Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σιγά μην ξυπνήσουν οι μπροστάρηδες


Το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε των μείωση των λιανικών τιμών πολλών σημάτων τσιγάρων, με δέλεαρ για τους λιανοπωλητές, την αυξημένη κερδοφορία σε σχέση με τη νέα τιμή. Όπως πάντα οι λιανοπωλητές, βλέπουν το “τυρί και όχι τη φάκα”, όταν το αυξημένο κέρδος είναι πάντα παροδικό και στη συνέχεια κατρακυλάει τόσο το κέρδος όσο και η λιανική τιμή με μικρότερο αξιακό κέρδος.
Με αυτό τον τρόπο, οι εταιρείες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν και να γνωστοποιήσουν στον καταναλωτή – καπνιστή τη νέα δελεαστική τιμή, “αναίμακτα”!!!
Αναίμακτα, γιατί είναι δύσκολο στον λιανοπωλητή να αρνηθεί πώληση στον πελάτη του, όταν προηγουμένως του έχει γνωρίσει το νέο προϊόν ή τη νέα τιμή του προϊόντος, όταν με την απαγόρευση της διαφήμισης των καπνικών προϊόντων, το μόνο κανάλι επικοινωνίας των εταιρειών προς τους καπνιστές είναι ΜΟΝΟ Ο ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΗΣ!!!
Άλλο ένα “όπλο σκουριασμένο”!!!
Σήμερα, μετά την αύξηση της άλλοτε Πλέον Ζητούμενης Τιμής και σήμερα Μέση Σταθμισμένης Τιμής από 3,1312€ σε 3,2454€, οι εταιρείες ψαλιδίζουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά κέρδους μας ακόμη και τις λεγόμενες επιδοτήσεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων ΑΝΑΙΤΙΑ!!!
Αναίτια γιατί στα σήματα που η λιανική τιμή είναι από 3,25€ και πάνω, η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση είναι μόλις 0,014€, δηλαδή μόνο 1λεπτό!!!

Απόφαση

Εταιρεία που κατέβασε την λιανική τιμή από 4€ σε 3,50€ ψαλίδισε Ψαλίδισε την επιδότηση αναίτια, όταν η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση από τη φορολογία του 2011 είναι μόλις 0,01€. Ωστόσο στα σημεία λιανικής λένε πως αυξήθηκε η φορολογία!!!

Τι έχουν κάνει για όλα αυτά οι μπροστάρηδες;
Ποια η ενημέρωση του κλάδου;
Τι προτίθενται να κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece