Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αγώνας διαρκείας, συνεχίζεται…

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε για αρχή το εμπάργκο σημάτων τα οποία είναι ζημιογόνα για τον κλάδο μας, δείχνοντας και την ανάλογη κατανόηση ακόμη και οι πελάτες μας.
Δεν πουλάμε κανένα πακέτο τσιγάρων άνω των 20 τεμαχίων τσιγάρων, καθώς και κανένα 20άρι πακέτο κάτω της λιανικής αξίας 3,20€.
Είναι σημαντικό να αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση προς τους πελάτες, οι οποίοι όπως προείπα, δείχνουν να κατανοούν την δυσχερή θέση την οποία έχουμε περιέλθει.
Επίσης σημαντικό είναι να υπάρξει «αλυσιδωτή» ενημέρωση των γύρω συναδέλφων μας, για την καλύτερη δυνατή επιτυχία του αγώνα μας. Είναι από τις λίγες φορές που τόσο η πολιτεία όσο και οι εταιρείες καπνικών προϊόντων, μας θεωρούν απαραίτητους και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, διεκδικώντας – κατακτώντας οριστική και βιώσιμη λύση.
Για ορισμένους που θέλουν να λέγονται συνάδελφοι και καπνοπώλες και οι οποίοι δυσανασχετούν, λέγοντας πως τα σήματα που καλούμαστε να μην εμπορευόμαστε, είναι πολλά, θα πω τα παρακάτω:
1.      Δεν είναι ψέμα πως έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού.
2.      Για περίπου δύο χρόνια που κερδίζουμε ψίχουλα, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για εμάς και πολύ περισσότερο για τους συναδέλφους που χρεοκόπησαν και οδηγήθηκαν σε λουκέτο.
3.      Αν σήμερα δεν αντιδράσουμε, αύριο θα είμαστε ένας από τους επόμενους που θα οδηγηθούμε σε λουκέτο, αλλά θα είναι και η επιβεβαίωση της αποτυχημένης διεκδίκησης, εισπράττοντας “νέες σφαλιάρες” σε ποσοστά άλλων προϊόντων.
4.      Κάποτε κόπτονταν και πρότειναν απεργία διαρκείας, σήμερα τους ενοχλεί το μποϊκοτάζ ορισμένων καπνικών προϊόντων???
5.      Αν αύριο παρθεί απόφαση για πενταήμερη η μεγαλύτερη απεργία με κλείσιμο των καταστημάτων μας, θα είναι καλύτερα???  Ή θα πρέπει να προβούμε σε ενέργειες τέτοιες που όταν λέμε απεργία να μην τολμά κανείς να διανοηθεί να ανοίξει, όπως γίνεται και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.
6.      Ο αγώνας της πλειοψηφίας που συμμετέχει στην κινητοποίηση αυτή, σημαίνει και αγώνα για το σύνολο του κλάδου, και όχι για ιδίων όφελος.
7.      Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υπονομεύει το επαγγελματικό αύριο της πλειοψηφίας, όταν το εικονικό πρόσκαιρο κέρδος θα τον οδηγήσει μια ώρα νωρίτερα στη χρεοκοπία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και πολύ περισσότερους, είναι ανάγκη να πάρουμε αυτόν τον αγώνα επί προσωπικού ο καθένας από εμάς και να κινητοποιήσουμε ακόμη και τον τελευταίο καπνοπώλη.
Σας παραθέτω ενδεικτικά την κερδοφορία μας στα 25άρια πακέτα, σε σχέση με την κερδοφορία των χονδρεμπόρων, με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική, χωρίς εκπτώσεις την οποία και την παίρνουν οι ολίγοι.
Λιανική τιμή
Κέρδος Πρατηρίου
Κέρδος καπνοπώλη
3,50€
0,10€
0,02€
3,60€
0,10€
0,05€
3,70€
0,10€
0,08€
3,80€
0,10€
0,11€

Μετά από όλα τα παραπάνω, αν πιστεύεται πως πρέπει να συνεχίσουμε να εμπορευόμαστε 25άρια κ.λ.π. σήματα τσιγάρων, τότε είμαστε αξιοθρήνητοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece