Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Για μια ακόμη φορά ο κλάδος βρίσκεται προ τετελεσμένων...


Μόλις 15 ημέρες απέμειναν για την ενεργοποίηση του νέου δικτύου διανομής τσιγάρων της εταιρείας Fhilip Morris και για την ταμπακιέρα, κουβέντα δεν γίνεται!!!
 Είναι η δεύτερη φορά που επισκέφθηκε το περίπτερό μου εκπρόσωπος της εταιρείας, όπου μου έκανε τη σχετική ενημέρωση “για τα θέλω τους” , αλλά “για τα θέλω μου” δεν γνώριζε τίποτα!!
Άγνωστη μέχρι σήμερα η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Δηλαδή, θα βρεθούμε προ τετελεσμένων όσον αφορά τις τιμές χρέωσης, σε μια μονοπωλιακή κατάσταση!!!
Ήδη σε μια στρεβλή υποτιθέμενη ελεύθερη αγορά, όπου την λιανική τιμή ενός διατιμημένου προϊόντος την καθορίζουν οι εταιρείες, όπως επίσης καθορίζουν και την χονδρική τιμή, τώρα, μας στερείτε και η ελεύθερη επιλογή προμηθευτή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κατά τ’ άλλα το επάγγελμα του καπνοπώλη ήταν αυτό που εμπόδιζε την ανάπτυξη και τον υγιή ανταγωνισμό και απελευθερώθηκε η πώληση καπνικών προϊόντων.
Κάπως έτσι απελευθερώθηκε και το επάγγελμα των εφημεριδοπωλών, αλλά ο γεωγραφικός προσδιορισμός με την μη ελεύθερη επιλογή προμηθευτή και την επιβολή της λιανικής τιμής που αφορά τους μικρούς λιανοπωλητές, παραμένει στην απ’ έξω από την απελευθέρωση.
Παρά ταύτα, οι μπροστάρηδες του κλάδου, επίσης για την ταμπακιέρα δεν λένε ούτε πράττουν τίποτα. Απλά λένε φαμφάρες και λόγια εντυπωσιασμού για τους αφελείς. Κοινώς, παπ…γούν!!! Και το κακό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που τους πιστεύουν.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ψυχολογια Ερπετοειδων Συνδικαλισταραδων του κλαδου μας.....
1.Σκουζουν να παει ολος ο κλαδος ταχα ενωμενος στα υπουργεια...????!!!!.....απο την αλλη οταν γινεται ενα ραντεβου...το ονομαζουν ρουτινας!!!...επειδη δεν συμμετεχουν και αυτοι..!!!
2.Καποιοι φωστηρες θελουν τα Σωματεια ...πολιτικα-κομματικα...τοσα χρονια τα σκατα τους σε ολους τους χωρους τα εχουμε δει..!!!! κομματοσκυλα-διαδηλωτες επ αμοιβη
...
3.Τους εχουν γραμμενους ολοι στα ...υποψιν...διοτι μεσα στα Υπουργεια γνωριζουν τι καπνο φουμαρει ο καθενας απο αυτους..!! ΔΕΝ τους δεχονται ως συνομιλητες..!!!
4.Το θεμα των περιπτερων-καπνοπωλων...εχει χρονια θεσμικα προβληματα...τα οποια τρεχουμε τωρα να τα λυσουμε....διχως να ξερουμε τι αποτελεσμα θα εχουμε...
5. Μας χλευαζουν οτι καταθεσαμε υπομνηματα...και επειδη τοσα χρονια δεν εκαναν κατι αναλογο...τωρα τους πειραζει οτι μονο το σωματειο αττικης μιλαει με την πολιτικη ηγεσια...
6.Καποιοι θελουν να κανουν δημοσιες σχεσεις και να φανουν στα ματια των συναδελφων...μεσα απο το αττικης..!!!
7.Καποιοι θελουν να το παιξουν δικηγοροι....χωρις διπλωματα...
8.Καποιοι θελουν να κριτικαρουν η συκοφαντουν τους επιτυχεις επαγγελματιες....
9.Καποιοι ζουν η προσπαθουν να ζησουν μεσα απο τον ''συνδικαλισμο'' βγαζοντας χρηματα χωρις να βαζουν...
10.Καποιοι ειναι αποτυχημενοι επαγγελματικα στον κλαδο μας ...και προσπαθουν να σωσουν το τομαρι τους μεσα απο τον συνδικαλισμο...
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΗΚΕΙ...ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ..!!! ΔΟΥΚΑΣ Γ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece