Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Μετά λύπης μου για μία ακόμη φορά, βλέπω να επικρατεί ο λαϊκισμός και το δούλεμα από τους πολιτικούς μας για άγρα ψήφων.

Οι ερωτώντες Βουλευτές κάνουν λόγω για θεσμοθέτηση ποσοστού όταν γνωρίζουν το πώς και γιατί καταργήθηκε και πως δεν υπάρχει περίπτωση διασφάλισης ποσοστού όσο είμαστε χώρα μέλος αυτού του οικονομικού συστήματος.

Ο απαντών στους ερωτώντες Βουλευτές, έντεχνα αποσιωπά την αλήθεια μη λέγοντας ξεκάθαρα προς όλους μας, όταν η συζήτηση γίνεται δημόσια, πως έχουν απολέσει τη δυνατότητα κρατικού παρεμβατισμού, οποιασδήποτε μορφής, στην ελεύθερη αγορά που πρεσβεύουν.

Για μία ακόμη φορά είδαμε μια στημένη θεατρική παράσταση να παίζεται από τα έδρανα της Βουλής, με κομπάρσους θεατές και ακροατές όλους εμάς, υποστηρίζοντας και ζητωκραυγάζοντας την μία ή την άλλη πλευρά, όταν τόσο έντεχνα προσποιούμενοι “υποστήριζαν” το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Τα πολιτικά πρόσωπα που σήμερα έντεχνα υποστηρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας, είναι τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που στο άμεσο παρελθόν υποστήριξαν τις διαδοχικές αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνικών προϊόντων με την ψήφο τους.

Στα χάλια που ως κλάδος σήμερα φτάσαμε, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί που έχουν μάθει και έχουν εμπεδώσει πολύ καλά το ρόλος τους. Φταίμε εμείς ως χειροκροτητές τους, όταν κι ενώ μας “σφάζουν με το μπαμπάκι” εμείς συνεχίζουμε να χειροκροτούμε!!!

Κατόπιν αυτών, βλέπω μετά λύπης μου ορισμένους συναδέλφους να αναρτούν με πανηγυρικό “τόνο” αποσπάσματα των ομιλητών Βουλευτών στο Face book, οι οποίοι υποστήριξαν την θεσμοθέτηση του ποσοστού μας, για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια τόσο ως προς την γνώση του αντικειμένου όσο και προς το σημερινό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που όλοι εμείς άθελά μας ή ηθελημένα συνδιαμορφώσαμε.

Άθελά μας ή μη συμμετέχουμε στο θέατρο του παραλόγου, όταν σπαταλάμε δυνάμεις για ανέφικτα αιτήματα τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Δεν αμφισβητώ το δίκαιου του αιτήματος, αλλά η υλοποίησή του προϋποθέτει μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό αγώνα για την ανατροπή του σημερινού κοινωνικού και οικονομικού συστήματος.

Είναι καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα και να εργαστούμε από κοινού προς συγκεκριμένη κατεύθυνση για την επίτευξη των άμεσων στόχων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece