Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2011
           
            Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά….
Αγαπητέ συνάδελφε,
Ένας μήνας πέρασε από την ψήφιση του νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Η πολυδιαφημισμένη από κάποιους «θεσμικούς» «αναδιάρθρωση των φορολογικών συντελεστών» δεν έχει φέρει καμία αύξηση των ποσοστών μας στα καπνικά. Όλες οι υποσχέσεις του υπουργείου Οικονομικών και των καπνοβιομηχανιών για αύξηση των ποσοστών μας αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός.
 Το τοπίο μυρίζει μπαρούτι…… Την ίδια ώρα που το ένα περίπτερο μετά το άλλο βάζει λουκέτο, ο αναβρασμός στον κλάδο μας συνεχίζεται. Αυτοαποκαλούμενοι «θεσμικοί» εκπρόσωποί μας συνεχίζουν να ροκανίζουν το χρόνο συζητώντας προς όφελος των καπνοβιομηχανιών αντί να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσουν αυτά που μας ανήκουν. Στον αντίποδα οι συνάδελφοι στην Κρήτη περνάνε στην αντεπίθεση καταργώντας την υποχρεωτική τιμή στα τσιγάρα και διεκδικούν το δικαίωμα να πουλάμε τα τσιγάρα σε ό,τι τιμή θέλουμε.
 Να γίνουμε μία γροθιά! Τα προβλήματα μας αφορούν όλους μας και όχι αυτόκλητες «πεφωτισμένες» ηγεσίες ή πρωτοπορίες, «θεσμικές», από «σωματεία σφραγίδες» και μη. Ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα κομμάτια του κατακερματισμένου κλάδου μας και να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ζητάμε λύσεις αλλά απαιτούμε ότι μας ανήκουν.
         Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας (Ο.Π.Κ.Ε.) έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους περιπτερούχους και τα σωματεία και τις συλλογικότητες για Γενική Συνέλευση το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12.00 στο Επιμελητήριο Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 3, με κύριο  θέμα την κλιμάκωση και υλοποίηση των κινητοποιήσεών μας.
Στη συνέλευση αυτή, με μόνο ενδιαφέρον την επιβίωσή μας, μακριά από μικρομεγαλισμούς δε θα αναζητηθούν «μεσσίες» ή «εκπρόσωποι». Θα μιλήσουμε καθαρά και ξάστερα για όσα έχουμε να κάνουμε για να πάρουμε όσα μας ανήκουν. Θα εξαπολύσουμε ένα ορυμαγδό από ενέργειες και παρεμβάσεις για να στριμώξουμε όσους μας στερούν το δικαίωμα στην επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας, όπως:
·         Κατάθεση στοιχείων και καταγγελία της υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στα παιχνίδια των καπνοβιομηχανιών στη διαμόρφωση της τιμής των τσιγάρων και των ποσοστών μας στην ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού, στην ευρωπαϊκή επιτροπή και σε όλα τα διεθνή όργανα.
·         Ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων για τα προβλήματά μας και αίτημα για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την κατοχύρωση των ποσοστών μας.
·         Επερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  που θα καλεί όλα τα ευρωπαϊκά όργανα να λάβουν θέση για τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς των καπνικών.
·         Απεργιακές κινητοποιήσεις ταυτόχρονα με την κατάθεση της τροπολογίας για τη θεσμοθέτηση των ποσοστών κέρδους μας και εμπορικά αντίμετρα μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιών αιτημάτων μας.
    Σε περίπτωση αδιαφορίας για τα δίκαια αιτήματά μας, θα εξετάσουμε την δυνατότητα υποβολής μαζικών αγωγών εναντίον όσων παίζουν παιχνίδια με τις τιμές και τα ποσοστά μας για να πάρουμε τα διαφυγόντα κέρδη μας (τουλάχιστον 1,5 δις. ΕΥΡΩ) και θα παλέψουμε για το αυτονόητο: Να κερδίζουμε όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε.
 Συνάδελφοι,
 Στις δύσκολες ώρες που περνάμε δε θα κριθούμε για τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ μας, αλλά για όσα ο καθένας μας δεν έκανε.
Δεν αφήνουμε σε χλωρό κλαρί τους ληστές της αξιοπρέπειάς μας!
Σε καλούμε να έρθεις στη συνέλευση και να πλαισιώσεις τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται για να ακουστεί η φωνή του απλού περιπτερά.
            Γιατί αν δεν νοιαστείς εσύ για τα προβλήματά σου, ποιος περιμένεις να το κάνει;

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ - ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103302840 , 6947425243  ,6974125122, 6934606590 , 6974738358 ,  6944576046, 6944677343, 6944863855.
Επίσης ,για επικοινωνία μέσω internet  μπορείτε να απευθύνεστε  στο blog http://synpeka.blogspot.com ,  στο οποίο είναι αναρτημένες όλες οι σχετικές δημοσιεύσεις και ό,τι νεότερο υπάρχει.                                                                          
         Υ.Γ.Έχουν καλεστεί να παρευρίσκονται εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να μιλήσει στην Πανελλαδική Γενική Συνέλευση,παρακαλώ όπως επικοινωνήσει στα παραπάνω τηλέφωνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε υποχρεωμένοι μετά από κάποιες ανακοινώσεις οι οποίες εμφανίζουν τον άνω τίτλο να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ συστήθηκε τον Απρίλιο του 2010 από 50 περιπτερούχους της Αθήνας και άλλων δήμων οι οποίοι με αίτηση στο σωματείο Αθηνών ζήτησαν νόμιμα σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με μοναδικό θέμα τη συζήτηση του ποσοστού μας στα καπνικά προϊόντα καθ ότι διαβλέπαμε ότι τα περίπτερα μας δεν θα ήταν βιώσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιστεύαμε ότι το σωματείο μας ως συνδικαλιστικό όργανο έπρεπε να μας διαφυλάξει.
Αυτό το αίτημα δεν έγινε ποτέ δεκτό από το σωματείο μας και έκτοτε προχωρήσαμε σε ένα αγώνα πολλών μηνών με συν στράτευση δυνάμεων από όλη την Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την επαναφορά του ποσοστού κέρδους στα καπνικά .
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το σωματείο μας και είναι ο νέος διορισμός προσωρινής διοίκησης εμείς που ιδρύσαμε την επιτροπή αγώνα διαφοροποιήσαμε τη θέση μας ως προς τους χειρισμούς δύο συναδέλφων και συνεχίσαμε τον αγώνα μας καταθέτοντας στο Πρωτοδικείο Αθηνών δύο Κύριες Παρεμβάσεις .
Παράλληλα δύο άλλοι συνάδελφοι κατέθεσαν μία Κύρια Παρέμβαση . Αναμένοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου και ενόψει κάποιων ανακοινώσεων που εμφανίζονται ως Επιτροπή Αγώνα Περιπτερούχων Καπνοπωλών Αττικής θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ουδέποτε τις υπογράψαμε ούτε αυτές ούτε κληθήκαμε ποτέ να συζητήσουμε για την διοργάνωση της πανελλαδικής συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 05/02/2011 στον Πειραιά παρ ότι συμμετείχαμε στην Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνα που συστήθηκε στην Λάρισα.
Επειδή οι καιροί είναι και δύσκολοι και πονηροί και ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που θα υπάρχουν στο σωματείο μας σας εφιστούμε την προσοχή σε οποιαδήποτε ανακοίνωση φέρει τον τίτλο ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece