Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΙΤΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΙΤΗΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του
Νικόλαου Παλιογιάννη, περιπτερούχου επί της Πατησίων & Καλλίνικου   πλατεία Κολιάτσου. Τηλ. Επικοινωνίας 210-2014195 & 6944 344 586.

Προς τους
κ. Εκδότες και τα δυο Πρακτορεία Διανομής Τύπου

Στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς τους οποίους όλοι μας ζούμε, απαιτείτε η καλύτερη δυνατή συνεργασία για την οικονομική μας επιβίωση και όχι ο “θάνατός σου η ζωή μου”.
Τα τελευταία 22 χρόνια ασκώ το επάγγελμα του περιπτερά και μεταξύ άλλων, εμπορεύομαι και τον έντυπο Τύπο.  θεωρούμαι ένα από τα καλά σημεία πώλησης περιοδικών και εφημερίδων, αλλά με πολλά προβλήματα όπως χαμηλό ποσοστό κέρδους, κλοπές δώρων, πολλές εργατοώρες για την ταξινόμηση καθώς και πληρωμή τελών στο Δήμο για την έκθεσή τους.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε στα περιοδικά τα οποία φέρουν διάφορα δώρα, (κραγιόν, μανό, κ.λ.π.) να γίνεται συσκευασία με πολύ λεπτό νάιλον, (μεμβράνη) μηδενικής αντοχής, με αποτέλεσμα τα διάφορα δώρα να κάνουν «φτερά»!!!
Αποτέλεσμα της προφανής αυτής σκόπιμης τακτικής, είναι χωρίς να υπάρχει πώληση, όλοι να εισπράττουν πλην του λιανοπωλητή, ο οποίος καλείται να πληρώσει το “μάρμαρο”. Λέω σκόπιμης τακτικής, διότι η μεμβράνη αυτή δεν συγκρίνεται ούτε καν με την συσκευασία των Κυριακάτικων εντύπων ή ακόμη και με των τηλεοπτικών περιοδικών.
Με τον παραπάνω περιγραφόμενο τρόπο, το όποιο ελάχιστο κέρδος του λιανοπωλητή από την πώληση των εντύπων αυτών, εκμηδενίζεται και σε πολλές των περιπτώσεων, βάζουμε και από την τσέπη μας,!!!
Παράδειγμα, σε ένα μέσο ημερήσιο τζίρο των 150€ με ποσοστό κέρδους 8% το κέρδος είναι 12€.
Αν από το περιοδικό π.χ. MANDAM FIGARO που σήμερα 3/2/2015 κυκλοφόρησε ( και το οποίο επέστρεψα) με δώρο κραγιόν το οποίο αιωρείται μέσα από μία μεμβράνη, “κάνουν φτερά” δύο κραγιόν, τότε καλούμε να πληρώσω δύο περιοδικά Χ 5,90 = 11,80€.  Ααα, θα μου πείτε κέρδισα και 0,20€!!!  Πιο απλά; Πέντε περιοδικά με τιμή 5,90€ αν τα πουλήσω όλα, τότε θα έχω κερδίσει 2,36€. Ένα κραγιόν να μου κλέψουν, όχι μόνο θα κερδίσω, αλλά θα έχω πληρώσει και 5,90€!!!
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι, από την έκδοση έως και τον λιανοπωλητή, να αντιληφτούν την σοβαρότητα της κατάστασης και να πράξουν ανάλογα. Οι κ. εκδότες να κάνουν πιο ασφαλή την συσκευασίας, τα πρακτορεία να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση και οι λιανοπωλητές να μην παραλαμβάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αιτών- καταγγέλλων

Νικόλαος Παλιογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece