Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

“Καπέλο” στις τιμές των τσιγάρων από περιπτερούχους της Κρήτης


Διπλή αύξηση αναμένεται να πάρουν οι τιμές των τσιγάρων στην Κρήτη. Τον νέο χρόνο και αφού οι καπνοβιομηχανίες? δώσουν τη νέα τιμή, το σωματείο περιπτερούχων και καπνοπωλών Κρήτης θα ανακοινώσει επιπλέον αύξηση περίπου 20 λεπτών καθώς τα ποσοστά τους έχουν πέσει στο ναδίρ.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους καταναλωτές, ωστόσο σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, Ελένη Χαιρέτη, καλύπτονται απόλυτα από τον νόμο. «Δεν αντέχουμε πλέον όλη αυτή την κοροϊδία, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Ο νόμος είναι με το μέρος μας με την έννοια ότι η τιμή που βάζουν οι καπνοβιομηχανίες είναι ενδεικτική.
Έτσι, εμείς έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε μία νέα, αλλά με ειδική κορδέλα ώστε να διαφοροποιείται λίγο και να είναι νομότυπο», επισημαίνει, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση που έλαβαν.
Πηγή του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας για την απόφαση αυτή των καπνοπωλών Κρήτης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να σταθεί νομικά. «Εμείς μετά τις αλλαγές στη φορολογία καπνών διαμηνύσαμε στη βιομηχανία ότι πρέπει να αφήσει περιθώρια αύξησης των ποσοστών των λιανοπωλητών. Αν δεν το πράξει θα παρέμβουμε με νομοθετική ρύθμιση», προσέθεσε.
Έθνος - Ευαγγελία Καρεκλάκη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι να τα κλεισουν ολα τα κωλοπεριπτερα τους.Με το ιδιο σκεφτικο να ενεργησουν και ολοι οι άλλοι έμποροι.Αι στο διάολο Ελληναράδες.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece