Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Απαράδεκτη, προκλητική, παράτυπη και προσβλητέα ερμηνευτική εγκύκλιος του Υφυπουργού κ. Ελευσινιώτη.

Το 1992 και πάντα στο όνομα της απελευθέρωσης, οι πολιτικοί μας, κατήργησαν τα χονδρικά περιθώρια κέρδους των καπν/κών προϊόντων, δίνοντας το δικαίωμα στις εταιρείες να καθορίζουν τόσο την χονδρική όσο και την λιανική τιμή τσιγάρων, με συνέπεια την σταδιακή εκμηδένιση του εμπορικού κέρδους των λιανοπωλητών.
Σήμερα, πάλι στο όνομα της απελευθέρωσης, παρά τις ιδιαιτερότητες των καπνικών ως προϊόν προς πώληση,  με την υπ’ αριθ. ΑΔΑ: Β4Θ46-ΨΚ8 από 06/09/2012 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απελευθερώθηκε το επάγγελμα του καπνοπώλη. Δηλαδή, πλέον δεν απαιτείτε διοικητική άδεια για την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη, παρά μόνο με την αναγγελία άσκησης αυτού.
Το εξόφθαλμο και παράλληλα εξοργιστικό της ασκούμενης πολιτικής και των δύο παραπάνω περιπτώσεων, είναι η εφαρμογή των νόμων κατά το δοκούν και πάντα σε βάρος των λιανοπωλητών καπνικών προϊόντων και γενικότερα των “μικρών έναντι των μεγάλων συμφερόντων”!!!
Στην παραπάνω ερμηνευτική κατ’ εφαρμογή του Ν.3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», επικαλούνται το Άρθρο 2 παράγραφος 1 «Οι προβλεπόμενοι στην ισχύουσα νομοθεσία περιορισμοί που αφορούν στην πρόσβαση και την άσκηση επαγγελμάτων, πέραν εκείνων των επαγγελμάτων για τα οποία διαλαμβάνεται ρύθμιση στο κεφάλαιο Β΄ του παρόντος, καταργούνται μετά την πάροδο τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος».
Ωστόσο, είναι αξιοπερίεργο και παράλληλα προκλητικό, το γεγονός πως στο ίδιο άρθρο παράγραφο 2 και υποπαράγραφο θ, αναφέρονται «Η επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων τιμών ή αμοιβών για τη διάθεση αγαθών ή την προσφορά υπηρεσιών, είτε αυτές ορίζονται ευθέως είτε προσδιορίζονται εμμέσως με την εφαρμογή συντελεστή κέρδους ή με άλλο ποσοστιαίο υπολογισμό». 
Γιατί κύριοι δεν θέτεται σε εφαρμογή και την παραπάνω υποπαράγραφο θ;  Μήπως δεν μας επιβάλλεται τόσο η χονδρική όσο και λιανική τιμή των των καπν/κών προϊόντων; Αυτό δεν λέγεται περιορισμός στην άσκηση της επαγγελματικής μας ελευθερίας, ή μάλλον επιβολή ή ακόμη ακριβέστερα προσδιορισμός του εμπορικού μας κέρδους;
Στις κάρτες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας το ίδιο δεν συμβαίνει; Στον Ημερήσιο και Μηνιαίο Τύπο;
Γιατί κ. Ελευσινιώτη, επιδεικτικά και κατά το δοκούν θέτεται σε εφαρμογή διατάξεις; Έτσι εσείς οι πολιτικοί θα σώσετε την χώρα μας που εσείς την οδηγήσατε εδώ που βρίσκεται σήμερα;   
Οι μπροστάρηδες του κλάδου που είναι; Δεν ξέρουν να διαβάζουν και να ερμηνεύουν μια διάταξη; Αν ναι, τότε να παραιτηθούν γιατί είναι άκρως επικίνδυνοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece