Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΚΑΔΕ: Μας ζητούν να μειώσουμε ποσοστό κέρδους στα τσιγάρα

Τα Καταστήματα Διαρκούς Εξυπηρέτησης δεν θα αποδεχτούν τη μείωση του ποσοστού κέρδους που επιχειρούν να επιβάλουν οι εταιρείες διάθεσης καπνικών προϊόντων, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥ.ΚΑ.ΔΕ.).

''Παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε τις τελευταίες ημέρες, δυστυχώς οι πληροφορίες και οι ανησυχίες μας που ήθελαν τις εταιρείες διάθεσης καπνικών προϊόντων να επιχειρούν, μέσα από τον καθορισμό των νέων προτεινόμενων τιμών, να μειώσουν το ποσοστό κέρδους μας, επιβεβαιώθηκαν'', προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει, επίσης, ότι με επιστολή που απέστειλαν στις 15 Δεκεμβρίου 2010 σε όλες τις εταιρείες, ξεκαθάρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτό από το ΣΥ.ΚΑ.ΔΕ. και τα μέλη του.

''Επίσης με ανακοίνωση που εκδώσαμε στις 16 Δεκεμβρίου 2010 καλούσαμε την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού να ερευνήσει το ενδεχόμενο προσυνεννόησης μεταξύ των εταιρειών, αφού όλες οι εταιρείες οι οποίες προχώρησαν στον καθορισμό νέων προτεινόμενων τιμών, ακολούθησαν την ίδια τακτική. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, συνήλθε εκτάκτως προχθές και εξέτασε την κατάσταση. Στη διάρκεια της συνεδρίας εκφράστηκε έντονη δυσφορία για την απαράδεκτη στάση που τήρησαν οι εταιρείες διάθεσης καπνικών προϊόντων, η οποία καμία σχέση δεν έχει με το πνεύμα που πρέπει να χαρακτηρίζει τη μεταξύ μας συνεργασία. Ταυτόχρονα όμως, είναι ομόφωνη και ξεκάθαρη απόφασή μας να μην αποδεχθούμε τη μείωση του ποσοστού κέρδους που επιχειρούν να μας επιβάλουν οι εταιρείες'', σημειώνει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι αν δεν αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά ''σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις'', υπάρχει κίνδυνος το παράδειγμα των εταιρειών καπνικών προϊόντων να ακολουθήσουν κι άλλοι προμηθευτές τους, με καταστροφικές επιπτώσεις στον κλάδο και την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

''Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους συναδέλφους να αξιολογήσουν την κατάσταση και βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της επιχείρησής τους, να μη διστάσουν να καθορίσουν τις τιμές τους -στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού- με τρόπο που να διασφαλίζουν το ποσοστό κέρδους που ελάμβαναν πριν από την επιβολή των πρόσφατων φορολογιών'', καταλήγει।

InBusinessNews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece