Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Ζούγλα" και παράγκες στον κλάδο μας.



Μετά από την παραπέρα έρευνα ως προς τις χονδρικές χρεώσεις καπνοβιομηχανικών προϊόντων, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνονται τα όσα σε προηγούμενα άρθρα μου έχω γράψει.
Ακόμη μια εταιρεία, η BAT, έχει προχωρήσει στην ίδια τιμολογιακή πολιτική, όπου στα λεγόμενα ακριβά σήματα της, τουλάχιστον σε δύο, έχει αυξήσει το περιθώριο κέρδος της επί της αποφορολογημένης αξίας σε 64,04% και 64,96% αντίστοιχα!!!
Προς επιβεβαίωση όλων αυτών και μετά το “θόρυβο” που προκλήθηκε, συγκεκριμένη εταιρεία έσπευσε να ενημερώσει τους πρατηριούχους με νέους τιμοκατάλογους, όπου μεταξύ άλλων στο επίμαχο σήμα Davidoff επανέρχεται στο 60,4% όταν η νέα τιμή χρέωσης θα είναι 3,5112 από 3,5271. Δηλαδή θα επανέλθει στο 60,4% από 62,59% επί της αποφορολογημένης.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με εκπρόσωπο εταιρείας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Θέλησαν λένε να εξορθολογήσουν τις απώλειες εσόδων που είχαν από την ξαφνική αλλαγή των φορολογικών συντελεστών, που είχε σαν αποτέλεσμα να πουλάνε με χασούρα σε πολλά από τα σήματά τους όπως και στους καπνούς. Δηλαδή, ότι αποπειράθηκε και η JTI να πράξει με άλλον τρόπο βέβαια σε σήματά της.
Για θυμηθείτε τον “μαγαλοπαπαγάλο” ο οποίος τότε έσπευδε να δηλώνει πως οι όποιες απώλειες θα αποκαθίστανται με δωράκια ψιλικών από την εταιρεία JTI.
Σήμερα, ο “μαγαλοπαπαγάλος και τα παπαγαλάκια του” σπεύδουν να συκοφαντήσουν, λασπολογήσουν, λοιδορήσουν και να αμφισβητήσουν την αλήθεια, παρουσιάζοντας ως ανακριβή τα διασταυρωμένα πλέον στοιχεία. Γιατί;
Αντί σαν μπροστάρηδες να είναι θεματοφύλακες του κλάδου, με τον τρόπο τους κάνουν πλάτες σε συμφέροντα ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου!!! Παρουσιάζουν ως πειστήρια ανυπόγραφα και ψευδή email, όπως αποδεικνύεται, χωρίς το ερώτημα!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ.  
Οι κατά τα’ άλλα κύριοι στήσανε μια “παράγκα” για προσωπικά τους  συμφέροντα και μόνο, παίζοντας τόσο με τον πόνο όσο και για την τύχη των συναδέλφων. Οι ίδιοι μπορεί να “εργάζονται” για ίδιον όφελος, οι υποστηριχτές τους όμως είναι τόσο ιλ….οι ή αφελής;
Σε κάθε περίπτωση ηθελημένα ή αθέλητα διαμορφώνουν το δικό μας αύριο και είναι επικίνδυνοι.
Η ημιμάθεια, η ξεροκεφαλιά και ο ατομισμός, οδήγησαν τον κλάδο στην εξαθλίωση, έχοντας τεράστια εύθηνη τόσο οι μπροστάρηδες όσο και κυρίως οι συνάδελφοι που με την απουσία τους ή την ανοχή τους, επιτρέπουν σε ορισμένους να τους παραπληροφορούν και να διαμορφώνουν το δικό τους αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece