Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Διαπραγμάτευση… αλλά να μην ξεχνάμε

Με αφορμή τη διέρρευση πληροφοριών για συναντήσεις Σωματείων με  καπνοβιομηχανίες, θα ήθελα να θυμίσω σε αυτούς που θα με εκπροσωπήσουν τα ακόλουθα:
1.      Λόγο φορολογικής αλλά και τιμολογιακής πολιτικής των εταιρειών καπνικών προϊόντων, σε βάθος τετραετίας, έκλεισαν περίπου το 35%-40% των σημείων λιανικής πώλησης και τα εναπομείναντα σημεία “φυτοζωούν”.
2.      Σε παλαιότερη μείωση της φορολογίας με μπροστάρηδες τους λιανοπωλητές, τα όποια ωφέλει τα καρπώθηκαν οι εταιρείες και εμείς ΤΙΠΟΤΑ!!!   
3.      Σε αναδιάρθρωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, (αύξηση Παγίου) όπου αυξήθηκε η αποφοαρολογημένη αξία, εμείς πάλι ΤΙΠΟΤΑ!!!
4.       Οι εταιρείες μονομερώς κατήργησαν το 60,4% ως ποσοστό κέρδους τους από την αποφορολογημένη αξία, αυξάνοντάς το έως και 69%. Αυτή τη φορά όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα, αντιθέτως μας μείωσαν το δικό μας ποσοστό περεταίρω!!!
5.      Σε ανατιμήσεις που προέβησαν οι εταιρείες, χωρίς αλλαγή φορολογίας, εμείς πάλι τίποτα.
6.      Σήμερα, εν έτη 2015 και παρά την οικονομική κρίση, αλλά και των παραπάνω που αναφέρω, σε σχέση με το 2009, οι εταιρείες στο ίδιο σήμα κερδίζουν όσο κέρδιζαν και το 2009!!!
7.      Συγκεκριμένα, σε ένα δημοφιλή σήμα η εταιρεία το 2009 κέρδιζε 0,51€ και παρά την οικονομική κρίση, αλλά με επιθετικές τιμολογιακές πολιτικές, όπως οι παραπάνω, πάλι σήμερα κερδίζει 0,51€ ανά πακέτο!!! Εμείς;


Κατόπιν τούτων, θέλω να πιστεύω πως θα με εκπροσωπήσετε επάξια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece