Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σχέδιο εκ’ προ μελέτης η χρεωκοπία μας.

Η καλοστημένη κατ’ εμένα οικονομική κρίση στη χώρα μας, καλά κρατεί και τελειωμό δεν έχει.
Καλοστημένη, διότι το εξωτερικό χρέος της χώρας μας, ήταν και είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, εν συγκρίσει μάλιστα και με το πληθυσμιακό κριτήριο.
Η επί εικοσαετίας ασκούμενη Ευρωπαϊκή και κατ’ εντολή Ελληνικής πολιτικής, ήταν στη κατεύθυνση της πλήρης αποβιομηχάνισης της χώρας μας (έστω αυτής που υπήρχε).
Το ίδιο συνέβη και στον αγροτικό τομέα, αρχικά με τις ποσοστώσεις στην παραγωγή και στη συνέχεια υπό τη μορφή των επιδοτήσεων. Θυμηθείτε τις τεράστιες ποσότητες πορτοκαλιών που έπαιρναν το δρόμο για τις χωματερές, όταν απαγορευόταν ακόμη και δωρεά, π.χ. στο στρατό.
Προσωπικά εγώ, κατάγομαι από μια καθαρά καπνοπαραγωγική περιοχή, όπου τα τελευταία χρόνια κανείς πλέον δεν καλλιεργεί τον καπνό.
Αν θυμάμαι καλά, το 2005 ή 2006, παραβρέθηκα με την ιδιότητα του προέδρου των περιπτερούχων, σ’ ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο καπνού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου τα συμπεράσματα για εμένα ήταν απογοητευτικά και παράλληλα επιμορφωτικά. Απογοητευτικά για την επιβολή πλαφόν στην ποσότητα παραγωγής στη χώρα μας η οποία ήταν καθαρά καπνοπαραγωγική, όταν η Γερμανία εισήγαγε από τρίτες χώρες και διέθετε πολλαπλάσιες ποσότητες στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Το ίδιο συνέβαινε και σε άλλα αγροτικά προϊόντα με σειρά επιδοτήσεων όπως: επιδοτήσεις για αποξήλωση αμπελώνων, για αποξήλωση φιστικιών, επιδοτήσεις για αγρανάπαυση, επιδοτήσεις για πρόωρες αγροτικές συντάξεις, κ.λ.π.
    Όλα τα παραπάνω τελικά ήταν τυχαία, ή μεθοδικά μας οδήγησαν στο σήμερα, σε μια χώρα που σχεδόν δεν παράγει τίποτα;
Σε μια χώρα η οποία εξαρτάτε από τρίτους για την επιβίωση της.
Τα δάνεια που απλόχερα και παρακαλετά χορηγούσαν οι τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια μήπως και αυτά ήταν μέρος το σχεδίου;
Πρόσφατα τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο ραδιόφωνο, κυκλοφόρησε η είδηση πως ένα από  τα νέα συμφωνημένα μέτρα που αναμένονται να παρθούν αμέσως μετά τις εκλογές κατ’ εντολή της τρόικας, είναι η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας σε περίπτωση χρέους.
Το σύστημα καλά δουλεύει, όταν ήδη έχουν στηθεί εταιρείες για την αρπαγή των κατοικιών που είναι προς κατάσχεση!!!
Πρόσφατα έτυχα πρότασης από γνωστό, ο οποίος δουλεύει σε τέτοια εταιρεία μεγάλων συμφερόντων, στο να έχω τα’ αυτιά μου “ανοιχτά” μήπως ακούσω στη γειτονιά για επικείμενη κατάσχεση και να τους το “σφυρίξω”!!! Δηλαδή, να γίνω  ρουφιάνος.   
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα λαμβάνω για κάθε περίπτωση 300€, ο ιδιοκτήτης θα παίρνει την απόσβεση του χρέους και κάτι παραπάνω, ανάλογα με την εμπορικότητα του ακινήτου και η εταιρεία το ακίνητο σε τιμή σίγουρα κατά πολύ μικρότερη της εμπορικής του αξίας!!!
Μήπως είναι τυχαίο πως η ιδιοκατοίκηση στην χώρα μας φτάνει το 80%, γεγονός που δεν συμβαίνει σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Κατόπιν όλων των παραπάνω αλλά και με πολλά άλλα επιχειρήματα, τουλάχιστον εγώ είμαι πεπεισμένος πως όλα είναι καλά προσχεδιασμένα.
Το αποτέλεσμα της επιχειρούμενης οικονομικής μας εξόντωσης, θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τη στάση του καθενός μας, αλλά και από την μεθαυριανή μας ψήφο.
Καλό βόλι!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece