταφέρουν» και θα μπορέσουν να διακρίνουν από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μας.

Εγώ από την αρχή της συνεργασίας μου με την Ένωση της Αθήνας, έλεγα και λέω για μοίρασμα της αποφορολογημένης αξίας, που στην πράξη σημαίνει διεκδίκηση από τις καπν/νίες. Πως είναι δυνατόν να είμαι πουλημένος και παπαγαλάκι των εταιρειών, όταν διεκδικώ από αυτές???

Το λιγότερο που θα μπορούσα να πω, είναι ότι είστε πολύ γελοίοι!!!

Και ακόμη δεν έχω πει τίποτα!!!

Επιφυλάσσομαι για τα περεταίρω, μετά την 25-11-2010 όταν το 8,2% θα αποδειχτεί άπιαστο όνειρο και έντεχνα αποπροσανατολιστικό. Ήδη ορισμένοι και ορισμένες από σήμερα κάνουν λόγω λέγοντας «Αγαπητέ κύριε παλιογιαννη εάν δεν πάρουμε θεσμοθετημένο το 8% αυτό θα σημαίνει ότι απλά συνε’ φάγατε με πολιτικό πρόσωπο εσείς και καπνοβιομηχανίες μαζί όπως κάνατε χρόνια τώρα !!!!»

Τότε τι συνάδελφοι???

Αντί να δούμε συλλογικά πως θα κινηθούμε στη περίπτωση της μη θεσμοθέτησης, σπεύδετε όπως πάντα να λάβετε δάφνες!!!

Ακολουθεί η ανακοίνωση από 9-6-2010, που τελικά δεν μοιράστηκε, όταν κάποιοι την πολέμησαν λυσσαλέα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece