Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Θριαμβευτικά … τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία που διεξήχθη στο Blog περιπτεράδες, «στέφθηκε με τεράστια επιτυχία» όταν ψήφισε ένας τεράστιος αριθμός 20 συναδέλφων!!! Αν αφαιρέσουμε την δική μου ψήφο, τότε οι ψηφίσαντες ήταν 19. 
Ούτε καν οι γνωστοί μου δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία αυτή. Είναι ένα μήνυμα και αυτό!!!  
Δηλαδή σε ένα κοινό και “καυτό” θέμα επιβίωσης, που αφορά όλους τους λιανοπωλητές, δεν θέλησαν να πάρουν θέση, έστω και ανώνυμα.
Αντιθέτως είχαν την περιέργεια να επισκεφθούν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας 1.951 άτομα και να διαβάσουν τα γραφόμενα χωρίς να πάρουν θέση!!!
Θα μου πείτε, τα 1.951 άτομα ήταν λιανοπωλητές ή και άτομα εκτός κλάδου;
Η απάντησή μου είναι: τα 4.304 συνολικά σχόλια και 975 επί της διαβούλευσης «…σχετικά με την κατασκευή, την παρουσίαση και την πώληση προϊόντων καπνού και συναφών προϊόντων», ήταν καπνοβιομήχανοι και εισαγωγής συναφών προϊόντων, όταν το εν’ λόγο νομοσχέδιο δεν αναφέρονταν στους λιανοπωλητές αλλά στους κατασκευαστές και εισαγωγής συναφών προϊόντων. Στην περίπτωση της διαβούλευσης οι σχολιασμοί δεν ήταν ανώνυμοι έστω και με ψευδώνυμα και o αριθμός συναδέλφων που έλαβαν μέρος ήταν πολύ μεγάλος.
Από τα παραπάνω πέρα για πέρα αληθή γεγονότα, οι έξυπνοι καταλαβαίνουν «τι εννοεί ο ποιητής». Για τους υπόλοιπους θα το πω ανοιχτά χωρίς κανένα ενδοιασμό, πως έχουμε μάθει να “γλείφουμε”, να “φυλάμε κατουρημένες ποδιές” και πολλές των περιπτώσεων να κάνουμε την πάπια, αφήνοντας άλλους να “βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά”. Ωστόσο το ανάθεμα για την κατάντια του κλάδου πολύ εύκολα το επιρρίπτουμε στους άλλους!!! Την προσωπική μας ευθύνη, ξέρουμε και την κρύβουμε καλά ή κάνουμε πως δεν έχουμε.
Καταλήγω για πολλοστή φορά στο συμπέρασμα πως αυτοί είμαστε.
Εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε τόσο για την κατάντια του κλάδου όσο και γενικότερα για την κατάντια της χώρας μας.
Απλά, ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece