Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Παρά των όσων έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα με το καπνικό θέμα, διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος, διαφορετικές προτάσεις, αντιπαλότητες, λασπολογίες, “πουλημένοι και απούλητοι” κ.λ.π, αντί όλοι μας να προβληματιστούμε και να κατανοήσουμε το κοινό συμφέρον του κλάδου, φαίνεται πως τελικά έχουμε αυτούς που μας αξίζουν, ζούμε αυτό που μας αξίζει και το χειρότερο παραμένουμε “πολύ λίγοι” και θα λουστούμε αυτό που μας αξίζει. Κι όλα αυτά γιατί έχουμε μάθει να προτάσσουμε το εγώ μας και όχι το εμείς!!!

Ποτέ ως κλάδος ή ακόμα και ως έθνος, δεν πορευτήκαμε με το εμείς, αλλά πάντα με το εγώ μας. Εγώ να είμαι καλά…ας διοριστώ εγώ.., ας περνάω εγώ καλά…, εγώ αγωνίζομαι, εγώ πιστεύω, εγώ γνωρίζω, εγώ ξέρω. Παράλληλα είμαστε και τόσο ξεδιάντροποι που δεν κρατάμε και μία πισινή για να μην διαψευστούμε, απλά γιατί δεν έχουμε την αίσθηση της τσίπας και της ευθιξίας.

Σήμερα κι ενώ όλοι μας περιμένουμε αγωνιωδώς τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για το θέμα του καπνικού, προσμένοντας το καλύτερο για τον κλάδο και κατά συνέπεια για το κοινό συμφέρον, περιμένοντας να δούμε αν θα επιβιώσουμε ως ατομικές επιχειρήσεις, κάποιοι συνεχίζουν ατεκμηρίωτα να “πουλάνε” ελπίδες και όνειρα, παίζοντας με την αγωνία του κάθε συναδέλφου, λες και παίζουν ρώσικη ρουλέτα με ψεύτικα πιστόλια.

Την ίδια στιγμή σπεύδουν σε έκτακτες συνελεύσεις για την δημιουργία-κατάρτιση ψηφοδελτίων, εν’ όψει των επικείμενων εκλογών της Ένωσης Αθηνών, γεγονός που είναι και υγιές και δημοκρατικό να υπάρχει ενδιαφέρον για τα κοινά. Ωστόσο τα ίδια πρόσωπα, πριν λίγες ημέρες “έκοβαν και το λαιμό τους” δήθεν πως δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα, αλλά ότι κάνουν το κάνουν για το συμφέρον του κλάδου!!! Βλέπετε πόσο μικρός είναι ο κόσμος και πως ο καιρός έχει γυρίσματα;

Κάποιοι άλλοι όψιμοι “αρθρογράφοι”, σπεύδουν να χλευάσουν και να λοιδορήσουν, όπως πάντα, την δημοσίευση το δελτίου τύπου της Ένωσης Αθηνών, στο οποίο γίνεται λόγος για την Ημερίδα-Συνέλευση. «Σε Ημερίδα-Συνέλευση προχώρησε η Διοίκηση της Ένωσης Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, μια μέρα μετά την ανακοίνωση πρόσκλησης σε συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ν. Αττικής (βλέπε εδώ). Η ημερίδα – Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί στις 20-12-2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο CLASSICAL ATHENS IMPERIAL στην πλατεία Καραϊσκάκη». Το μόνο που μπορώ να πω είναι φτάνει πια. Δεν μπορεί άσχετοι με δόλο και σκοπιμότητα να εκτοξεύουν λάσπη και να αποδίδουν ύποπτη σκοπιμότητα στην δημοσίευση ενός δελτίου τύπου. Δεν σκέφτονται και δεν πράττουν όλοι όπως εσύ κύριε Πυροβολάκη. Μέχρι πρότινος καταγγέλλατε για παράνομη Διοίκηση και πως δεν προχωράει σε εκλογές. Σήμερα που το κάνει, πάλι καταγγέλλετε. Αύριο θα καταγγείλετε πως η Ένωση Αθηνών εμπόδισε την θεσμοθέτηση το 8,2%. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΙ;

Κύριε Πυροβολάκη, ως όψιμος συνδικαλιστής και “αρθρογράφος”, έχεις να μάθεις πολλά πράγματα ακόμη, ώστε να στέκεσαι αντάξια τόσο στον συνδικαλισμό όσο και στην ενημέρωση.

Για να μαθαίνεις:

Η Διοίκηση της Ένωσης Αθηνών, αν ήθελε μιας και είχε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού ως προς το χρόνο των εκλογών και στο ποιοι θα είχαν το δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτές, δεν το έπραξε. Αντιθέτως βγήκε με δελτίου τύπου να ανακοινώσει την πραγματοποίηση των επικείμενων εκλογών. Αν θέλεις περισσότερη ανάλυση επ’ αυτού, ευχαρίστως να στο αναλύσω. Για Ρώτησε και τον φίλο σου υποψήφιο νέο πρόεδρο κ. Δούκα, να σε ενημερώσει. Ξέρει αυτός!!! Ξέρει αυτός όταν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του, σε βαθμό που με ξαφνιάζει.

Το συγκεκριμένο δελτίου τύπου είναι copy paste από το περιοδικό «Περιπτερούχος» το οποίο έχει τυπωθεί ήδη και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στα χέρια σας. Αυτό σημαίνει πως έχει γραφτεί προ ημερών και πως γράφτηκε εφόσον συμφωνήθηκε τόσο η ημερομηνία πραγματοποίησής της όσο και το κλείσιμο της αίθουσας.

Ως απόδειξη των παραπάνω, παρακάτω σου/ σας παραθέτω σχετικό αποδεικτικό στοιχείο για το κλείσιμο της αίθουσας που θα πραγματοποιηθεί.

Προ τι όλα αυτά!!!

Η Ημερίδα-Συνέλευση για ενημέρωση των συναδέλφων, είναι και αυτή σκόπιμη για να παραπληροφόρηση τους συναδέλφους;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Κάνετε την κριτική σας, δείτε τις ευθύνες που σας αναλογούν και αφήστε πια την λασπολογία και την παραπληροφόρηση.

Κατά τα’ άλλα μ’ αρέσουν τα πνευματικά δικαιώματα που επικαλείσαι στο blog σου.

Αυτού του είδους ενημέρωση θα παρέχεις στους συναδέλφους;

Μάθε να ξεχωρίζεις τον σχολιασμό από την ενημέρωση και την παραπληροφόρηση.

Ααα. Να σου δώσω και μια πληροφορία, δίνοντάς σου “τροφή” για σχολιασμούς. Στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης Αθηνών, κατεβαίνω με δικό μου ψηφοδέλτιο. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!!!

Στις Τετ., 01/12/10, ο/η Evaggelia Simitzoglou <banquet3_ai@classicalhotels.com> έγραψε:

Από: Evaggelia Simitzoglou <banquet3_ai@classicalhotels.com> Θέμα: CLASSICAL ATHENS IMPERIAL / ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 20-12-10, 600 ΑΤΟΜΑ. Προς: efisiar@yahoo.gr Κοιν.: "Gman_ai@classicalhotels. com" <Gman_ai@classicalhotels.com>, "Ανθή Σκάρα" <banquet_ai@classicalhotels.com>, "Νίκος Λιανουδάκης" <nlianoudakis@classicalhotels.com> Ημερομηνία: Τετάρτη, 1 Δεκέμβριος 2010, 17:49

Αγαπητή κυρία Σιαράκα, Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στην Classical Hotels & Resorts για το ξενοδοχείο μας Athens Imperial. Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, παρακαλώ όπως βρείτε συνημμένη την προσφορά μας για την εκδήλωση που προγραμματίζετε στις 20-12-10. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε. Με εκτίμηση. Eυαγγελία Σιμιτζόγλου Assistant Banquet Manager

Athens Imperial, 2Fashion House Hotel, Baby Grand, Acropol Classical Hotels Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη

Μ. Αλεξάνδρου 2-6 & Κολωνού, Πλατεία Καραϊσκάκη, 104 37, Αθήνα

Τηλ: +30 210 52 05 439 Φαξ: +30 210 52 25 521 Κιν: +30 6936 553295 e-mail: banquet3_ai@classicalhotels.com visit our website: www.classicalhotels.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece