Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, σπέρνει εκ’ νέου ελπίδες για την θεσμοθέτηση ποσοστού κέρδους για τους λιανοπωλητές, μη έχοντας το πολιτικό ανάστημα να ξεκαθαρίσει το αν δίνατε να το πράξει ή όχι.

Ωστόσο είναι και μία παλιά πολιτική τακτική, δημιουργώντας σύγχυση στους αιτούντες, και “αγοράζει χρόνο”.

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοηθεί, πως πέρα από τα όποια νομικά κωλύματα που εγκυμονεί η θεσμοθέτηση ποσοστών κέρδους, δεν είναι δυνατόν η παρούσα κυβέρνηση να έρχεται να ισοπεδώνει χρόνια κεκτημένα, να προχωρά στο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση οποιουδήποτε μέχρι σήμερα κρατικού παρεμβατισμού και όλα αυτά στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, και από την άλλη να προχωρήσει στην οριοθέτηση ποσοστού κέρδους για τον κλάδο μας. Και να ήθελε να το πράξει και νομικά κωλύματα να μην υπάρχουν, δεν πρόκειται να το πράξει, διότι η ουρά των επαγγελματικών κλάδων για αντίστοιχα αιτήματα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Ας πρυτανεύσει η λογική έστω και σήμερα που είναι ήδη αργά, και ας κινηθούμε συλλογικά προς εφικτές λύσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σωστη και ρεαλιστικη αποψη,την ωρα που χανουν ολοι μισθους και συνταξεις πιστευει κανεις οτι θα ασχοληθει η κυβερνηση με το εαν το περιπτερο θα βγαζει 5% η 8% ???εαν παρεμβει θα θεωρηθει κρατικη παρεμβαση σε μια εποχη που πιεζεται να μειωσει το κρατος,αλλα δεν προκειται να παρεμβει οποτε ασκοπη η συζητηση.υπαρχει περιπτωση ρε παιδια οταν ολοι χανουν να βρεθει κλαδος που θα κερδιζει τα ιδια και περισσοτερα απ οσα κερδιζε πριν το μνημονιο??ελεος δηλαδη...φανταστειτε τι απαιτησεις θα εχουν ολοι μετα...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece