Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ "ΠΛΗΡΩΝΕΙ" Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Σύμφωνα με το Άρθρο 28 του Ν.Δ. 1044/1971, το οποίο αποτελεί ειδική ρύθμιση, προβλέπεται πως στην περίπτωση προσφυγής ενώπιον του Υπουργού κατά αποφάσεων της Νομαρχίας, ο Υπουργός έχει την αποκλειστική προθεσμία των 90 ημερών για να αποφανθεί.

Σύμφωνα και με την 848/2004 Απόφαση του ΣτΕ, επιβεβαιώνεται η ισχύς του Άρθρου 28 του Ν.Δ. 1044/1971, καθώς και πολλές άλλες Δικαστικές Αποφάσεις.

Μετά από την από 21-12-2009 προσφυγή μου ενώπιον του Υπουργού και την παρέλευση όχι μόνο των 90 ημερών αλλά 10 μηνών, με Εισαγγελική Εντολή αναγκάστηκε τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και τη Νομαρχία Αθηνών να προβούν στην αφαίρεση αδείας και τη σφράγιση του περιπτέρου από τον δικαιούχο ανάπηρο. Αυτό σε ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων, όπου προβλέπεται πως μετά την παρέλευση των 90 ημερών που είναι αρμόδιος ο Υπουργός για αποφανθεί, θεωρείται σιωπηρός απορριφθείσα και εφαρμόζετε η προηγούμενη απόφαση.

Έτσι και με το ακόλουθο έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανακλήθηκε η παραχωρηθείσα άδεια περιπτέρου από τον δικαιούχο.

Ωστόσο κι επειδή ζούμε στη χώρα της λαμογιάς και του ρουσφετιού, με σύνθημα «πρώτα ο κοπρίτης κι ας πληρώνει ο πολίτης», βαρύγδουπα ονόματα της πολιτικής σκηνής, “υπηρετώντας” τη δημοκρατία και τους θεσμούς αυτής, καταστρατήγησαν κάθε δημοκρατική διαδικασία και θεσμό, καταστρατήγησαν νόμους και δικαστικές αποφάσεις και προέβησαν στην έκδοση του ακόλουθου εγγράφου, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, επικαλούμενη άσχετη με το αντικείμενο Απόφαση του ΣτΕ, κάνουν λόγω για ενδεικτικό χαρακτήρα των προθεσμιών. Επίσης κάνουν λόγω, πως από την απόφασή τους, δεν προκύπτουν δυσμενείς συνέπειες για τον διοικούμενο!!! Στην προκειμένη περίπτωση εγώ δεν είμαι διοικούμενος; Δεν προκύπτουν δυσμενείς συνέπειες;

Αυτοί είναι που θα μας σώσουν από τη διεφθαρμένοι Ελλάδα; Αυτή είναι η περιβόητη δημοκρατία που πρεσβεύουν;

Η συνέχεια θα δοθεί επί των δικαστηρίων. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική εξέταση για πιθανές παραβάσεις και αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece