Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Είδος προς... εξαφάνιση τα περίπτερα!


 Είδος προς... εξαφάνιση τα περίπτερα! Στην ΚρήτηΜε αφανισμό απειλούνται πλέον οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και μίνι μάρκετ πώλησης ειδών καπνού στην Κρήτη, όπως κατήγγειλαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά.
Όπως σημείωσε η πρόεδρος των περιπτερούχων της Κρήτης κ. Ελένη Χαιρέτη, η οικονομική κρίση έφερε μεγάλη πτώση του τζίρου τους, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί δραματικά (από τους προμηθευτές των περιπτέρων) το ποσοστό κέρδους σε προϊόντα καπνού, τηλεκάρτες και Τύπο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα αυτά (καπνός, Τύπος και τηλεκάρτες) είναι περίπου το 80% του καθημερινού τζίρου ενός περιπτέρου.Μεγάλο πλήγμα όμως -σύμφωνα με την κ. Χαιρέτη- για τους ιδιοκτήτες περιπτέρων είναι πλέον το λαθρεμπόριο τσιγάρων, το οποίο ανθεί.
Τα κυκλώματα πουλούν τα λαθραία τσιγάρα προς 1,50 Ευρώ το πακέτο και τα 500 γραμμάρια του καπνού για στρίψιμο μόλις 12,50 Ευρώ στερώντας καθημερινά εκατοντάδες πελάτες από τα περίπτερα.
Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα έρχεται να προστεθεί όμως και το γεγονός ότι πλέον επιτρέπεται η πώληση προϊόντων καπνού στα super market, που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το τζίρο των περιπτέρων.
Οι περιπτερούχοι της Κρήτης πλέον εκπέμπουν SOS και καλούν την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς από το 2009 έχουν βάλει “λουκέτο” πάνω από 300 περίπτερα και μίνι μάρκετ πώλησης ειδών καπνού σε ολόκληρο το νησί.

Πηγή BESTnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece