Ξανά στα περίπτερα όλα τα τσιγάρα μετά το μποϊκοτάζ
Λευκωσία: Η κινητοποίηση των περιπτεράδων να μποϊκοτάρουν καπνικά προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας έφερε αποτελέσματα και μετά την επίτευξη ικανοποιητικής εταιρείας έχουν αρθεί τα μέτρα που λήφθηκαν. Από σήμερα επαναφέρονται στα καταστήματα τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας και οι καταναλωτές θα μπορούν να τα προμηθευτούν εκ νέου.

Ωστόσο, προμηνύεται νέος «πόλεμος» ανάμεσα στους περιπτεράδες και άλλες εταιρείες καπνικών προϊόντων που αναμένεται πολύ σύντομα να προχωρήσουν με τη σειρά τους σε αναγραφή ανώτατης τιμής πώλησης στα προϊόντα που διαθέτουν, μειώνοντας ταυτόχρονα την προμήθεια των λιανοπωλητών.

Η απόφαση για απόσυρση των μέτρων λήφθηκε ύστερα από συνάντηση με την εταιρεία.
 
Ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε.) και ο Σύνδεσμος Περιπτερούχων (ΠΟΒΕΚ) προχώρησαν στην άρση των μέτρων που είχαν εξαγγείλει από το περασμένο Σάββατο και σήμερα με νέα εγκύκλιο που θα σταλεί στα μέλη τους θα τους ενημερώνουν για τη σημαντική αυτή εξέλιξη. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε από μέρους της εταιρείας να διατηρήσει τις τιμές της στα σημερινά επίπεδα και επομένως δεν θα προχωρήσει σε μείωση του ποσοστού κέρδους των καπνοπωλών. Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΚΑ.Δ.Ε., Ανδρέας Θεοδούλου, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, ο εισαγωγέας επέδειξε κατανόηση στις ανησυχίες των περιπτέρων, με αποτέλεσμα η συνεργασία σήμερα να βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα από ό,τι πριν το συγκεκριμένο περιστατικό.
 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Περιπτεράδων, Σάκης Σιακόπουλος, δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτέρων και των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο συνδέσμων και εφάρμοσε άμεσα τα μέτρα.
 
Οι δύο σύνδεσμοι παραμένουν σε εγρήγορση για το συγκεκριμένο θέμα, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες κινήσεις από άλλους καπνέμπορους και καπνοβιομήχανους θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο και με πιο αποφασιστικό τρόπο.
 
Γράφει: Άγγελος Νικολάου