Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
e - mail : iakovou.Κon@hotmail.com                  ΚΙΝ. :  6980406262  cosmote
( δικαστικά αναγνωρισμένο πρωτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο ν.1712/1987 με αριθμό μητρώου 9008 )

Θεσσαλονίκη ,12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΘΕΣΕΙΣ

Προς ,

·        Καπνοπώλες - Περιπτεράδες – Ψιλικατζήδες
·        Μ.Μ.Ε.
·        ΑΡΓΟΣ
·        ΕΥΡΩΠΗ
·        ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΥΠΟΥ

          Σοβαρό, υπεύθυνο και αξιόπιστο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ονομάζεται αυτό που ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μελών του και υπερασπίζεται πάνω από όλα τα συμφέροντα του κλάδου με αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια, με θάρρος και τόλμη στο λόγο, με παρεμβάσεις στα Υπουργεία και στα Μ.Μ.Ε., με σχέδιο, οργάνωση και προγραμματισμό στις δράσεις του, πρωτίστως με το προσωπικό παράδειγμα των Μελών της Διοικήσεώς του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η εισαγωγή αυτή τίθεται ως απάντηση σε κάποια Σωματεία - Ανώνυμες Εταιρίες, τα οποία είτε συνειδητά είτε από άγνοια, με τις θέσεις τους τρομοκρατούν και παραπληροφορούν τους συναδέλφους, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τελικά τα συμφέροντα των φιλοεταιρικών τους συνεργασιών.
Το Σωματείο Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου και αντιστέκεται σε όποιον επιθυμεί την συρρίκνωση του.
Είμαστε και θα είμαστε οι μάχιμοι υπερασπιστές του Κλάδου,
δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ  Προσκυνημένοι ούτε Είλωτες

<-- <-- <-- <-- <-- συνεχίζεται --> --> --> --> -->


Αγαπητοί συνάδελφοι,
είναι πλέον οφθαλμοφανείς οι προθέσεις και οι ενέργειες αυτών των Σωματείων- Ανώνυμων Εταιρειών.
Ο αγώνας για την επιβίωση όλων μας απαιτεί την γενική εναντίωση μας απέναντι σε Σωματεία τέτοιου τύπου και την απομόνωσή τους.

Σχετικά με τις εγγυήσεις που δίνονται κατά καιρούς από συναδέλφους μας για τον έντυπο και περιοδικό τύπο , η θέση του Σωματείου μας είναι :
Κάποια ποσά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα πολλές φορές αγγίζουν τα όρια της φαντασίας. Είναι απολύτως αδικαιολόγητο σε περίοδο γενικευμένης και οξύτατης οικονομικής κρίσης με δεδομένο την κατακρεούργηση των ποσοστών κερδοφορίας μας στις επιχειρήσεις μας τα τελευταία 2 χρόνια ,να ζητούνται εγγυήσεις έστω και 1 ευρώ σε μετρητά.
Όσο αφερέγγυοι είναι οι συνάδελφοι “ που λένε κάποιοι “ στο να τηρήσουν η όχι την εκάστοτε συνεργασία, άλλο τόσο είναι και από την μεριά των διανομέων τύπου και των πρακτορείων διανομής τύπου.
Οι ανακατατάξεις των τελευταίων μηνών μας το απέδειξε περίτρανα.
Προτείνουμε και παροτρύνουμε τους διανομής τύπου και τα πρακτορεία ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ να δεχτούν την πρόταση του Σωματείου μας και να μην ζητούν εγγυήσεις από τους υφιστάμενους παλιούς στο επάγγελμα συναδέλφους , ενώ σε τυχόν νέους στο επάγγελμα οι εγγυήσεις που θα δίνονται να είναι με την μορφή ανοιχτής συναλλαγματικής όπως ακριβώς γίνεται και με τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας , και όχι σε μετρητά.
Επίσης προτείνουμε και παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους, γνωρίζοντας ότι έχουν χαθεί πολλές εγγυήσεις, να ζητούν και να κρατούν αποδεικτικά στοιχεία όχι μόνο στο θέμα των εγγυήσεων αλλά και στις καθημερινές μας συναλλαγές.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε την σοβαρότητα των εκλογών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν 26 –27-28 Νοεμβρίου , και σας παρακαλούμε να είμαστε όλοι συνεπείς στο δικαίωμα της ψήφου , και να στηρίξουμε μαζικά και μαχητικά τους υποψηφίους που προέρχονται από το Σωματείο Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη και τον κλάδο μας .
Επικοινωνήστε με το Σωματείο για περισσότερες λεπτομέρειες.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος                                                         Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ιακώβου                                               Λαζαρίδου Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece