Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Λαθραία τσιγάρα στο εμπόριο


Τα τελευταία δύο χρόνια, η ασκούμενη πολιτική των υπέρμετρων φόρων στα καπνικά προϊόντα, έχει επιφέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Η πολιτική αυτή έχει επιφέρει την σημαντική απώλεια κερδοφορίας των εμπλεκομένων τόσο στην παραγωγή όσο και κυρίως στην λιανική πώληση των καπνικών προϊόντων.
Έχει οδηγήσει σε λουκέτο πάνω από 3.500 σημεία λιανικής, τα οποία είναι καθαρά οικογενειακές επιχειρήσεις.
Έχει οδηγήσει στο προσωρινό ή και οριστικό κλείσιμο σημαντικής Ελληνικής καπνοβιομηχανίας της ΣΕΚΑΠ, με σημαντικό μερίδιο στην αγορά των καπνικών προϊόντων.
Έχει επιφέρει την “άνθιση” του παραεμπορίου με την διακίνηση και εμπορία τεραστίων  ποσοτήτων καπνικών προϊόντων, όταν πολλά από τα συνοικιακά ψιλικατζίδικα και μίνι μάρκετ, φαίνεται να εμπορεύονται λαθραία τσιγάρα. Επίσης λαθραία τσιγάρα πωλούνται απροκάλυπτα στις παρυφές των κατά τόπων λαϊκών αγορών, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που απροκάλυπτα υποψήφιοι αγοραστές τα ζητάνε ακόμη και από κεντρικά περίπτερα.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, οι εναπομείναντες περιπτερούχοι πασχίζουν για την επιβίωση τους, κερδίζοντας 5άλεπτα και 8τάλεπτα από την πώληση καπνικών προϊόντων και κάποια ψιλικατζίδικα και μίνι μάρκετ υπό την κατοχή κυρίως αλλοδαπών, βγάζουν “γερό μεροκάματο” από την πώληση λαθραίων τσιγάρων!!!   
Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, ανύπαρκτοι!!!
Μήπως με αυτές τις προϋποθέσεις και για την επιβίωσή μας θα πρέπει να στραφούμε και εμείς στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων;
Το παρακάτω λαθραίο πακέτο τσιγάρων, έχει κατακλίσει την αγορά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece