Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Όλοι στην αρπαχτή


Ως απάντηση τόσο στις εταιρείες, όσο και στους “μπροστάρηδες” του κλάδου που κάνουν λόγω  για άμεσο επηρεασμό της κερδοφορίας μας από το ύψος του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, σας παραθέτω τα παρακάτω αδιάψευστα στοιχεία:

Με την τελευταία τροποποίηση των φορολογικών συντελεστών, (αύξηση του συντελεστή του Πάγιου φόρου), είχε σαν συνέπεια να επιβαρυνθούν φορολογικά τα λεγόμενα φθηνά σήματα και να ευνοηθούν τα ακριβά.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου, είχα καταγγείλει την εταιρεία    Imperial Tobacco, η οποία μονομερώς είχε αυξήσει την κερδοφορία της σε 62,59% από 60,4%, η οποία μετά τη δημοσίευση επανήλθε στο 60,4%.

Σήμερα η εταιρεία BAT και συγκεκριμένα στα σήματα Rothmans κασετίνα με λιανική τιμή 4,20 καθώς και τα Rothmans των 4,00, αισχροκερδεί!!!     

Συγκεκριμένα: με δεδομένο πως οι εταιρείες κρατάνε το 60,4% της αποφορολογημένης αξίας, το Rothmans των 4,20 θα έπρεπε να το χρέωνε στο πρατήριο 3,814 και όχι 3,881. Με την επιπλέον χρέωση φτάνει στο 67,31% επί της αποφορολογημένης, αντί για το 60,4%!!!

Με την παραπάνω περιγραφόμενη και αυθαίρετη τιμολογιακή πολιτική της BAT, αυξάνει το κέρδος της από 0,44 που ήταν το 2012 με άλλους φορολογικούς συντελεστές, σε 0,59, το 2013 και σε ο,656 με την αυθαίρετη χρέωση και πάντα στην ίδια λιανική τιμή!!!

έτσι μειώνει το κέρδος του λιανοπωλητή σε 0,206 από ο,275 παρά το 2,9% του πρατηριούχου.

Το ίδιο συμβαίνει και στα Rothmans των 4,00.

Για ποια επιβάρυνση της κερδοφορίας μας λόγω των φορολογικών συντελεστών μιλάμε λοιπόν;

Απλά η τακτική τους είναι όσο εμείς είμαστε μακάκες και παρά την όποια τροποποίηση των φορολογικών συντελεστών, θα κερδίζουμε μονοψήφια λεπτά, για να μην πω θα τα δίνουμε αφιλοκερδώς!!!

Κατόπιν των παραπάνω, εισηγήσεις των μπροστάρηδων του κλάδου θα πρέπει να είναι η φορολογική επιβάρυνση να πάει 150% και όχι για μείωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece