Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τώρα ή Ποτέ

Μία εκ’ νέου και γερή «σφαλιάρα» για τους λιανοπωλητές, ήταν η νέα μείωση της κερδοφορίας μας από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone. Σε καιρούς που σχεδόν τα μισά περίπτερα έχουν κλείσει και τα εναπομείναντα “πλέουν τα λοίσθια”.
Αποτέλεσμα εικόνας για τώρα ή ποτέΑξίζει να θυμίσουμε στους παλιούς συναδέλφους και να γνωστοποιήσουμε στους νεότερους, πως το ποσοστό κέρδους από την πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας κάποτε ήταν 17% - 18%!!! Σήμερα έχει φτάσει στο εξευτελιστικό ποσοστό κέρδους της τάξεως 2%.
Δηλαδή είμαστε τόσο ΚΟΡΟΙΔΑ που καθόμαστε και πουλάμε κάρτες και εισπράττουμε για τις εταιρείες, ίσα - ίσα για να βγάλουμε τον καφέ της βάρδιας μας. Δηλαδή στα 100€ να κερδίζουμε 2€ και αυτά μικτά.
Φέτος πρωτοτύπησε και η εταιρεία παγωτών, μάλλον γλυκισμάτων, NESTLE, χρεώνοντας στους περιπτερούχους τα οικογενειακά παγωτά όσο και η τιμή του τιμοκαταλόγου πώλησης!!! Χονδρική τιμή + ΦΠΑ = Λιανική τιμή.
Του χρόνου θα έρθει με την ίδια τιμολογιακή πολιτική και η ΕΒΓΑ και η ΚΡΙ – ΚΡΙ, με σκεπτικό το δεχθήκατε από την NESTLE, “φάτε το και από εμένα”. Και ποιος μας λέει πως δεν θα προχωρήσουν και στα ατομικά παγωτά, δεν θα προχωρήσει και ΔΕΛΤΑ στα δικά της προϊόντα και κάθε άλλη εταιρεία όταν βλέπει πόσο … «επαγγελματίες είμαστε»!!!
Ως πότε θα είμαστε … παθητικοί και θα δεχόμαστε να ικανοποιούμε τις “ορέξεις” των προμηθευτών μας;
Ως πότε θα ανεχόμαστε τους κατ’ άλλα μπροστάρηδες όχι μόνο να σωπαίνουν μπροστά σε τόσο σοβαρά θέματα, αλλά να προσπαθούν να διασπείρουν τον εφησυχασμό και να διασπάνε την όποια προσπάθεια εναντίωσης των παραπάνω πολιτικών , απ’ όπου και αν προέρχονται;
Αλήθεια γνωρίζεται τις θέσεις, τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες ή τύχατε σχετικής ενημέρωσης για τα παραπάνω θέματα τόσο από τις διοικήσεις των Σωματείων, αλλά πολλή περισσότερο από την υποτιθέμενη Πανελλήνια Ομοσπονδία;
Σιωπή. «Σιγά μην ξυπνήσετε τους περιπτεράδες».
Ωστόσο, η ευθύνη όλων μας και ξεχωριστά στον καθένα είναι τεράστια, όταν δεν σκεφτόμαστε συλλογικά, περιμένουμε τον “θάνατο” του διπλανού μας, νομίζοντας πως στο τέλος εμείς θα σωθούμε!!!
Δηλαδή δεν θα βάλω 0,30€ προμήθεια στις κάρτες για να πάρω τον πελάτη του διπλανού μου. Έτσι σκεφτόμαστε και πάντα όμως έχουμε και την δικαιολογία έτοιμη, «να οι πουλημένοι του Σωματείου δεν κάνουν τίποτα».
Θέλετε να το τολμήσουμε;
Θέλετε να ορίσουμε εμείς την κερδοφορία μας στις κάρτες για αρχή;
Θέλετε να κάνουμε σήμερα μία ομαδική συμφωνία παροχών στα παγωτά, άνω των 100 περιπτέρων;
Θέλετε, θέλετε…
Η απόφαση είναι δική μας ξεχωριστά για τον καθένα μας.  
Αποτέλεσμα εικόνας για συνεργασίαΑπλά μένει να το θέλουμε και να το αποφασίσουμε ΤΩΡΑ!!!
Για όσους είναι διατεθειμένοι να συμπορευτούμε στα παραπάνω «θέλετε», ας ψηφίσουν στην ψηφοφορία στο www.peripterades.blogspot.com, να δω ικανοποιητική ανταπόκριση σε πρώτη φάση και μετά να διοργανώσουμε μια Συνέλευση περιπτεράδων με παρουσίες και αποφάσεις για παραπέρα δράση.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!!!
Παράκληση προς όλους τους συναδέλφους να διαδώσουν το παρόν κείμενο και να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στην ψηφοφορία όσο και στα παρακάτω που θα ακολουθήσουν.    

 Αναμένω την ανταπόκρισή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece