Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ποιος κερδίζει και τι, σε ένα πακέτο τσιγάρα;

Ακολουθεί ένα αναδημοσιευμένο άρθρο από Γαλλία, από τον παρακάτω σύνδεσμο, http://www.europe1.fr/economie/qui-gagne-quoi-sur-un-paquet-de-cigarettes-2530207.

το ακόλουθο άρθρο αν και μεταφρασμένο αυτόματα από την Google, με λίγα λόγια περιγράφη, το κόστος παραγωγής ενός πακέτου τσιγάρων, την φορολογία αλλά και το θεσμοθετημένο ποσοστό κέρδους των λιανοπωλητών σε 8,5%!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιγαραConso - Διανομή αξίας, ουδέτερη συσκευασία, τη φορολογία: οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας ερεθίσει καπνού. Αλλά πόσο κερδίζουν πραγματικά πωλούνται σε ένα πακέτο;



Καπνοπώλες οργανώνουν τα εθνικά τους σύμβαση Πέμπτη και την Παρασκευή στο Παρίσι και η ατμόσφαιρα μοιάζει τραχύ. Αυτές είναι πράγματι κατηγορηματικά αντίθετοι με την εισαγωγή του ουδέτερου πακέτο και φοβούνται μια νέα αύξηση της φορολογίας , για να μην αναφέρουμε την άνοδο του καπνού λαθρεμπορίου . Για καταφέρνω μια κοινοβουλευτική έκθεση υποστηρίζει να αλλάξει το αναλογικό μερίδιο του καθενός από τα 7 ευρώ που κοστίζει κατά μέσο όρο ένα πακέτο τσιγάρα. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μέρος που έπαιξε η καπνοπωλείο;
Πόσο είναι η κατασκευή ενός πακέτου Το ποσοστό αυτό μπορεί να κάνει το κεφάλι τους καπνιστές περιστροφή σας: ενώ ένα πακέτο τσιγάρα πωλείται μεταξύ 6,50 και € 7, κοστίζει κατά μέσο όρο μόνο 12 λεπτά για να κάνει, σύμφωνα με τον αναπληρωτή PS Frederik Barbier, ο οποίος θα πρέπει να κάνει μια έκθεση την επόμενη εβδομάδα σχετικά με το μέλλον του καπνού. Μεταφορά και εμπορία κοστίζει σχεδόν όσο, αφήνοντας τις καπνοβιομηχανίες ένα περιθώριο που κυμαίνεται 55-70 σεντς ανά πακέτο.
. Καπνοπωλείο κερδίζει 60 σεντς ανά πακέτο Sold 80 σεντς από την καπνοβιομηχανία, το πακέτο έχει ένα άλμα των τιμών λόγω του φόρου: το κουμπί κράτος κατά μέσο όρο 80,05% της τελικής τιμής ενός πακέτο. Αυτό αφήνει το καπνοπωλείο 8,5% της τελικής τιμής, 60 σεντς κατά μέσο όρο.
Όχι μόνο καπνοπώλες είναι εκείνοι που κερδίζουν το λιγότερο χρήματα για ένα πακέτο τσιγάρα, αλλά και το πλαίσιο δεν λειτουργεί προς όφελός τους: η γαλλική καπνίζουν λιγότερο, κάποιοι έχουν στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και η συνεχιζόμενη αύξηση του φορολογία (βλέπε παρακάτω) ανατίναξαν τη διασυνοριακή κυκλοφορία. Σήμερα υπολογίζεται ότι ένα πακέτο τεσσάρων δεν αγοράζεται από ένα καπνοπωλείο.Αποτέλεσμα, «χάσαμε 6.000 καπνοπωλεία σε 10 χρόνια, 1.040 καταστήματα καπνού έχουν κλείσει το 2014, και πάνω από 970 έχουν κλείσει από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο," ο αναπληρωτής του Doubs.
Αρκεί να πούμε ότι η εισαγωγή ουδέτερων συσκευασίας , υπερασπίστηκε από τον Υπουργό Υγείας Marisol Touraine, θεωρείται ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ειδικά μια νέα αύξηση των φόρων έχει θεωρηθεί αρκετές φορές.
Ως εκ τούτου, η έκθεση Κομμωτήριο ζητά μια ώθηση στον κλάδο, προτείνει να αντιστραφεί η κατανομή της αξίας μεταξύ καπνοπωλεία τον καπνό και το μερίδιό τους θα μπορούσε να αυξηθεί από 8,5% έως 11% επί της τελικής τιμής του πακέτου. Για τον αναπληρωτή, "πρέπει να στηρίξουμε τη δραστηριότητα του καπνοπωλείο, διότι είναι η μόνη εγγύηση ότι έχουμε ότι ο καπνός πωλείται με νομικούς όρους. Όπου ένα καπνοπωλείο εξαφανίζεται είναι η παράλληλη αγορά η οποία λαμβάνει ρελέ, "πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece