Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ανύπαρκτη εκπροσώπηση




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Αθήνα 10-2-2014

Ορισμένες εκ’ των εταιρειών καπνικών προϊόντων αυθαίρετα και μονομερώς προχώρησαν σε τιμολογιακή πολιτική της «ΑΡΠΑΧΤΗΣ» συρρικνώνοντας περεταίρω το ήδη ασήμαντο περιθώριο κέρδους μας.
Χωρίς να ανατιμήσουν ως όφειλαν τα προϊόντα τους ώστε να προκύψουν τα 0,05€ υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αύξησαν τις τιμές χρέωσης στους λιανοπωλητές πληρώνοντας στη ουσία εμείς τον ΕΟΠΥΥ.
Ακόμη και οι εταιρείες που ανατίμησαν τα προϊόντα τους, καρπώθηκαν το όποιο όφελος προέκυψε στην αποφορολογημένη αξία.
Στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι καπν/νίες για μια ακόμη φορά και προκλητικά “έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους” τους λιανοπωλητές!!!! 

Κατόπιν αυτών, θεωρώ επιβεβλημένη την σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του συγκεκριμένου θέματος.
Προτείνω την 13/2/2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 ως ημέρα σύγκλησης του Δ.Σ.
Παρακαλώ όσοι από τα μέλη του Δ.Σ. συμφωνούν με τα παραπάνω, ας απαντήσουν με απαντητικό email στο δικό μου που είναι blxnikos@gmail.com, ή τυχόν παρατηρήσεις σας.

Μετά τιμής
Νικόλαος Παλιογιάννης




ΑΙΤΗΜΑ
Προς την
Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων
Όθωνος 10 Αθήνα
….
Υπόψη κ. Πρόεδρου Θεόδωρου Μάλιου  


Αθήνα 13-02-2014
Θέμα: Σύγκληση Εκτάκτου Δ.Σ.

Κατόπιν του έγγραφου αιτήματός μου, για σύγκληση Έκτακτου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, λόγω τρεχουσών   σοβαρών εξελίξεων που αφορούν τον κλάδο μας, δεν κατέστη δυνατό λόγω μη ύπαρξης ανταπόκρισης εκ’ του προεδρείου και κατά συνέπεια - απαρτίας.
Επειδή σοβαροί λόγοι εξακολουθούν να υφίστανται για την σύγκληση Εκτάκτου Δ.Σ. με θέμα συζήτησης το καπνικό – χρεώσεις, όπως προανέφερα στην από 10-2-2014 επιστολή – amail.
Επειδή ως φαίνεται δεν υπάρχει διάθεση από το προεδρείο για σύγκληση εκτάκτου Δ.Σ.
Αναγκαστικά κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας, που απορρέει από το άρθρο 5 παρ. 3 του Ν. 1712 πληρώντας το 1/5 των μελών του Δ.Σ. και με ενυπόγραφο αίτημά μας ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. με ευθύνη του Προέδρου για την 19-2-2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μμ ή εναλλακτικά για την 22-2-2014 την ίδια ώρα και ημέρα Σάββατο.

Οι Αιτούντες

1.      Νικόλαος Παλιογιάννης
2.      Εμανουήλ Νικητάκης
3.      Νικόλαος Μπιλάλης
4.      Ελένη Χαιρέτη



Οι δε κυρίες και κύριοι κατά τα’ άλλα εκπρόσωποι του κλάδου, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν ως όφειλαν στο αίτημά μας το οποίο αίτημα φαντάζομαι είναι και αίτημα όλων των συναδέλφων, αλλά για μια ακόμη φορά πιουν τη νήσσαν!!!
Η στάση τους αυτή θα επιφέρει και τις ανάλογες συνέπειες!!!
Για πολλοστή φορά, περίτρανα αποδεικνύεται, πως η προώθηση των συμφερόντων του κλάδου σε επίπεδο Ομοσπονδίας, είναι ανύπαρκτη.
Ανύπαρκτα είναι και πολλά εκ’ των πρωτοβάθμιων Σωματείων όπου απ’ αυτά προέρχονται και τα μέλη που απαρτίζουν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Εδώ ο κλάδος “καίγεται” και αυτοί, πλην εξαιρέσεων, αρκούνται σε ευφυολογήματα στο διαδίκτυο.
Κατευθυνόμενα κάνουν και έκαναν “επανάσταση” για την επιβολή των 0,05€ υπέρ ΕΟΠΥΥ, αλλά για την αρπαγή της αποφορολογημένης αξίας και την επιπλέον χρέωση χωρίς ανατίμηση, δεν είδα να δραστηριοποιούνται ανάλογα!!!
Όλοι οι παραπάνω περιγραφόμενοι “συνάδελφοι” έχουν Ονοματεπώνυμο και είναι στους πάντες γνωστοί.
Αυτά βλέπουν και οι απλοί συνάδελφοι και έχουν απαξιώσει την συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

  Ως κλάδος βρισκόμαστε στο “χείλος του γκρεμού” από εμάς τους ίδιους θα εξαρτηθεί αν θα “σωθούμε ή θα τσακιστούμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece