Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Από σήμερα, αγώνας διεκδίκησης

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, το καπνικό πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά οξύνεται, έχοντας οδηγήσει ήδη 3,500 συναδέλφους ανά την Ελλάδα σε χρεοκοπία και σε “λουκέτο”.
Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, (ανάδειξη του προβλήματος, κινητοποιήσεις, αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπουργούς, επερωτήσεις Βουλευτών, εικονικές θεσμοθετήσεις κ.λ.π.), φαίνεται να μην “ιδρώνει το αυτί” ούτε της πολιτείας αλλά ούτε και των εταιρειών καπνικών προϊόντων.
Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε – διεκδικήσουμε καλύτερα περιθώρια κέρδους από την πώληση καπνικών προϊόντων, τότε αύριο το λουκέτο και για εμάς είναι βέβαιο.
Η δύναμη του δικτύου μας είναι τεράστια. Μένει να τους το αποδείξουμε. Γι’ αυτό επιβάλλεται η διεκδίκηση σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά.
Ο τρόπος διεκδίκησης είναι ένας και έχει δύο στόχους, ξεκινώντας από σήμερα 10/9/2011 με την μη πώληση 20αριών πακέτων τσιγάρων από 3,20€ και κάτω και τα οποία δεν αποδίδουν 0,12€ ως ελάχιστο εμπορικό κέρδος.
Σταματάμε να εμπορευόμαστε 24άρια, 25άρια 28άρια κ.λ.π. σήματα, αν το κέρδος μας δεν είναι τουλάχιστον το ίδιο όσο και στο 20άρι πακέτο της ίδιας λιανικής τιμής.
Με τον τρόπο αυτό “χτυπάμε” τόσο τα έσοδα των εταιρειών, όσο και τα φορολογικά έσοδα, “αναγκάζοντας” συνολικά τους εμπλεκόμενους σε οριστική βιώσιμη λύση, μη ανεχόμενοι άλλο τους εμπαιγμούς με πρόσκαιρες και μη  βιώσιμες λύσεις, του τύπου επιδοτήσεις και ψευτο-θεσμοθετήσεις.
Διλήμματα του τύπου μα θα πουλάει ο διπλανός μου, θα πάνε τα τσιγάρα σε άλλα μαγαζιά, είναι ανυπόστατα και γελοία. Κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν επενδύει με τα σημερινά εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους στην πώληση καπνικών προϊόντων.
 Όσο για τους συναδέλφους που ενδεχομένως να μην λάβουν γνώση της κινητοποίησης  αυτής, ή δεν θελήσουν να συνδράμουν στον αγώνα μας αυτό, οφείλουμε να τους πείσουμε και να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας, στο βαθμό που μπορούμε.
Πρέπει ο κάθε συνάδελφος να πάρει το θέμα προσωπικά και να ενημερώσει τους συναδέλφους της περιοχή του, ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα του αγώνα μας, αποτέλεσμα για την επιβίωσή μας, εξαρτάται απ’ όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά.
Είναι πλέον καιρός, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, αποφασίζοντας εμείς για εμάς και όχι άλλοι για εμάς.
Το μπορούμε πιστέψτε το. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, γιατί τα έχουμε χάσει ήδη!!!
Είναι καιρός να δείξουμε πως ξέρουμε και να διεκδικούμε.
Γι’ αυτό από σήμερα κάθε περιπτεράς – καπνοπώλης δεν εμπορεύεται κανένα σήμα τσιγάρων μεγαλύτερο από 20άρι πακέτο καθώς και κανένα 20άρι πακέτο από 3,20€ λιανικής τιμής και κάτω.
Σωστό και πρέπων είναι να ενημερώσουμε και τον πελάτη – καπνιστή με την ανάρτηση σχετικού μηνύματος με το οποίο θα ζητάμε τόσο την κατανόησή του όσο και την συμπαράστασή του, όπως το ακόλουθο μήνυμα.



ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ –  ΠΕΛΑΤΗ ΜΑΣ

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ  ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ,
 ΟΤΑΝ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ  ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ,
ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝ/ΝΙΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΩΣ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
ΗΔΗ 3.500 ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΤΟ 85% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ, ΜΗ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece