Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Λουκέτο» σε 6.500 περίπτερα


Σε 6.500 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα «λουκέτα» περιπτέρων - καπνοπωλείων σ' όλη τη χώρα, αποδιδόμενα κυρίως στην υποχώρηση της κατανάλωσης των καπνικών προϊόντων, αλλά και στην ευρύτερη συρρίκνωση των πωλήσεων του κλάδου, με αποτέλεσμα να υφίσταται καίριο πλήγμα η βιωσιμότητα των μικρών αυτών επιχειρήσεων.

Οπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Περιπτερούχων - Καπνοπωλών Ελλάδος σε σχετική επιστολή της στον πρωθυπουργό, ο κλάδος αριθμεί συνολικά 100.000 άτομα, εάν συμπεριληφθούν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ενοικιαστές περιπτέρων.
Εξαίρεση 
Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία ζητά να εξαιρεθεί το επάγγελμα του καπνοπώλη από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων (περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο), εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για αφανισμό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Οι εκτιμήσεις μεσοπρόθεσμα κάνουν λόγο για αναστολή δραστηριότητας στο 50% των 42.000 - 43.000 σημείων πώλησης (περιλαμβάνονται και τα εποχικά) πανελλαδικά, τα οποία εμπορεύονται προϊόντα καπνού.
Οι αρνητικότατες συνέπειες για τη λειτουργία αυτών των σημείων λιανικής έχουν τη «ρίζα» τους στο γεγονός πως το 70% των πωλήσεών τους είναι καπνικά προϊόντα, το 15% είδη κινητής τηλεφωνίας (κάρτες ανανέωσης χρόνου κ.ά.) και το εναπομείναν 15% όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

πηγή Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece