Τρίτη 15 Μαΐου 2012

έκθεση μικρής λιανικής


Η πρώτη έκθεση μικρής λιανικής, μίνι μάρκετ και περιπτέρου στην Ελλάδα
Η έκθεση «Mini Market & Περίπτερο» θα διαρκέσει 3 ημέρες και θα πλαισιωθεί από μονοήμερο Συνέδριο το οποίο θα διοργανώσει το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης

Σε μια περίοδο που η αγορά αναζητά άμεση ρευστότητα και νέους πελάτες, η εταιρεία ΡΟΤΑ σε συνεργασία με την PEAR EXHIBIT και με επιστημονικό συνεργάτη της διοργάνωσης την εταιρεία συμβούλων PLANNING AE, για πρώτη φορά διοργανώνουν την έκθεση μικρής λιανικής, μίνι μάρκετ και περιπτέρου. Μια έκθεση που δίνει αξία στους συμμετέχοντες καθώς η μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους προμηθευτές αλλά και όλο το εμπορικό κύκλωμα που αφορά το χώρο τους. Η έκθεση έχει ως δυνητικούς επισκέπτες τους 100.000 και πλέον ιδιοκτήτες και εργαζόμενους Μικρών Σημείων Λιανικής, τα οποία σήμερα υπολογίζονται περίπου σε 30.000 σημεία πανελλαδικά, συνθέτοντας μια δυναμική αγορά της τάξεως των 6,5 δισ. ευρώ (συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών).
Τα μικρά σημεία λιανικής, δηλαδή τα mini market & κάθε κατάστημα πώλησης ψιλικών, προϊόντων καπνού και τύπου, περίπτερα, παντοπωλεία, αρτοποιεία, καταστήματα καπνικών, κέντρα τύπου, τουριστικά μαγαζιά με εποχιακά είδη, convenient stores, cash and carry, καταστήματα βιολογικών και οικολογικών προϊόντων, κάβες, κτλ. θα έχουν την ευκαιρία να δειγματιστούν από τις σημαντικότερες εταιρείες και σε ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.
Τα προϊόντα αφορούν σε κατηγορίες όπως τρόφιμα, γαλακτοκομικά, προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (FMCGs), ποτά-αναψυκτικά, καπνικά, τηλεπικοινωνίες, τύπος, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, είδη δώρων ενώ οι υπηρεσίες σχετίζονται γύρω από τις νέες τεχνολογίες, logistics, λογισμικά, ασφάλεια, εξοπλισμοί, κα.
Η έκθεση «Mini Market & Περίπτερο» θα διαρκέσει 3 ημέρες και θα πλαισιωθεί από μονοήμερο Συνέδριο το οποίο θα διοργανώσει το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης (Supply Chain Institute) που θα απευθύνεται στους επαγγελματίες της Μικρής Λιανικής και θα αφορά σε θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός τους.
«Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να δώσει αξία στους επιχειρηματίες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εγχώριας οικονομίας, αφού είναι γνωστό πως οι μικρομεσαία επιχειρηματικότητα απασχολεί ένα ποσοστό άνω του 20% στη χώρα μας. ΠαράΛληλα όμως, και οι μεγάλες βιομηχανίες και προμηθευτές θα βρουν νέες ευκαιρίες λόγω της άμεσης χρηματοδότησης που τα μικρά σημεία λιανικής παρέχουν σε αντίθεση με το οργανωμένο μεγάλο λιανεμπόριο» τονίζει ο Γιώργος Πανώργιας, Διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας ΡΟΤΑ.

πηγή: Hmerisia online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece