Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μονοπωλιακές καταστάσεις


Βρισκόμενοι στο στάδιο της αλλαγής του δικτύου διανομής καπνικών προϊόντων, μεταβαίνοντας σε μονοπωλιακές καταστάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται, βιώνομε καταστάσεις απείρου κάλους!!!

   Οι νέοι πρατηριούχοι – αντιπρόσωποι, έχουν κατηγοριοποίηση τα σημεία λιανικής, ανάλογα με τον τζίρο που πραγματοποιούν και κάνουν διανομή καπνικών προϊόντων ανάλογα  σ’ αυτά, ανάλογα την κατηγορία που έχουν εντάξει το κάθε σημείο. Έτσι έχουμε από καθημερινή παράδοση έως και τρείς φορές την εβδομάδα στα χαμηλού τζίρου σημεία.

Στα καθημερινής διανομής σημεία, γίνονται επίμονα τηλέφωνα για παραγγελία, όταν ο λιανοπωλητής δεν έχει ακόμη παραλάβει την προηγούμενη παραγγελία!!!!

Το ανήκουστο; Έχουν την απαίτηση η παραγγελία να δίδεται με τον κωδικό του προϊόντος που έχουν καταχωρήσει στο πρόγραμμα του υπολογιστή τους και όχι με την περιγραφή – ονομασία του προϊόντος, που για χρόνια δίναμε. Δηλαδή, αντί 3-4 άτομα που παίρνουν παραγγελία να μάθουν τους κωδικούς των σημάτων που έχουν καταχωρήσει, απαιτούν από το σύνολο των περιπτερούχων να μάθουν τους κωδικούς τους!!!   

Οι μέχρι πρότινος «συνεργάτες μας» και τώρα καβαλημένοι επιχειρηματίες, έδειξαν το πραγματικό «αρπακτικό τους πρόσωπο», όταν βιάστηκαν να μας δείξουν στην πράξη, τι σημαίνει μονοπωλιακή τιμολογιακή πολιτική. Πολλοί από εμάς, που «μείναμε ορφανοί» από τον πρατηριούχο που συνεργαζόμασταν, βρεθήκαμε χωρίς πρατηριούχο. Αναγκαστικά προσφύγαμε στους νέους αντιπροσώπους – πρατηριούχους για την τροφοδοσία μας από καπνικά προϊόντα. Προς το παρόν, μόνο η JTI εταιρεία καπνικών προϊόντων έχει σύμβαση με τους νέους αντιπροσώπους όπου τους δεσμεύει ως και προς την τιμή πώλησης των προϊόντων της. Στα υπόλοιπα σήματα άλλων εταιρειών που ακόμη δεν έχει υπογραφή σύμβαση, οι πρατηριούχοι – αντιπρόσωποι μας πιάνουν τον κ….ο!!!

Οι κατ’ άλλα συνεργάτες μας, δουλεύουν στα υπόλοιπα σήματα με πολύ μεγαλύτερο κέρδος απ’ ότι οι λιανοπωλητές. Ενδεικτικά αναφέρω, τα Stuyvesant 23s οι πρατηριούχοι – αντιπρόσωποι κερδίζουν 0,10€ έναντι 0,07€ που κερδίζουμε εμείς. Στον καπνό black Devil ο αντιπρόσωπος κερδίζει 0,16€ και εμείς 0,10€ κ.λ.π.  πρωτόγνωρο!!!

Οι χονδρικές τιμές των καπνικών προϊόντων ποικίλουν από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο, καθώς και από εταιρεία σε εταιρεία. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Η  διαφορά χρεώσεων στις χονδρικές τιμές των ίδιων λιανικών τιμών θα είναι μόνιμη πλέον για λόγους … ν.3919/2011!!!
 
Και όλα αυτά σε μια χώρα που πρεσβεύει την πλήρη απελευθέρωση!!!
 
Οι εταιρείες και οι χονδρέμποροι τη δουλειά τους κάνουν.

Εμείς συνάδελφοι τι κάνουμε;

Ως πότε θα παριστάνουμε τη στρουθοκάμηλο;

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την εξευτελιστική αντιμετώπιση;

Ως πότε οι μπροστάρηδες θα παριστάνουν το “Γερμανό” ή τον “Κινέζο”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece