Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το θέμα με τις κάρτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έχει κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Πριν από λίγο έλαβε τέλος η εκ’ νέου  συνάντηση νε τον κ. Γ. Γραμματέα του Υπουργείου ανάπτυξης καθώς και παράγοντες αυτού.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και το θέμα των καρτών τηλεφωνίας.
Για μία ακόμη φορά και μετά τις έγγραφες απαντήσεις των εταιρειών και της ΕΕΤΤ, κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως οι κάρτες δεν βρίσκονται σε καθεστώς διατίμησης.
Φορολογικώς, δεν υπάρχει θέμα διότι έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάζοντας τόσο τις ΠΟΛ όσο και την ανάλυση αυτών από τον έγκριτο κ. Δημήτριου Παρ. Σταματόπουλου Διδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου και επ. Γενικού Δ/ντή Φορολογίας του Υπ. Οικονομικών.
Το συνολικό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://peripterades.blogspot.gr/2013/10/blog-post_19.html
Ζητήσαμε και σύντομα θα λάβουμε και έγγραφη απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης πως οι κάρτες τηλεφωνίας δεν είναι διατιμημένα προϊόντα.
Εκείνο που επισημάνθηκε είναι το γεγονός πως ο καταναλωτής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πρέπει να γνωρίζει πριν προβεί στην αγορά,  το τελικό κόστος της κάρτας. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με την ανάρτηση σχετικής “πινακίδας”, γνωστοποιώντας στον καταναλωτή την τιμή πώλησης.
Αναμένεται σε συνέχεια της καταγγελίας μου, και μετά από αίτημά μου, η αλλαγή του τρόπου αναγραφής της αξίας της κάρτας από «10,00€» σε «10,00€ αξίας παρεχόμενων υπηρεσιών τηλεφωνίας»   

Από εδώ και στο εξής, είναι καθαρά θέμα βούλησης τόσο του κλάδου, όσο και του καθενός ξεχωριστά, να διαμορφώσει ελεύθερα την κερδοφορία του!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece