Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

“Άμα δεν νογάς, παράτα το ρημάδι”


   Με αφορμή τα τελευταία καυτά θέματα του κλάδου, τόσο για το θέμα διανομής του Τύπου όσο και με τη νέα τροπή του καπνικού, πραγματοποιήθηκαν πολλές συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ένωσης Αθηνών, αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
   Οι όποιες αποφάσεις του προηγούμενου Δ.Σ., αναιρούνταν από το επόμενο.
   Γιατί άραγε;
   Όπως αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά οι εξελίξεις και τα καυτά προβλήματα του κλάδου, ξεπερνούν την ανύπαρκτη Διοίκηση, η οποία τρέχει πίσω από τις όποιες πρωτοβουλίες της βάσης και των περιφερειακών Σωματείων.
Άβουλη ακόμη και η διοίκηση της Ομοσπονδίας, όταν δεν μπορεί να κρατήσει τα ηνία του κλάδου και αμφισβητείται απ’ όλους.
Τόσο η Διοίκηση της ένωσης Αθηνών όσο και της Ομοσπονδίας, δεν έκαναν ούτε καν τα στοιχειώδη που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση της βάσης.
Υποχρεούνται σε τόσο σοβαρά θέματα να συγκαλέσουν Έκτακτη Συνέλευση για να αποφασίσει ο κλάδος για την τύχη του, μη έχοντας το δικαίωμα να αποφασίζουν ερήμην του κλάδου.
Θα ξεκινήσουν από δευτέρα 25/7/2011, λένε, συναντήσεις με τις εταιρείες καπνικών προϊόντων, για να συζητήσουν για την εξεύρεση λύσης!!!
Δηλαδή, “να σε κάψω Γιάννη μου και να σε αλείψω λάδι”.
“Τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη”, και η Διοίκηση παρακαλάει για διάλογο για να εισπράξει τι;
Όχι κύριοι, δεν θα δεχθούμε καμία “μεσοβέζικη λύση”.
Δεν δεχόμαστε λύση του τύπου επιδότηση ανά σήμα. Θέλουμε οριστική λύση εδώ και τώρα.
Ο κλάδος απαιτεί βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση, η οποία στο σημερινό διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον, πηγάζει είτε από την υπέρμετρη αύξηση των τιμών των σημάτων, πράγμα αδύνατον, είτε από την μείωση της υπέρμετρης κερδοφορίας των εταιρειών. Παράλληλα, επιβάλλεται ο υπολογισμός της κερδοφορίας μας ανά φορολογική μονάδα. 
Η βάση του κλάδου, δεν θα δεχτεί μεσοβέζικες λύσεις και θα αντιδράσει ανάλογα και δυναμικά.
Οι Διοικήσεις επαρχιακών Σωματείων, ήδη έχουν προβεί σε μποϊκοτάζ “τοξικών” προϊόντων μετά από τοπικές Συνελεύσεις αντιστεκόμενοι στις επιβαλλόμενες τιμολογιακές πολιτικές των εταιρειών.
Με πρωτοβουλία του ο κ. Νικητάκης, αντιπρόεδρος Σωματείου του Πειραιά, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σε άτυπη Συνέλευση  τις διοικήσεις από πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, με σκοπό τον συντονισμό για κοινή δράση. η Συνέλευση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις  31/7/201 ημέρα Κυριακή στις 12:00 π.μ., στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial Hotel στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.    
Για μία ακόμη φορά, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Αθηνών, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece